1-2 TL'ye mutlu olmak

1-2 TL'ye mutlu olmak

Hepimizin hayalleri arasında her zaman bizi mutlu edeceğine inandığımız evler, arabalar, sırt çantasını takıp dünyayı gezeceğimiz uzun seyahatler, emeklilikte alınacak yazlık, çantalar, telefonlar, ayakkabılar vardır… Kime sorsanız size küçük yaşlarından itibaren hayalini kurduğu bir nesneyi, yeri ya da kişiyi anlatmaya başlar. Peki bütün hayaller gerçekten bu kadar pahalı olmak zorunda mı? Daha küçük bütçelerle kendimizi mutlu etmemiz mümkün değil mi? Haydi gelin biraz küçük, ama epeyce küçük düşünelim ve sadece 1-2 TL’ye ulaşabileceğimiz ve bizi çok mutlu edecek hayallerimize bir bakalım…

Gezgin tuvaletler

Şehrin içerisinde okula, işe ya da gezmeye gittiğimizde vücudumuzun bize ne zaman sürpriz yapacağı hiç belli olmaz. İşten eve dönerken yoğun bir trafiğin içine girdiğinizi ve kıpırdayacak bir noktanız, gidecek bir cafe ya da benzin istasyonu olmadığını hayal edin. Ya da şehrin en kalabalık noktasında, yapayalnız olduğunuzu. Birden karşınıza çıkan gezici bir tuvaletin sizde yarattığı mutluluğu hayal bile edemiyorsunuz değil mi? Cebinizdeki bozuk paraları harcamanın tam vakti.

1.5 TL farkla gülen yüzler

Öğrenci ya da çalışan biri olun, asla fark etmez, bir fast food restoranında sizi en çok mutlu edecek şeylerden biri ketçap ya da mayonezdir. Bir yandan açlığınızı dindirmek ve leziz bir şeyler atıştırmak isterken, diğer yandan 1-2 TL’lik soslarla bu ziyafeti taçlandırabilirsiniz.

Yazı-Tura

Cebinizdeki sadece 1 Türk lirası ile yapabileceğiniz en mutlu aktivitelerden biri de yazı turadır. Çocukluk döneminden bu yana içinden çıkamadığımız her durumda bizim e büyük yardımcımız olan ve biraz da şansın yardımıyla bize haklıyı, doğruyu gösteren yazı tura, küçük şeylerle mutlu olabildiğimizin de kanıtıdır aynı zamanda. 

Takı, toka, incik, boncuk

Küçük paralarla bizi en çok mutlu eden şeylerden bir diğeri de takılar ve tokalardır. Çoğu zaman günlük kıyafetlerin tamamlayıcısı olan bu rengarenk aksesuarlar, her alındığında yüzde küçük bir gülümseme bırakırlar. 

Kağıt Helva- Pamuk Şeker

Sadece 1-2 TL’ye bizi mutlu edecek şeyleri sayarken kağıt helva ve pamuk şekeri anmamak olmaz tabi. Hepimizin zihinlerine kazınan tatlarıyla ne zaman görsek canımızın çektiği kağıt helva ve pamuk şeker gönüllerimizde ayrı bir tutuyor. 

Langırt

İşte bütün bir günün yorgunluğunu ve stresini atmak, arkadaşlarınızla biraz olsun keyifli vakit geçirmek ve kıyasıya bir rekabetin içerisinde girmek makineye sadece 1 TL atmanız yeterli. 

2. el kitaplar

Her yıl mutlaka çeşitli mekanlarda ve zamanlarda gerçekleşen sahaf festivallerinin müdavimiyseniz eğer, eski ancak çok değerli kitapları küçük paralar karşılığında almanın keyfini de çok iyi bilirsiniz. Geçmişin yaşanmışlığını hissetmek için oldukça mutluluk verici bir fırsat bu.

Bonuslar…

Bizi mutlu eden küçük şeyler bunlarla sınırlı değil elbette. Listeyi çok fazla uzatmak da mümkün ancak herkesin neşesini yerine getiren durumlar birbirinden farklı. Yine de 1-2 TL ile alabileceğiniz küçük bir parça çikolatanın, sabahın ayazında vapurda içtiğiniz bir bardak sıcak çayın, fırından yeni çıkmış taze bir simidin, sıcak bir günde bakkala uğrayıp aldığınız soğuk bir şişe suyun yerini hiçbir şey tutmaz.