GOT ile kış geliyor

GOT ile kış geliyor

Game of Thrones çılgınlığı 16 Temmuz’da kaldığı yerden devam edecek. Kış nihayet geliyor ve büyük savaş başlıyor. Yeni sezon tahminleriyse birbirinden çılgın: Cercie’yi Jon Snow öldürecek, Tyron aslında bir Targaryen, Sansa Ramsay’den hamile...

Nefeslerin tutulduğu geçmiş finalin ardından üç aylık bir rötar olunca, beklenti daha da yükseldi. Peki yeni sezonda neler olacak? George R.R. Martin’in yazarı olduğu kitap serisinden uyarlanan HBO yapımının son sezonu, kitap yayınlanmasa da yazarın danışmanlığıyla senaryolaştırıldı. 7. sezonun ilk fragmanı bugüne kadar tüm dünyada en çok izlenen TV fragmanı olarak rekor kırdı.

Büyük savaş başlıyor

6 sezondur dizinin mottosu “winter is coming (kış geliyor)” cümlesiydi. 7. sezon fragmanına göre nihayet kış geldi ve büyük savaş başlıyor. Yedi krallık ve akgezerler, insanlarla ölüler savaşacak. Geçen sezonda septi ateşe veren gelinini, rahibi ve İnanç’ı yakıp kül eden, bunlara şahit olmaya dayanamayan oğlu da intihar eden Cersei Lannister, kardeşi ve aşkı Jamie’yi de kastederek "Doğuda, batıda, güneyde, kuzeyde düşmanlar, hepsini ezip geçeceğiz. Bizden başka Lannister kalmadı” diyor. Türlü belalardan kurtulup Meereen'e dönen, Lannister’ların cüce ferdi Tyron’un “eli” ilan eden ve ejderhalarının eşliğinde Greyjoy gemileriyle Westoros’a yelken açan Daenerys Targaryen (Khaaleesi), "Ben Yedi Krallık'a hükmetmek için doğdum ve hükmedeceğim" diyor.

Hanedanlar birleşir mi?

Jon Snow
Jon Snow

Kuzeye gelince... “Duvar”da ölüp Melisandre tarafından diriltilen, kardeşi Sansa’nın yardımıyla Boltonları yenip kuzeyli ailelerce kral ilan edilen Jon Snow var sahnede. Jon, Sansa'ya "Baban ve kardeşlerin öldü ama sen buradasın. Yaklaşan fırtınaya karşı son umutsun" diyerek onun rolünün altını çiziyor. Lord Davos, "Bu nefreti arkamızda bırakıp bir araya gelmezsek öleceğiz. Sonra Demir Taht'ta oturan iskeletin kimliği önemli olmayacak" sözleriyle birleşmelerinin önemini vurguluyor.

Fragman böyle. İnternette (Reddit) 7. sezonun tüm hikayesinin sızdırıldığı iddiasını bir tarafa bırakıp tahminlere, komplo teorilerine geçelim.

“Duvar”ı Bran mi yaptı? 

Bran
Bran

Serinin adı “A Song of Ice and Fire / Buz ve Ateşin Şarkısı” olduğu için en büyük tahmin, kastedilen şarkının Daenerys Targaryen ile Jon Snow arasında vuku bulacağı ve ikilinin aşık olacağı yönünde. Diğer yandan ikisinin kardeş olduğunu iddia edenler de var.

Geçen finalde Bran Stark, Üç Gözlü Kuzgun tarafından eğitilip geçmişe gitme gücünü kullanmayı öğrenmişti. Geçmişe gidip ne yapmıştı? Öncelikle Hodor’un gizemine ışık tutup “Hold the door” açılımıyla şaşırttı bizi. Bran’in bu yolculuklardan birinde geleceği öngörüp duvarı inşa ettiği de komplo teorileri arasında. Bran ayrıca Jon Snow’un Lyanna Stark'ın oğlu olduğunu öğrenmişti. Ancak fanların tahmini, babanın Ned Stark değil Rhaegger Targaryen olduğu. Yani Jon’un hem buz hem ateş olduğu.

