Sosyal medyanın fenomen kedileri!

Sosyal medyanın fenomen kedileri!

Sosyal medya yalnızca insanları değil hayvanları da şöhrete kavuşturuyor. Özellikle sahiplerinin yaptığı paylaşımlarla binlerce hatta milyonlarca hayran kazanan kediler bugünlerde şöhret basamaklarını hızla tırmanıyor. İşte sosyal medyanın popüler kedileri…

1. Nala

Instagram hesabı: nala_cat

Takipçi sayısı: 3,4 milyon

Henüz 5 aylıkken bir barınaktan sahiplenilen Nala, şu an 6 yaşında ve zirvedeki şöhretiyle bütün kedileri kıskandırıyor. Kendi adına açılan web sitesi ve sattığı ürünlerle bir marka olmayı başaran Nala, güzel gözleri ve sevimli yüz ifadesiyle takipçilerini kendine hayran bırakıyor. 

2. Grumpy

Instagram hesabı: realgrumpycat

Takipçi sayısı: 2,3 milyon

Sosyal medyanın en popüler kedilerinden biri olan Grumpy, takipçi sayısıyla dünya starlarına göz kırpıyor. Birbirinden komik ve sevimli fotoğraflarıyla kısa sürede Instagram fenomeni olan Grumpy, bugünlerde şöhretin tadını çıkarıyor ve dahil olduğu pek çok projeyle sahibini de zengin ediyor. Hiçbir şeyden memnun görünmeyen bu huysuz kedi, dünyanın sahibi de olsa keyfi yerine gelmeyecek gibi.

3. Venus

Instagram hesabı: venustwofacecat

Takipçi sayısı: 1,3 milyon

Tıpkı gözleri gibi yüzü de farklı renklerden oluşan Venus, “iki yüzlü kedi” olarak biliniyor. Ayrıca Chimera cinsinin en ünlü üyesi ve resmi olarak gurur kaynağı.

4. Sam

Instagram hesabı: samhaseyebrows

Takipçi sayısı: 233 bin

Kaş gibi görünen tüyleri nedeniyle suratında her daim üzgün, şaşkın ve kaygılı bir ifade olan Sam’i dünya üzerinde hiçbir şey mutlu edemeyecek gibi duruyor.

5. Iris ve Abyss

Instagram hesabı: sis.twins

Takipçi sayısı: 125 bin

2015 yılında Rusya’da doğan bu ikiz kız kardeşler, etkileyici gözleri ve bembeyaz tüyleriyle ön plana çıkıyor. Haliyle pek çok kişinin daha ilk görüşte hayranlığını kazanıyor. Ayrıca hiç de birbirini kıskanıyor gibi durmuyorlar.

6. Richard

Instagram hesabı: richard_kitty

Takipçi sayısı: 158 bin

İki yaşındayken Los Angeles’taki bir barınaktan sahiplenilen Richard, Instagram profili üzerinden önemli bir mesaj veriyor: ‘’Yetişkin hayvanları da sahiplenin.” Sahibi için “benim asistanım” diyen bu sevimli kedinin bir gözü sarı diğer gözü ise buz mavisi. Instagram hesabındaki ev sahibi edalarıyla daha çok uzun bir süre popülerliğini devam ettirecek gibi.

7. Cole ve Marmalade

Instagram hesabı: coleandmarmalade

Takipçi sayısı: 270 bin

Youtube üzerinden paylaşılan videolarıyla fenomen haline gelen bu iki kedi, herkesin aklına “Acaba ben de mi kedi sahiplensem?” sorusunu getiriyor. Dostluklarıyla da düşman çatlatan Cole ve Marmalade, şimdilerde şöhretin kaymağını yiyor.

8. Colonet Meow

Instagram hesabı: Colonelmeowandfriends

Takipçi sayısı: 324 bin

Dünyanın en uzun tüylü kedisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Colonet Meow, sıfatının hakkını sonuna kadar veriyor. Afra tafrası da bu nedenle olabilir.

9. Princess Monster Truck

Instagram hesabı: princessmonstertruck

Takipçi sayısı: 280 bin

Sahibi tarafından New York sokaklarından kurtarılan Princess Monster Truck, dışarı çıkık alt dişleriyle ünlü. Pek çok kişi tarafından vampire benzetilen bu kedinin de binlerce hayranı var. Kendi fotoğrafının olduğu kazak, tişört ve kupalar yok satıyor, sosyal medyada ise beğeni rekorları kırıyor.

10. Rıfkı

Instagram hesabı: cat_rifki

Takipçi sayısı: 10,4 bin

Ortamlarda Kedi Rıfkı olarak bilinen scottish cinsi bu tatlılık abidesi, henüz 1 yaşında olmasına rağmen oldukça popüler. Düşük kulakları ve hınzır bakışlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Rıfkı, uyurken ve otururken verdiği pozlarla da ilgi çekiyor.

11. Uzo

Instagram hesabı: uzo_thecat

Takipçi sayısı: 1161

Uzo, henüz dünya starı abi ve ablaları kadar popüler olup magazine çıkmasa da miskin tavırları, kameraya verdiği pozlarla takipçilerini güldürmeyi başarıyor. Bu arada o kadar tombul göründüğüne de bakmayın, henüz 9 aylık.

12. Üzüm ve Ryuk

Instagram hesabı: uzumvedigerseyler

Takipçi sayısı: 38,6 bin

Sahipleri Yaşar M. Taşkale tarafından karakterize edilerek konuşturulan Üzüm ve Ryuk’un her paylaşımı adeta sabırsızlıkla bekleniyor. Facebook profillerinde yaklaşık 70 bin kişinin takip ettiği bu komik afacanların birbirinden eğlenceli maceraları, 2016’da “Üzüm ve Diğer Şeyler” adında bir kitap olarak yayınlanmış ve çok satanlar arasına girmişti..

13. Anna

Instagram hesabı: anna_pisti

Takipçi sayısı: 15,4 bin

İtalya’nın tozunu attıran Anna, her ne kadar gezip görse de halinden memnun gibi durmuyor. Gözü daha yükseklerde anlaşılan…

14. Miu

Instagram hesabı: kedimiu

Takipçi sayısı: 3200

2015 yılında doğan ve gözlerini kocaman açarak verdiği pozlarla herkesin gönlünü kazanan şaşkın pisi Miu’nun küçük ama güçlü bir hayran kitlesi var.