Dünyanın ilk özel yemek kulübüne üyelik NFT ile:  Flyfish Club

Dünyanın ilk özel yemek kulübüne üyelik NFT ile: Flyfish Club

“NFT nedir, nasıl kullanacağız, gelecekte ne olacak?” sorularını kafamızın içinde dönerken, bazı insanlar da geleceği şekillendirmeye ve yeni dünyanın akımlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin en göz alıcı şehri New York’ta hizmet vermeye hazırlanan Flyfish Club, sadece NFT ile üye olunabilen dünyanın ilk özel yemek kulübü. 

Dilimizde, değiştirilemez ve eşsiz varlıklar olarak tanımlanan, 2021 yılında sıkça duyduğumuz NFT (Non Fungible Token) ile ilgili gelişmeler her geçen gün çoğalıyor. Şu yıla kadar; farklı hizmet kollarında olan özel bir kulübe veya spor salonuna, belirli bir ücret karşılığında ve belirli bir süre için üye oluyorduk. Bu üyelik sayesinde de oraya ücretsiz girebiliyor ve sunduğu hizmetlerden bir süre boyunca faydalanabiliyorduk. Flyfish Club Kurucusu ve Başkanı Gary Vaynerchuk ise bu “belirli ücret”i yeni dünyaya uyumluyor ve özel kulübüne giriş üyeliğini NFT ile satıyor. Özetle kendisine göre bu üyelik, “değiştirilemez ve eşsiz bir varlık” demek.

10.000 m²’den büyük bir alanda tasarlanan bu özel kulüpte; lüks bir restoran, kokteyl salonu, Japon kültürüne ait şefin seçimi olan yemeklerin servis edildiği omakase odası ve bir de açık alan bulunacak. Üyelikleri için ön satış yapmaya başlayan FFC’nin her paketinde, kulüp içindeki alanlara göre farklı kullanım adetleri yer alıyor. Flyfish Club, kendisine şimdiden bir kulüp havasını vermeye ve tüm dünyaya bu kulübe üye olma ayrıcalığını hissettirme başlamış bile, onun adı FFC.

Flyfish Club üyelikleri ve detayları

Flyfish Club, ilk olarak yatırımcılarına ve ortaklarına öncelik verdi. 15 Aralık 2021’deki özel üyelik satışına 350 token (ethereum) ödeme alarak başladı. Kulübün bu üyelik çeşidinde 252 Flyfish & 98 Flyfish Omakase var. 7 Ocak 2022'de ise halka açık bir lansman gerçekleştiren kulüp, 1.151 token karşılığında 948 Flyfish & 203 Flyfish Omakase’nin dahil olduğu üyelik paketini satışa sundu. Kulübün rezervler adındaki diğer paketinde ise 1450 Flyfish & 84 Flyfish Omakase bulunuyor. 

Üyeliğine dahil ettiği iki farklı hizmeti ve token’ı bulunan FFC, web sayfasında üyeliklerin nelerden faydalanabileceğini de belirtiyor.
Üyeliğine dahil ettiği iki farklı hizmeti ve token’ı bulunan FFC, web sayfasında üyeliklerin nelerden faydalanabileceğini de belirtiyor.

Üyeliğe dahil olan ve sayılarla belirtilmiş bu hizmetlere, kulüp içinde yenilecek yiyecekler ve içecekler dahil değil. Yani sadece kredi şeklinde kullanılabilecek bir giriş ücreti olarak düşünebilirsiniz. Her yıl yeniden bir başvuru ücreti talep etmeyeceğini (alınan token’ler bitene kadar) açıklayan Flyfish Club, kulüp içinde yapılacak harcamaların dolar ile alınacağını söylüyor. Aynı zamanda FFC üyeleri, üyeliklerini bir başkasına kiralayabiliyor veya satabiliyor. FFC “Üyelik neden NFT ile?” sorusunu da şöyle açıklıyor… “NFT ile üyelik sayesinde, token sahibi yani varlık sahibi olan kişi; bu üyeliğini başkalarına kiralayabiliyor, devredebiliyor veya satabiliyor. Üye, NFT’lerini kullanarak, sadık bir topluluğa ait oluyor ve özel deneyimlere ulaşabiliyor. NFT ile, gelecek yıllarda benzeri olmayan ve sürdürülebilir ürünler sunmamızı sağlayacak yeni ve modern finansal modeller yaratabileceğiz.”

FFC, 2023’te açılacak

14 Ocak 2022’de, Fortune.com’da yer alan habere göre; Flyfish Club, üyelik bedeli dahilinde 1.500 token satmış ve toplam 14 milyon dolar kazanmış bile. FFC’nin, 2023 yılında hizmet vermeye başlayacağı söyleniyor.

Flyfish Club token’larının, çevrimiçi bir NFT pazarı olan OpenSea’de satıldığını da belirtelim
Flyfish Club token’larının, çevrimiçi bir NFT pazarı olan OpenSea’de satıldığını da belirtelim

FFC ekibi, dünyanın en iyilerinden oluşuyor

Flyfish Club Kurucusu ve Başkanı Gary Vaynerchuk, medya ve iletişim şirketi VaynerX'in başkanı. Aynı anda birçok işle ilgilenen ve pazarlama-reklam dünyasında da etkin olan Vaynerchuk; Facebook, Twitter, Tumblr, Venmo ve Uber gibi şirketlerin ilk melek yatırımcılarından biri.

FFC Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı David Rodolitz, New York’un otel, eğlence ve gece hayatı sektörünün önde gelen isimlerinden biri. Aynı zamanda önemli bir etkinlik ajansı olan Impulse Productions'ının da sahibi.

FFC’nin Kurucusu ve Mutfak Sorumlusu Josh Capon ise dünyanın en önemli restoranlarda hizmet vermiş, kendi mekanlarını açmış, yemek festivallerinde birinci olmuş ve TV’de yemek programları yapmış, başarılı bir şef.

Kaynak:

flyfishclub.com