Tarihin en pahalı dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ne geri sayım!

Tarihin en pahalı dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ne geri sayım!

Amazon Prime’da 2 Eylül’de, iki bölümle birden seyirciyle buluşacak “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri”ni beklerken, bu özel seyre hazırlanmanıza yardımcı olacak bazı detayları derledik. 

John Ronald Reuel (J.R.R) Tolkien’in efsanevi “Yüzüklerin Efendisi” (The Lord of the Rings) kitapları, filmlerin ardından bu kez dizi olarak karşımızda. Fantastik edebiyat türündeki Yüzüklerin Efendisi serisi Peter Jackson imzalı film üçlemesi ile 2000’li yılların başına damga vurdu. “Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)”, “Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)”, “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)” olarak sinemada seyirciyle buluşan seri, fanatik bir kitle yarattı. Gişe rekorlarını alt üst eden özellikle ilk film, sinema tarihinde sağlam bir yere sahip. Bu başarılı sinema serüveni “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” (The Lord of the Rings: The Rings of Power) serisi ile ilgili beklentiyi ve merakı da yükseltiyor. 

Yaratıcı ekibin liderleri JD Payne ve Patrick McKay.
Yaratıcı ekibin liderleri JD Payne ve Patrick McKay.

Bu macera nasıl başladı?

Amazon Prime, projeyi, Kasım 2017'de “Yüzüklerin Efendisi”nin televizyon hakkını 250 milyon dolara satın almak için Tolkien Estate - J. R. R. Tolkien'in, eserlerinin çoğunun telif hakkını yöneten yasal organ- ile bir anlaşma yaparak başlattı. Bu anlaşma kapsamında kuruma, en az 1 milyar dolar değerinde beş sezonluk bir üretim taahhüdü verdi ki böylelikle dizi bugüne kadarki en pahalı televizyon dizisi oldu. Yaratıcı ekibin liderleri olarak JD Payne ve Patrick McKay Temmuz 2018’de işe alındı. Dizinin çekimleri, Yeni Zelanda'da, orijinal film serisinin çekildiği mekanlarda, Şubat 2020'de başladı.

Seride son derece kalabalık bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Başrolde Maxim Baldry’nin olduğu serinin tüm dünya çapındaki seçmelerde belirlenen oyuncu kadrosu şöyle: Robert Aramayo, Owain Arthur ve Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Trystan Gravelle, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan, Smith ve Charlie Vickers.

Amazon Prime tarafından yayımlanan afişlerde Orta Dünya halklarının Karanlık Lord’a karşı savaşına atıf yapılıyor.
Amazon Prime tarafından yayımlanan afişlerde Orta Dünya halklarının Karanlık Lord’a karşı savaşına atıf yapılıyor.

2 Eylül’de 2 bölüm birden

Amazon Prime tarafından ardı ardına yayımlanan fragmanlar, diziyi merakla bekleyenlerin sabırsızlığını artırırken Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkede, 2 Eylül 2022’de dizinin iki bölümüyle birlikte platformda olacağı duyuruldu. Kalan altı bölüm ise haftalık olarak ekrana gelecek.

Bölümler tüm aboneler için aynı anda yayımlanacak şekilde düzenleneceğinden küresel olarak aynı zamanlama stratejisinin izlenebilmesi için bazı bölgelerde dizi, 1 Eylül 2022 akşamı ekranda olacak. Bu düzenleme ile dizi, rakip platform HBO’da, pazar günü 10 bölümlük ilk sezonunun prömiyerini yapacak olan "House of the Dragon" dizisiyle finalde karşı karşıya gelme ihtimalinden kurtuluyor.

İlk sezonu toplamda 8 bölüm sürecek olan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin ilk bölümünün adı “Shadow of the Past (Geçmişin Gölgesi)” olacak. Seri, toplamda beş sezondan oluşacak ve 50 saat sürecek.

Galadriel, dizide, filmdekinden farklı olarak çok daha fazla sorumluluk üstleniyor ve kılıcını asla bırakmak istemiyor.
Galadriel, dizide, filmdekinden farklı olarak çok daha fazla sorumluluk üstleniyor ve kılıcını asla bırakmak istemiyor.

Dizi ne anlatıyor?