Buz ve ateşin şarkısı 

Arya
Arya

Kim kimin çocuğu sorusu başka karakterler için de geçerli. Yeni sezon fragmanında Cersei “Başka Lannister kalmadı” derken Tyron’u kaale mi almıyordu yoksa Tyron bir Lannister değil mi? Babası ölmeden önce ona oğlu olmadığını söylemişti. Peki kimin oğlu? Tahminler diyor ki Daenerys’in ejderhalarını sakinleştirmeyi başardığı için o bir Targaryen kanı taşıyor. Bu noktada üç karakterimiz Deanerys, Jon ve Tyron, annelerini doğumda kaybetmeleri ortak kaderiyle yine birbirlerine bağlanıyor.

Öte yanda bir de çocuk spekülasyonu var. Sansa’nın zalim Ramsay Bolton’dan hamile kaldığı iddia ediliyor. Geçen sezonda Ramsay’nin ölmeden önce Sansa’ya “Beni öldüremezsin. Artık ben senin bir parçanım” demesi ve Sansa’nın Ramsay’den bahsederken “Onun yaptıklarını bedenimde hala hissedebiliyorum” ifadesini kullanması bu iddiaya kanıt gösteriliyor.

Gelelim Arya’ya… Arya tam donanımlı bir şekilde intikam turunu tamamlarken Winterfell’e gelecek. Kardeşi Bran de geçmişe gidip aile sırlarını öğrendiğine göre baba ocağı Winterfell’e ulaşmak isteyecek. Sansa zaten orada. Demek ki yeni sezonda üç kardeş buluyor.

“Jon Cersei’yi öldürecek”

Cersei
Cersei

İlk sezonda ve kitapta falcı Cersei’ye “Üç çocuğun olacak. Altından taçları altından kefenleri olacak. Sen göz yaşları içinde boğulduğun zaman Valonqar ellerini boynuna dolayıp canını alacak” diyordu. Üç çocuk kefen giydi ama Valonqar kim? Valonqar’ın Valyrian dilinde anlamı küçük kardeşmiş. Jamie mi Tyron mı? Yoksa? Evet, Independent’da yayınlanan çılgın bir iddia daha var: Küçük kardeşin Cersei’nin kardeşi olması gerekmediğine dayanan iddiaya göre, Volaqar Valyrian kanı taşımalı. Targaryen bu kanı taşıyor. Jon Snow aslında Targaryen ve Rhaenys and Ageon’ın küçük kardeşi. Cersei’nin de ölümü Jon’un elinden olacak. Bu iddianın da doğru olup olmadığını yeni sezonda öğreneceğiz.

Yeni sezona iki kala son dedikodular

Uyarı: Ağır spoiler içerebilir!

7. sezona dair Reddit’e sızdırılan bilgiler nedeniyle yeni sezon hakkında bol bol komplo teorisi ve spoiler’a maruz kalan Game of Thrones hayranları için yeni sezon yayınına 2 gün kala dedikodular asla durulmuyor. Geçen hafta İngiliz Sun gazetesinde yayınlanan habere göre, ilk sezonun sonunda diziye veda etse de diziye damgasını vurmayı başaran Ned Stark karakteri hala hayatta! Kafası kesilerek idam edilen Stark’ın nasıl hayatta kaldığına dair ortalıkta dönen çılgın teori ise Ned Stark’ın aslında “Faceless” olduğunu ve hatta idamında rol oynayan Jaqen H'ghar ve kılıç ustası Syrio Forel’in de aslında Ned Stark olduğu yönünde.

Dizi hayranlarını çok heyecanlandıran bir diğer gelişme de 5. sezon finalinde ölümüyle hayranlarını yasa boğan, 6. Sezonda dirilip sahalara geri dönen ve 7. sezondaki akıbeti henüz resmi olarak bilinmeyen Jon Snow karakterini canlandıran Kit Harrington’un, sık sık Game of Thrones setinde görülmesi oldu.

13 Temmuz gecesi gerçekleştirilen 7. sezon 1. bölüm galası sonrasında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan dizi oyuncuları ve davetliler, yeni sezonla ilgili yeni ip uçları vermeyi ihmal etmediler. Dizide Beric Dondarrion, Lord of Blackhaven karakterini canlandıran Richard Dormer “Çok fazla ölüm olacak” açıklamasını yaparken, oyuncu Liam Cunningham “7. Sezonda hangi karakterlerin öleceğini anladığım anda resmen şoke oldum” diyerek merakımızı iyice körükledi.