Çok özleyenler için 2021 etkinlik ajandası

Çok özleyenler için 2021 etkinlik ajandası

Uzun bir kış mevsiminin, karantinaların, COVID-19 aşılarının hızlanmasının ardından güzel bir yazı hak ettik. Sinema ve tiyatrosuz yaşayamayanlar, müzik ve dansla eğlenenler, festival festival gezmeyi özleyenler buraya… Bakalım 2021 etkinlik sezonunda bizi neler bekliyor?

2021 yaz sezonundaki çoğu konser ve etkinlik, sıcak havaların da avantajıyla açık hava alanlarında gerçekleşecek. HES kodu kontrolü, maske kullanımı, mesafe, hijyen, yüzde 50 kapasiteye önem verecek etkinlikler sayesinde biraz nefes alıp yaz aylarının tadını çıkartabiliriz. Müzik, sinema, tiyatro ve doğa ile keyifli zamanlar geçirmek isteyenler için bazı etkinleri derledik.

Tüm Türkiye’de açık hava konserleri 

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki etkinlerin biletleri passo.com.tr’de.
Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki etkinlerin biletleri passo.com.tr’de.

Görsel Kaynak: instagram.com

İstanbul’un yaz konserleri mekanı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 12 Temmuz-16 Ekim arası müzik hiç susmayacak. Borusan Flarmoni Orkestrası, İdil Biret, Fazıl Say, Teoman, Yıldız Tilbe gibi isimlerin yer alacağı Harbiye konserlerinin biletleri passo.com.tr sayfasında satışa sunuluyor. Datça Amfi Tiyatro, Bodrum Antik Tiyatro, Marmaris Amfi Tiyatro, Denizli Açıkhava Tiyatrosu, Antalya Açıkhava Tiyatrosu, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, Maçka KüçükÇiftlik Park gibi yerlerde de tabii ki yaz boyunca birçok konser düzenlenecek. Bilet almak ve programları incelemek için online bilet satış platformlarına göz atmanızı öneririz.

Mesafeli ve eğlenceli açık hava festivalleri

Uniq Açıkhava bu yıl, hem müzik hem de film festivallerine ev sahipliği yapıyor.
Uniq Açıkhava bu yıl, hem müzik hem de film festivallerine ev sahipliği yapıyor.

Görsel Kaynak: instagram.com

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışması film gösterimleri, 1-13 Temmuz tarihlerinde Uniq Açıkhava’da yapılıyor. 49. İstanbul Müzik Festivali’ndeki konserlerin hepsi, ilk kez açık havada gerçekleşiyor. 18 Ağustos-16 Eylül arasında düzenlenecek konserler; Harbiye Cemil Topuzlu, Sakıp Sabancı Müzesi, Uniq Açıkhava, Venedik Sarayı, Fransız Sarayı, ARTER ve Rahmi Koç Müzesi’nde seyircisini bekliyor. Her sene merakla beklenen İstanbul Caz Festivali ise 1-24 Eylül arasında, yine harika isimlerle farklı açık hava mekanlarında düzenleniyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği bu üç festivalin biletlerini passo.com.tr’de bulabilirsiniz. 14 Temmuz-15 Ekim tarihlerinde Uniq Açıkhava’da gerçekleşecek BKM Yaz Etkinlikleri’nde konser, tiyatro, stand-up gösterileri, müzikli oyun, açık hava sinema ve festivaller olacak. Bu yıl beşincisi düzenlenen Bozcaada Caz Festivali; 20-22 Ağustos tarihleri arasında, COVID-19 sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hazırlanan numarasız ve mesafeli oturma düzeninde, Ayazma Manastır’ında gerçekleşiyor.

Biraz da doğaya eşlik edeceğimiz festivallere gelirsek Kuzey Fest, 5-8 Ağustos tarihlerinde Sinop’ta, müzik ve kamp tutkunlarını bekliyor. Outdoor yaşam ve aktivite festivali OutdoorFest ise 3-5 Eylül tarihlerinde, Kilyos’taki Doğada Yaşam Okulu’nun 400 dönümlük arazisinde düzenleniyor. Düzce’nin ilk ve tek Color Çadır Kampı, 9-11 Temmuz‘da Düzce Nehirevi Camping’de; HES kodu kontrolleri ve çadırların arasında iki metre mesafe ile gerçekleşiyor.

Tiyatro ve sinema özlemi bitiyor

Kadıköy Sineması’ndaki COVID-19 önlemleri.
Kadıköy Sineması’ndaki COVID-19 önlemleri.

Görsel Kaynak: instagram.com

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu 7 Temmuz-22 Eylül tarihleri arasında, sosyal mesafe kurallarına uygun yeni düzeniyle gerçekleşiyor. Bir Delinin Hatıra Defteri, Cimri, Bir Baba Hamlet, Yeni Bir Şarkı gibi oyunlar Maçka’daki KüçükÇiftlik Park’ta olacak. Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadıköy Festivali, 22-28 Temmuz tarihlerinde Kalamış Parkı’nda kurulacak açık hava sinemasında seyircileri bekliyor. Biletleri, biletix.com’da satışa sunulan Fişekhane Açıkhava Sineması ise 9 Temmuz-31 Temmuz arasında gerçekleşiyor. Kadıköy Sineması’nın seperatörlerle ayrılmış mesafeli bir oturma düzeni hazırladığını, Beyoğlu Sineması’nın da yüzde 50 kapasiteye ve maske kullanımına dikkat ettiğini belirtelim.

2022 için ajandaya not: 5 Şubat 2022’de Jay-Jay Johanson ve 15 Nisan 2022’de Charlotte Cardin Zorlu PSM’de, ertelenen Deep Purple konseri 25 Mayıs 2022 tarihinde Life Park’ta olacak.

Quick Sigorta Kefalet Sigortası

Quick Sigorta, özellikle Kamu ihale süreçlerinde özel sektörün teminat ihtiyaçlarını karşılayabilmek, bankalar tarafından düzenlenen teminat mektuplarına alternatif yaratmak, bu şekilde kredi limitlerinin başka alanlarda kullanılmasını sağlamak üzere reel sektörün elini rahatlatmak adına özel sektöre önemli bir enstrüman kazandırdı.

Türkiye’de bir ilk olarak firmalar ihalelere katılırken teminat mektubu yerine Quick Sigorta Kefalet Sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerini sunabiliyorlar.


Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kefalet-sigortasi