Metaverse’te bir ilk, alışveriş merkezi TheMall

Metaverse’te bir ilk, alışveriş merkezi TheMall

Alışveriş merkezleri; Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri ve ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada oldukça popüler mekanlar. Peki artık hem markalar hem de müşteriler için sınırsız deneyimler sunan bir alışveriş merkezi olacağını söylesek. Metaverse'ün ilk alışveriş merkezi TheMall’un 2022 yılının dördüncü çeyreğinde açılması planlanıyor.

100 kat ve 100 milyon metrekare

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve galiba artık çok da şaşırmıyoruz. TheMall, 100 kattan ve 100 milyon metrekareden oluşan bir perakende ve eğlence merkezi olacak. Evet bu rakamlar, gözümüzün önüne getiremediğimiz bir büyüklüğü ifade ediyor ancak metaverse’ün sınırsız bir dünya olduğunu düşündüğümüzde bu rakamların normal olduğunu anlayabiliyoruz. MetaVRse’ün kurucu ortağı Alan Smithson TheMall için “Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’dan sekiz kat büyük.” diyor.

TheMall’un markalar için birçok avantaja sahip olacağı belirtiliyor. Mesela TheMall’da gerçekleşecek ünlü buluşmaları, etkinlikler, oyunlar, konserler gibi üç boyutlu deneyimler; markaların müşterileriyle iletişim halinde olmaları ve güçlü bir topluluk oluşturmaları amacıyla tasarlanacak. Alışveriş merkezinde bulunan alanların yüzde 70'inin NFT olarak satışa çıkarılacağı ve TheMall’un markaların burada yaptığı satışlardan yüzde 3 komisyon alacağı söyleniyor. Bir milyon metrekarelik bir alanın başlangıç fiyatı ise yaklaşık 300.000 dolar yani 100 ETH. TheMall’dan bir kat almak, o katı yeninden inşa etmek ve küçük alanlara bölüp kiralamak mümkün.

TheMall’da nasıl alışveriş yapılacak?

Tüm cihazlardan erişilebileceği söylenen, MetaVRse sistemi üzerinde kurulu bu sanal alışveriş merkezi, gerçekçi 3D web teknolojisine sahip olacak. Markalar TheMall’da, anahtar teslim perakende ve deneyim alanları kiralayabilecek. Bu sanal alışveriş merkezinde; dijital ve fiziksel ürünler satılabilecek, BitPay, PayPal, Stripe üzerinden kredi kartı veya kripto para ile ödeme yapılabilecek. Müşteriler de avatarlarıyla doğrudan ürün satın alabilecek. TheMall'da satın alınan fiziksel ürünler, gerçek dünyadaki adreslere gönderilecek.

TheMall’a girmek için bir uygulama indirmeye, özel bir donanıma, farklı bir platforma gerek olmayacak; herkes web tarayıcıları üzerinden bu AVM’ye girebilecek. Yapay zeka algoritması kullanarak kişiye özel ürünler sunacağı da söylenen sistemin, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne uyacağı belirtiliyor.  

kargolanacak. Yani burada alışveriş yapmak; online alışverişin gerçekçi, etkileşim ve deneyime dayalı hali olacak.
kargolanacak. Yani burada alışveriş yapmak; online alışverişin gerçekçi, etkileşim ve deneyime dayalı hali olacak.

MetaVRse, yedi yıldır bu proje için çalışıyor

TheMall projesi, yazılım geliştirme şirketi MetaVRse’e ait. Şirketin kurucu ortağı Alan Smithson, TheMall’u tanıtırken şunları söyledi: “Bu proje üzerinde yedi yıldır çalışıyoruz. Amacımız, alışverişin keyfine varan bir topluluk oluşturmak. TheMall misafirlerinin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, rahat ve heyecan verici bir ortamda eğlenmelerini de istiyoruz. Hedefimiz ise metaverse'teki 1 numaralı perakende ve eğlence destinasyonu olmak. TheMall’da yatırımcılar, markalar ve perakendeciler, meta veri deposunun bir parçasına sahip olmak ve hayal edebilecekleri her şeyi inşa etmek için eşsiz bir fırsata sahip.”

MetaVRse hakkında

2016 yılında Kanada Toronto’da kurulan MetaVRse; internet üzerinde interaktif 3D ve XR (Genişletilmiş Gerçeklik) deneyimleri oluşturmayı, düzenlemeyi ve kullanmayı kolaylaştıran bir yazılım geliştirme şirketi. Herkes için metaverse oluşturma misyonuna sahip olan şirket; 100'den fazla XR ürünü ve projesine, 20.000’den fazla XR veri tabanına, 65 tane XR uzman danışmanına ve 1 adet evrensel 3D oluşturma platformuna sahip.

Kaynak:

themall.io

metavrse.com

QKimlik Koruma Sigortası
QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik ürünümüzle hem dijital hem de fiziksel dünyadaki risklere karşı güvende hissedebilirsiniz.

Kimlik bilgileriniz tüm tehditlere karşı güvence altında!

Detaylar:

quicksigorta.com/kimlik-koruma-sigortasi