Bütçesini düşünen öğrenciler için hesaplı tatil rotaları

Bütçesini düşünen öğrenciler için hesaplı tatil rotaları

Yaz ayları gelince herkesi bir tatil telaşı alıyor. Yılın yorgunluğunu atmak, dinlenerek keyif dolu bir tatil geçirmek istenler arasında öğrenciler de bulunuyor. Ama öğrenciler için tatilin bütçesi de oldukça önemli... Denizin, yeşilin, tarihin çıkarmak isteyen konuklarını, her zevke ve bütçeye uygun seçeneklerle ağırlayan noktaları sizin için derledik.

Gökçeada

Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada, ülkemizin en batısında bulunması nedeniyle güneşin en son battığı yer olarak da biliniyor. Ada ucuz bir tatil bütçesiyle özellikle sessiz ve sakin bir ortamda doğanın sesini dinlemek, kamp yapmak isteyenlerin önemli adreslerinden biri durumunda. Düşük bütçelerle adanın sokaklarına, kahvelerine ve eski Rum köylerine uğrayarak, yüzyıllar öncesinden günümüze gelen geçmişe tanıklık etmek mümkün.

Bozcaada

Ülkemizin 3. büyük adası olan Bozcaada, yaz tatilinde uygun bütçe ile kamp yapılabilecek noktalar arasında yerini alıyor. Leziz şarapları, üzüm bağları ve denizi ile konuklarını ağırlayan adanın güneyinde yer alan kamp alanında çam ağaçları bulunuyor. Deniz ise kamp alanına 250 metre uzaklıkta. 

Kapadokya

60 milyon yıl önce lav ve küllerin oluşturduğu tabakaların yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölge, çadır ve karavan kampı yapılabilen bölgelerden biri durumunda. Kapadokya kamp, yamaç paraşütü, safari ve diğer spor imkanları ile doğa sporu tutkunlarını da ağırlıyor. Vadi, kanyon ve peri bacaları turları da bütçelere uygun durumda. Bütçemi aşmaz diyenler için balon turu da mümkün.

Olimpos

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Olimpos, konukları için ekonomik fiyatlar sunan noktalardan biri olmasının yanı sıra sahip olduğu doğası, denizi ve antik kentiyle eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Hesaplı bungalow evlerin yanı sıra çadır ve kamp alanlarının da bulunduğu Olimpos’ta, çevre koylara tekne gezisi yapmak da mümkün. Bölgenin hemen yakınında bulunan Beydağları Sahil Milli Parkı, Adrasan, Faselis, Yanartaş ve Ulupınar ise Olimpos’ta konaklayanların görebilecekleri diğer keyif dolu noktalar.

Ağva

İstanbul’a yalnızca 100 km uzaklıkta bulunan Ağva, İstanbul’un temposundan bir süre uzaklaşmak isteyen ziyaretçiler ve öğrenciler için koyları ve muhteşem doğası ile iyi bir seçim. Günümüzde kış aylarında da şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin tercihi durumuna gelen Ağva'nın yakınında bulunan Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl'de de ekonomik fiyatlarla konaklamak ve keyif dolu vakit geçirmek mümkün.

Kabak Koyu

1987 yılına kadar ayak basılmamış olan Kabak Koyu'nda farklı konaklama seçenekleri sunan hesaplı kamp alanları bulunuyor. Çadır kampı için uygun olan Kabak Koyu, Fethiye Ölüdeniz’in 16 kilometre doğusunda bulunuyor. Yemyeşil ağaçların arasında tatil imkanı sunan Kabak Vadisi, Likya Yolu üzerinde yer alması dolayısıyla trekking yapmak isteyenler için de ideal bir nokta.

Artvin

Dik yamaçlı uzun vadileri, ormanları, krater gölleri ve yeşil yaylalarıyla Artvin, hesaplı tatil noktaları arasında yer alıyor. Kafkasör Turizm Merkezi, Şavşat Karagöl, Borçka Karagöl ve Hatila Vadisi Milli Parkı kamp yapmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyen konuklarını bekliyor. Bölgede, ekonomik fiyatlarla Kaçkar ve Karçal dağlarında dağ tırmanışı, Çoruh Nehri ve Barhal çayında ise rafting yapmak mümkün. 

Datça

Çam ormanları ve masmavi denizin buluştuğu noktalardan biri olan Datça’da, ekonomik fiyatlarla çadır kampı yapmak mümkün. Bölgede bulunan kamp alanları Mayıs ayından Ekim ayına kadar açık durumda. Datça hesaplı bir bütçeyle trekking, sörf, yelken gibi doğa ve su sporlarının yapılabileceği ideal ortamlara da sahip.

Kaz Dağları

Bir ucu Çanakkale’de, diğer ucu Balıkesir’de olan Kaz Dağları, ülkemizin oksijen deposu bölgelerinden biri durumunda. Yeşilyurt Köyü, Adatepe Köyü, Zeus Altarı, Sutüven Şelalesi, Kaz Dağları Milli Parkı, Tahtakuşlar Köyü, Assos ve Truva bölgede görülebilecek diğer güzide noktalar. Yaz sezonunda makul bütçelerle kamp alanları sunan Kaz Dağları, sık ormanları ve doğal yaşamıyla konuklarını bekliyor.