En iyi medikal drama dizileri

En iyi medikal drama dizileri

Dünyada en çok izlenen dizi türleri arasında medikal drama önemli bir yere sahip. House, Grey’s Anatomy, New Amsterdam ve Nip/Tuck gibi, IMDb platformunda en yüksek puanları alan ve en çok izlenen hastane ve doktor temalı dizileri inceledik. Dünyanın en popüler doktorlarına göz atmadan önce tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz.

House M.D. / IMDb 8.7

Tanısal tıpta uzman, önemli vakaları çözen, çok zeki, takıntılı, sezgileri kuvvetli, hep haklı çıkan ve biraz uyuz bir doktor olan Gregory House’un, başarılı ekibiyle birlikte çalıştığı hastanede yaşadıklarını anlatan dizi için, çoğu medikal drama severin bir numarası diyebiliriz. 2004-2012 yıllarında yayımlanan dizi, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı’ndaki hikayelerin yanı sıra, bazı bölümlerde House’un ve diğer karakterlerin özel hayatına da yer veriyor. Çok sayıda yönetmenin ve senaristin imzası olan House’ta; Hugh Laurie (Gregor House), Robert Sean Leonard (James Wilson), Jennifer Morrison (Alison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase) ve Omar Epps’in (Eric Foreman) oyunculuklarını izlemek ise ayrı zevkli.

New Amsterdam - IMDb 8.0 

2018-2023 yıllarında seyirciyle buluşan New Amsterdam, Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski devlet hastanesi olan New Amsterdam’daki eski sistemi iyileştirmeye, vizyonu ve sağduyusuyla insanlara yardım etmeye çalışan Doktor Max Goodwin’in hikayesine odaklanıyor. Yine çoklu bir yönetmen ve senarist kadrosuna sahip olan dizinin başrolünde Ryan Eggold (Max Goodwin) bulunurken; oyuncular arasında Janet Montgomery (Lauren Bloom), Tyler Labine (Iggy Frome), Freema Agyeman (Helen Sharpe) bulunuyor. İnsan ilişkileri ve kayıplar odaklı duygusal bir sağlık dizisi olan New Amsterdam’ın çekildiği Bellevue Hastanesi, gerçekten ülkenin en eski devlet hastanesi olarak biliniyor.

The Good Doctor - IMDb 8.0

Otizmli ve Savant Sendromlu genç doktor rolünde izlediğimiz Freddie Highmore (Shaun Murphy), medikal drama dizilerine farklı bir bakış getiriyor. Önemli bir hastanenin cerrahi bölümünde görev alan ve sahip olduğu sendromlar nedeniyle hastalar ve hastane çalışanlarının güvenini kazanmakta zorluk yaşayan Doktor Murphy’yi, insanlarla rahat iletişim kuramayan ve önemli vakaları çözen bir karakter olarak izliyoruz. 2017’den beri yayımlanan, önyargıları yıkan The Good Doctor’ın yedinci sezonu 20 Şubat itibarıyla başladı.

ER - IMDb 7.9

Bol ödüllü ER (Emergency Room), Chicago'daki County General Hastanesi’nde geçiyor. Hastane çalışanlarının ve hastaların yaşadıklarını anlatan dizi, insanı ilişkileri, aşkları ve kayıpları da ele alıyor. Çoğu uzun soluklu drama dizisi gibi kalabalık bir yönetmen ve senarist ekibine sahip olan ER’ın 182 bölümünde Anthony Edwards’ı (Mark Greene), 108 bölümünde George Clooney’yi (Doug Ross), 254 bölümünde Laura Innes’i (Kerry Weaver) izliyoruz. 1994-2009 yılları arasında toplam 16 sezon ekranlarda olan dizi, bir bölümünün canlı çekilmesi ve yayınlanması ile ünlü.

Nip/Tuck - IMDb 7.7

Dylan Walsh (Sean McNamara) ve Julian McMahon’ın (Christian Troy) başrollerinde olduğu Nip/Tuck, birbirine zıt karakterdeki iki plastik cerrahın iş ve özel hayatlarındaki hikayeleri ele alıyor. Tartışma yaratan, cesur ve özgür bakış açısına sahip bir dizi olarak tanımlanan Nip/Tuck, sansürsüz ameliyat sahneleriyle de ilgi çekici. Eski arkadaş olan, evli ve iki çocuklu doktor Sean McNamara ile bekar ve çapkın doktor Christian Troy’un estetik merkezinde olanlara odaklanan; 2003-2010 yıllarının en çok izlenen dizilerinden biri olan Nip/Tuck, Primetime Emmy ve Golden Globe gibi önemli ödüllerin de sahibi.

Grey’s Anatomy - IMDb 7.6

2005’ten beri devam eden ve 14 Mart 2024’te 20’nci sezonuna başlayacak olan Grey’s Anatomy, Doktor Meredith Grey ve ekibinin hem iş hem de özel yaşamlarını ele alıyor. İlk sezonundan beri birçok oyuncu değişikliği yaşayan dizinin son sezonunda, başrol oyuncusu Ellen Pompeo (Meredith Grey) düzenli olarak yer almayacak. Chandra Wilson (Miranda Bailey) ve James Pickens Jr. (Richard Webber) dizinin ilk sezonundan beri yer alan ve yeni sezonunda da izleyeceğimiz nadir oyunculardan. Yeni sezonuyla aynı ilgiyi görüp görmeyeceği merak konusu olan dizinin, Golden Globe ve Primetime Emmy Ödülleri dahil birçok ödülü bulunuyor.

Fotoğraflar ve kaynak:

www.imdb.com