2021-2022 Süper Lig sezonu tüm heyecanıyla başlıyor

2021-2022 Süper Lig sezonu tüm heyecanıyla başlıyor

Süper Lig 64’üncü sezonuna 13 Ağustos Cuma günü başlıyor. İlk karşılaşma Beşiktaş ve Rizespor arasında gerçekleşecek. Uzun bir aradan sonra maçların tekrar seyircili olarak oynanacağı 2021-2022 Süper Lig sezonuna dair merak edilenler…

Geçen sezon nasıl geçti?

Bugüne kadar 73 takımın yarıştığı Süper Lig tarihinde 6 farklı takım şampiyon oldu: Galatasaray 22, Fenerbahçe 19, Beşiktaş 16, Trabzonspor 6, Bursaspor ve İstanbul Başakşehir ise birer kere şampiyon olarak tamamladı. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 2; UEFA Avrupa kupasına 3 takım göndermesiyle ülkemizdeki en önemli lig olan Süper Lig’in 2019-2020 sezonu da tüm dünyayla birlikte pandemi koşullarından etkilendi. 

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş oldu.
Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş oldu.

Görsel Kaynak:  sabah.com.tr

2020 Mart ayında patlak veren COVID-19 kısıtlamalarıyla sezon, 12 Mart 2020 tarihinde seyircisiz olarak devam etme kararı aldı. Bu tarihten altı gün sonra 18 Mart’ta karşılaşmalar, tüm dünyanın karşılaştığı üzücü durumlar sonucunda belirsiz bir tarihe kadar ertelendi. 12 Haziran 2020 tarihinde tekrar başlayan sezon İstanbul Başakşehir’in ilk şampiyonluğuna sahne oldu. Hatayspor ise ilk kez Süper Lig’e katılarak bir başarıya imza attı. Geçen sezon pandeminin etkisiyle bazı değişiklikleri de beraberinde getirdi. 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı ve takım sayısı 21 oldu. 420 maçtan oluşan 2020-2021 sezonunu son maçta Göztepe’yi yenerek Beşiktaş şampiyon olarak bitirdi. 16. şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş’ın kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir verdi. Törene ayrıca TFF Başkan Vekilleri Mehmet Baykan ve Erhan Kamışlı, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik de katıldı. Beşiktaş’ın şampiyonluğu sonrası takım sayısı yirmiye düştü.

Statların seyirci kapasiteleri pandemi koşullarına göre ayarlanacak

Süper Lig’in 2021-2022 sezonu ise büyük heyecanla başlıyor. Statların seyirciye açılmasıyla coşkulu mücadelerin gerçekleşmesinin beklendiği bu sezona on üç farklı ilden yirmi takım katılıyor. İstanbul'dan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük; Adana'dan Adana Demirspor, Antalya'dan Antalyaspor, Alanyaspor; İzmir'den Göztepe ve Altay, Trabzon'dan Trabzonspor, Rize'den Çaykur Rizespor, Kayseri'den Kayserispor, Konya'dan Konyaspor, Malatya'dan Yeni Malatyaspor, Gaziantep'den Gaziantep Futbol Kulübü, Sivas'tan Sivasspor, Giresun'dan Giresunspor ve Hatay’dan Hatayspor yer alıyor. Süper Lig’in ilk mücadelesi Beşiktaş ve Rizespor arasında 13 Ağustos 2020 tarihinde Vodafone Arena’da gerçekleşecek.

İstanbul Başakşehir’de yer alan Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye’de en yüksek kapasiteli stat.
İstanbul Başakşehir’de yer alan Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye’de en yüksek kapasiteli stat.

Görsel Kaynak: trtspor.com.tr

Yeni sezonda pandemi sebebiyle seyirci kapasiteleri de kısıtlı olacak. Her stadın kapasitesinin yüzde elli oranında seyirci almasına izin veriliyor. Süper Lig mücadelelerinin gerçekleşeceği statlar ve kapasiteleri şu şekilde:

● Adana’da; Yeni Adana Stadyumu: 33 bin (Adana Demirspor)

● Antalya’da; Antalya Stadyumu: 32 bin 537 (Antalyaspor) ve Bahçeşehir Okulları Stadyumu: 10 bin 128 (Alanyaspor)

● Gaziantep’te; Gaziantep Stadyumu: 33 bin 502 (Gaziantep FK)

● Giresun’da; Çotanak Spor Kompleksi: 22 bin 28 (Giresunspor)

● Hatay’da; Yeni Hatay Stadyumu: 25 bin (Hatayspor)

● İstanbul’da; Atatürk Olimpiyat: 74 bin 753 (Fatih Karagümrük), Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu: 52 bin 223 (Galatasaray), Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi: 47 bin 834 (Fenerbahçe), Vodafone Park: 42 bin 590 (Beşiktaş), Başakşehir Fatih Terim: 17 bin 156 (Başakşehir) ve Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu: 13 bin 856 (Kasımpaşa)

● İzmir’de; Göztepe Gürsel Aksel 19 bin 713 (Göztepe) ve Aziz Kocaoğlu Stadyumu: 9 bin 138 (Altay)

● Kayseri’de; Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu: 32 bin 864 (Kayserispor)

● Konya’da; Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu: 42 bin (Konyaspor)

● Malatya’da; Yeni Malatya Stadyumu: 25 bin 745 (Yeni Malatyaspor)

● Rize’de; Çaykur Didi Stadyumu: 15 bin 332 (Çaykur Rizespor)

● Sivas’ta; Yeni 4 Eylül Stadı: 27 bin 532 (Sivasspor)

● Trabzon’da; Medical Park Stadyumu: 40 bin 782 (Trabzonspor)

yer alıyor. Tüm statlar arasında Atatürk Olimpiyat Stadyumu en yüksek seyirci kapasitesiyle ön plana çıkıyor.

Açılış maçları ve önceki karşılaşmalarına dair bilgiler

13 Ağustos Cuma günü Vodafone Arena’da Beşiktaş ve Rizespor karşılaşırken 14 Ağustos Cumartesi günü Karagümrük Gaziantep ile Olimpiyat stadyumunda; Altay Kayserispor ile Aziz Kocaoğlu Stadyumunda karşılaşacak. 15 Ağustos Pazar günü ise Hatayspor ve Kasımpaşa, Yeni Hatay Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Açılış maçları büyük heyecanla bekleniyor.
Açılış maçları büyük heyecanla bekleniyor.

● Son sezonun şampiyonun Beşiktaş, Rizespor ile oynadığı son on bir karşılaşmanın onunu galibiyetle bitirdi.

● 2020/2021 sezonunu Fatih Karagümrük üç maçlık galibiyet serisiyle bitirirken Gaziantep FK son iki sezondur açılış haftası maçlarını kaybediyor.

● Kayserispor daha önce Süper Lig tarihinde konuk olduğu hiçbir İzmir takımını yenemedi. Altay ile oynadığı son yedi resmi maçın ise altısını kazandı.

● Hatayspor, Kasımpaşa’nın geçen sezon puan alamadığı üç takımdan biri. Kasımpaşa geçen sezon on bir deplasman maçından sadece birini kazandı.


Quick Kasko Sigortası

Aracının maruz kalabileceği zararları güvence altına alan kasko sigortan 2 dakikada hazır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kasko-sigortasi