“Amacımız aile ortamı oluşturmak”

“Amacımız aile ortamı oluşturmak”

Bursa’da kurulan ve iki yılı aşkın süredir faaliyette olan Iron Horse Riders Türkiye kulübünün başkanı Recep Öztunç ve şef Mehmet Bozan ile kulübün kuruluş amacını, işleyişini ve faaliyetlerini konuştuk.

Iron Horse Riders Türkiye ne zaman ve nasıl kuruldu?

Kulüp, “demir at” binicilerinin en iyi motosiklet deneyimlerini aktarmak üzere bir araya gelmesi sonucu kuruldu. Elini taşın altına koymaktan çekinmeyen motosiklet kullanıcılarının birikim ve deneyimlerini tek çatı altında toplamak için 24 Şubat 2016 tarihinde Bursa merkezli olarak faaliyetlere başladı.

Kulübü kurma amacınız neydi?

Başlangıçta amacımız seviyeli, toplumsal ve hukuksal kurallara saygılı, sorumluluk bilinci ile donatılmış bireylerle kulübün yönetim kadrosunu ve üyelerini oluşturmaktı. Bu kişilerin yaptığı ve yapacağı çalışmalarla örnek teşkil etmek ve kendi içimizde bir aile ortamı oluşturmak istiyoruz.

“Kulüp felsefesini benimsemek önemli”

Kulübe üye olmak isteyenler web sitesi ve sosyal medya üzerinden başvuru yapabilir.
Kulübe üye olmak isteyenler web sitesi ve sosyal medya üzerinden başvuru yapabilir.

Iron Horse Riders Türkiye kulübüne üye olmak isteyen biri için süreç nasıl işliyor?

Web sitemiz, sosyal medya üzerinden veya şahsen yapılan başvurular alıyoruz. Bu talepleri önce ilgili yapılanma birimimiz içinde değerlendirme sürecine almadan, haftalık ve aylık bazda yapmış olduğumuz gündem değerlendirmeleri için üye adaylarıyla toplantılar düzenliyoruz. Ancak doğrudan doğruya bir üyelik söz konusu değil. Bu aşamalardan oluşan yol meşakkatli bir yol gibi görünebilir çünkü aday üyelerden edindiğimiz izlenimler bizim için önemli. Geçmişte deneyimli bir motosiklet kullanıcısı olmanız bu üyelik sürecini kısaltan etkenlerden biri. Eğer yeni başlayan biriyseniz kulübümüz her aşamada sizin yanınızda olarak, dayanışma örneğiyle size yol gösterici oluyor. Sosyal ilişkileriniz, davranış biçiminiz ve uyumluluğunuz sürecin tamamlanmasında etkin rol oynuyor. Kulüp felsefesini benimsemeniz, birlik beraberlik içinde hareket etmeniz son derece önemli. Yönetim kurulunca yapılan değerlendirme sonucu olumlu veya olumsuz ise tarafınıza bilgi veriliyor.

Iron Horse Riders Türkiye kulübüne üye kabul etmek için aradığınız şartlar var mı?

“Üye Olabilme Kriterleri ve Üyelik Kuralları”mız var. Bu kurallar gerekli olduğunu düşündüğümüz maddelerden oluşuyor. Aynı zamanda üyeliğe kabul edilenleri de içine alan, karmaşık olmayan bir yapıyı sergiliyor bu. Şartlarımız kişiye özel değil, geneli kapsayan nitelikte olup topluluk bilinci ile oluşturuluyor.

“Çevremizde iyi bir izlenim bırakıyoruz”

Recep Öztunç, kulüp üyelerini makinenin dişlilerine benzetiyor.
Recep Öztunç, kulüp üyelerini makinenin dişlilerine benzetiyor.

Sizce bir kulübe üye olma isteğini tetikleyen şey nedir?

Alanında artık uzmanlaşmış, bu işi bilen insanlar var aramızda. Kulübümüz; bilerek, isteyerek ve severek, gönül beraberliği için motosiklet kardeşliği uğruna çaba harcıyor, emek veriyor. Çevremizde iyi bir izlenim bırakıyoruz. İnsanlar bizi tanıdıkça aramıza dahil olma dürtüsü gelişiyor.

Kulüp üyelerinin her birinin bir görevi var mı? Bir motosiklet kulübü nasıl çalışır?

Tamamen demokratik bir ortamda oylamaya dayanan bir yönetim sistemimiz var. Bir motosiklet kulübü çalışan makinenin dişlileri gibidir, bi parça eksikse bu makine dönmez. Ancak samimi duygular üzerine kurulan alt yapımız dayanışmayı ön plana çıkarıyor. Karınca misali yardımlaşarak kendi aramızda iş bölümü yapıyoruz. Salt çoğunluğun talebi üzerine kararlar alınıp, düzenlemeler ve geliştirmeler yapılıyor.

“Etkinliklerimizi yıllık plan dahilinde gerçekleştiriyoruz”

Kulüp, birçok sosyal sorumluluk projesine de destek veriyor.
Kulüp, birçok sosyal sorumluluk projesine de destek veriyor.

Kulüp üyesi olmanın zor olan tarafları da var mı? Bir kulüpte ne gibi sıkıntılar yaşanabilir?

Elbette omuzlarımıza sorumluluklar yükleniyor. Topluluk önündeki tüm davranışların ve sözlerin kulübü bağlayıcı olduğunun bilinmesi gerekiyor. Üyelerin buna göre davranması gerekiyor. Sıkıntıların yaşanmaması adına “Aday ve Üyelerin Sorumlulukları”nı kapsayan bir çalışma gerçekleştirdik. Güzel bakan, güzel görür. Elbette temennimiz sıkıntıların yaşanmaması yönünde.

Kulüp üyeleriyle ne gibi etkinlikler yapıyorsunuz?

Etkinliklerimizi yıllık plan dahilinde gerçekleştiriyoruz. Spontane gelişen etkinliklerimiz de oluyor. Dayanışmayı artırıcı faaliyetler; toplumsal ilişkileri geliştirmek, ortak sürüşler gerçekleştirmek, kutlamalar, özel günler, festivaller, birçok sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık oluşturmak, trafik kurallarına dikkat çekmek, teknik anlamda güvenli sürüş, yol güvenliği gibi eğitimlerin organizasyonu ve katılımları gibi öncü adımlar atmak etkinliklerimiz ve hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Sizi takip etmek isteyenler için sosyal medya hesaplarınız neler?

Web: www.ironhorseridersturkiye.com

Instagram: www.instagram.com/ihrturkiye

Facebook: www.facebook.com/ihrturkiye

E-posta: info@ironhorseridersturkiye.com