Instagram'da değil aynada güzel görünün!

Instagram'da değil aynada güzel görünün!

Doğru makyaj uygulamaları ile yüzünüzde Instagram filtresi etkisi yaratmak mümkün! Yüzüne uygun tekniklerini kullananlar hem fotoğraflarda filtreye ihtiyaç duymuyor hem de sadece sosyal medyada değil gerçekte de istedikleri gibi görünüyorlar. 

Kusursuz görünen, pırıl pırıl bir cilde sahip olmak her kadının hayali. Özellikle fotoğraflar söz konusu olduğunda güzel ve çekici görünme isteği daha da ön plana çıkıyor. Adeta hayatın bir parçası haline gelen sosyal medyada paylaşılacak bir fotoğraf için defalarca poz verip bu görüntüler üzerinde sayısız filtreler deneyen pek çok kişi var. Üstelik bu fotoğraflar takipçilerden binlerce beğeni alıyor. Günümüzde popüler hale gelen Instagram ya da Snapchat filtreleri sayesinde belirgin elmacık kemiklerine, dolgun dudaklara ya da Türkan Şoray gibi kirpiklere sahip olduğunu zannedenler, fotoğraflarda kusursuz bir görünüm elde etse de kabul etmeliyiz ki bu bir kandırmacadan ibaret. Oysa isteyen herkes, kendi yüz hatlarını belirleyip doğru makyaj tekniklerini kullanarak yüzünde bir Instagram filtresi etkisi yaratabilir.

“Bir kadın güzelliğini ön plana çıkarmak için önce aynada kendisini sevmeli ve beğenmelidir” diyen Sephora Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç, sadece sosyal medyada değil gerçek hayatta da kusursuz görünmenin sırlarını anlattı.

Yüzünüzde renk eşitsizliği varsa baz ve fondöten kullanarak kusurları kapatabilirsiniz.
Yüzünüzde renk eşitsizliği varsa baz ve fondöten kullanarak kusurları kapatabilirsiniz.

Makyaj yüzümüzü şekillendirmek için bir illüzyon mudur? Bir kadın güzelliğini ön plana çıkarmak ilk olarak ne yapmalı?

Makyaj içerisinde bazı göz yanılmaları mevcuttur. Bunu illüzyon olarak da tanımlayabiliriz ama gerçek bir makyaj aslında var olan güzelliği ortaya çıkarmaktır. Kişinin benliğini yok etmeden doğru uygulamalarla yüzdeki iyi yerleri belirleyip gözler önüne sermektir. Bir kadın güzelliğini ön plana çıkarmak için önce aynada kendisini sevmeli ve beğenmelidir. Aslında en güzel makyaj budur. Bunun dışında uygulama kısmına gelirsek kişi yüzünü çok iyi bir şekilde tanımalı ve analiz etmelidir. Örneğin; oval, yuvarlak, ters üçgen, kalp, elmas, kare gibi bir çok yüz şekli mevcuttur. Aynı şekilde göz şekilleri de badem, çekik, yuvarlak, düşük, ayrık gibi sıralanabilir. Makyaj yaparken bu detaylara dikkat edilmelidir.

Doğru makyajla yüzümüzde Instagram filtresi etkisi yaratmak mümkün mü?

Aslında doğru makyaj teknikleriyle fotoğraflarda isteğimiz gibi görünebiliriz. Teninizde bir filtre etkisi yaratmak isterseniz ciltteki kusurlu bölgelere yoğun kapatıcılığa sahip olan bir corrector ile bölgesel olarak tampon hareketler uygulayıp kusursuz ten görüntüsünü elde edebilirsiniz. Bunun dışında filtrelerde fazlasıyla tercih edilen maskara uygulamasına benzer yoğun kirpik görüntüsünü plastik uçlu fırça yerine kıl fırçaya sahip olan maskaralar ile elde edebilirsiniz. Burada bir diğer önemli teknik ise kat kat uygulamaktan ve kirpikleri yönüne doğru taramaktan geçiyor. Dolgun dudak görüntüsü için ise kullanmak istediğiniz ruju dudak kalemi ile dudağın üst bölgesini yukarıdan çizerek çok rahat bir şekilde uygulayabilirsiniz. Dudağın üst kısmına hafif bir şekilde highlighter sürmeyi de unutmayın ki bu dudağı her zaman yukarıda tutup dolgun gösterecektir. Elbette hatasız bir fotoğraf için doğru kamera ve ışık da önem taşır. Özellikle ışık makyajda fazlasıyla ön plandadır. 

Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç ciltteki sağlıklı ve ışıltılı görünümü artırmak için fondötene bir damla cilt serumu damlatmayı öneriyor.
Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç ciltteki sağlıklı ve ışıltılı görünümü artırmak için fondötene bir damla cilt serumu damlatmayı öneriyor.

Yüzdeki doku eşitsizliklerini ve cilt kusurlarını örtmek için nasıl bir yöntem izlenmeli? Doğru renkler nasıl seçilmeli?

Yüzdeki renk eşitsizliğini en iyi örtecek olan ürünler baz ve fondöten gibi ürünlerdir. Doğru renk seçimini de ilk önce cilt alt tonunu belirleyip buna göre de fondöten alt tonunu seçebiliriz. Örneğin cilt alt tonu kırmızı, sarı ve nötr olabilir. Buna bağlı olarak da renkleri belirleyebiliriz. En iyi fondöten seçimiyse çeneden boyuna doğru uzanan kısımda bakılır.

KIM KARDASHIAN TREND OLDU

Kontür yaparken ya da aydınlatıcı kullanırken yüzdeki hangi hatlara dikkat edilmeli?

Kontür ve aydınlatıcı uygulamalarında unutmamamız gereken en büyük kural koyu renkler geriye, açık renklerse ön plana çıkarır. Bu durumdan dolayı gölgelendirmemiz gereken yerleri belirleyip koyu tonda kontür ürünleri kullanabiliriz. Açık renkleri de daha çok öne çıkarmak istediğimiz yerlerde kullanabiliriz. Kontürün asıl amacı makyajda ideal yüz şekli dediğimiz oval yüz şekline yakınlaştırmaktır. Bu uygulama günümüze Kim Kardashian tarafından trend olup gelmiştir. 

Bu sezon, geceden kalma görüntüsü veren makyaj trendi dikkat çekiyor.
Bu sezon, geceden kalma görüntüsü veren makyaj trendi dikkat çekiyor.

GECEDEN KALMIŞ MAKYAJ MODASI GELİYOR

2020'nin makyaj trendleri nelerdir?

Yeni sezonda çılgınca bir trend olan dağınık makyaj görüntüsü geliyor. Bu makyaj uygulamasında herhangi bir simetri aranmıyor. Sürmüş olduğunuz eyeliner'ı dağıtabilir, siyah veya kahverengi bir göz kalemi ile dumanlı bir göz görüntüsü yaratabilirsiniz. Öte yandan simler de çok moda. Normalde ışıltı denilince akla dudaklar, gözler ve yüzde belirli noktalar geliyor. Ancak bu ışıltıları artık kaşlar ve kirpiklerde de sıkça görüyor olacağız. 2020 sezon trendlerinde 50’ler hissini de yaşayacağız. Özellikle klasik koyu kaşların, kırmızı dudaklar ile eşleşmesini göreceğiz.

2020'de simli makyaj da moda. Üstelik ışıltılar sadece göz ya da dudaklarda değil kaş ve kirpiklere de yansıyacak.
2020'de simli makyaj da moda. Üstelik ışıltılar sadece göz ya da dudaklarda değil kaş ve kirpiklere de yansıyacak.

Kadınlara verebileceğiniz küçük makyaj tüyoları nelerdir?

● Highlighter uygulamasını dudak üst bölgesi olan eros bölgesine de geçmeyi unutmayın bu dudakların daha yukarıda olmasını ve daha dolgun gözükmesini sağlar.

● Göz kaleminizi kirpik dibine gelişigüzel uygulayın ve daha sonrasında kalem uçlu bir makyaj fırçası yardımı ile dağıtıp bırakın, bu şekilde harika bir dumanlı göz makyajı elde edersiniz.

● Ciltteki sağlıklı ve ışıltılı görünümü artırmak için fondöteninize cilt serumunuzdan bir damla damlatın ve karıştırın bu şekilde harika bir sonuç elde edebilirsiniz.

● Renksiz bir dudak balmını parmak yardımı ile elmacık kemiklerinize sürün. Böylece harika bir ıslak görünüm elde edersiniz.