Amazon Prime platformu için hazırlanan “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri”, J. R. R. Tolkien'in “The Hobbit” ve “The Lord of the Rings” kitaplarında anlatılan olaylardan binlerce yıl öncesinde geçiyor. Dizi, Orta Dünya'nın İkinci Çağı’na bir geçit açıyor. Orta Dünya’nın büyük ölçüde barış içinde olduğu bir dönem bu. Elflerin, cücelerin ve insanların krallıklarının geliştiği, Karanlık Lord Sauron'un yüzükleri dövdüğünden ve bütün bir kıtayı fethetmeye hazırlandığından tamamen habersiz olduğu bir zaman. Sisli Dağlar’ın derinlikleri, Elflerin başkenti Lindon, göz alıcı ada krallığı Númenor ve Orta Dünya haritasının en uç köşelerine dokunan hikâyede geleceğin efsaneleri şekilleniyor. “Yüzükleri Efendisi: Yüzük Kardeşliği” filminde açılışta yer alan flashback temelde bu hikâyenin sonu aslında. “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” bize Karanlık Lord Sauron'a açılan topyekûn savaşın bilinen ve bilinmeyen sebeplerini sahneliyor. 

Trystan Gravelle dizide Pharazon’u canlandırıyor.
Trystan Gravelle dizide Pharazon’u canlandırıyor.

Tanıtımlar bize neler söylüyor

Şimdiye kadar çok sayıda farklı tanıtım yayınlayan Amazon Prime, neler izleyeceğimize dair ipuçları da veriyor. Tanıtımlarda, mutlu ve huzurlu bir hayat süren Orta Dünya halkları dikkat çekiyor. Orta Dünya’nın en büyük ada krallığı Númenor’un görkemli ve aydınlık hali göz kamaştırıyor. Ancak biliyoruz ki Númenor’un trajik çöküşü, İkinci Çağ'ın en önemli olaylarından biri. Bu parlak günlerin sürmeyeceği ortada.

Markella Kavenagh'ın canlandırdığı “Harfoot”la tanışıyoruz. Harfoot, Güç Yüzükleri'nde önemli bir rol oynayacak. Harfoot, Hobbitlerin atalarından. Hobbitler, Orta Dünya'nın Üçüncü Çağı'na kadar ortaya çıkmıyor. Ancak atalarıyla tanışıyoruz.

Başroldeki Morfydd Clark'ın canlandırdığı Galadriel'in -şimdiden birçok yerde karşımıza çıkan- dağa asılı kalma anından bir savaş alanında üst üste yığılan miğferlerin olduğu sahneye kadar çok daha atılgan olacağının sinyalleri veriliyor. Filmlerde Cate Blanchett'in oynadığı Galadriel, daha genç haliyle -ki aslında burada da binlerce yaşında- Orta Dünya'yı tehdit eden karanlıkla mücadelede en ön safhada. Charlie Vickers'ın hayat verdiği Halbrand ise yeni bir karakter. Halbrand ve Galadriel, kötü bir fırtına sırasında denizde mahsur kalıyor. Yolları kesiştiğinden Sauron'u durdurmak için iş birliği yapabilirler.

Elfler dizide belli ki yine kilit bir noktada. Karşımıza çıkan avcı Elf Arondir’i Ismael Cruz Córdova canlandırıyor. Arondir, Nazanin Boniadi tarafından canlandırılan Bronwyn adında bir insan kadına âşık oluyor. Bir başka Elf ise, Benjamin Walker tarafından canlandırılan Gil-Galad. O bir Elf kralı. Tanıdık bir Elf’in çok daha genç bir versiyonunu Robert Aramayo canlandırıyor. Elf Elrond, Sauron'la savaşta önemli bir rol oynuyor.

Owain Arthur ise cücelerin prensi IV. Durin rolünde. Durin'in babası, bu noktada hâlâ gelişen ve çok zengin bir krallık olan Khazad-dum'u yönetiyor. Daha sonra seriden bir başka önemli cüce karakteri görüyoruz, Sophia Nomvete'nin hayat verdiği Prenses Disa.

Tanıtımlarda, Orklarla çarpıcı savaş sahneleri görülüp görülmeyeceğine dair merakları gideren hayli etkileyici bir sahne de mevcut.

Merak edilen konulardan biri de dizide Büyücü Gandalf’ı görüp göremeyeceğimiz. Büyücü Gandalf’ın, Orta Dünya’nın serideki zaman akışında henüz var olmadığı biliniyor. Muhtemelen onu göremeyeceğiz ancak bazı kaynaklar tanıtımlardan yola çıkarak farklı bir büyücü karakterin de karşımıza çıkabileceğini söylüyor.

Seçilmiş bir grup gazeteci, yazar ve sosyal medya ünlüsüne ön gösterimi sonrasında genellikle olumlu geri bildirimler alan “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” için son sözü seyirci söyleyecek elbette. Şimdi geri sayım heyecanını yaşayıp, ilk iki bölümü izlemek için sabırsızlanma zamanı!

QKimlik Koruma Sigortası
QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik ürünümüzle hem dijital hem de fiziksel dünyadaki risklere karşı güvende hissedebilirsiniz.

Kimlik bilgileriniz tüm tehditlere karşı güvence altında!

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kimlik-koruma-sigortasi