Fütüristler Instagram hesaplarında neler paylaşıyor?

Fütüristler Instagram hesaplarında neler paylaşıyor?

Gelecekçilik olarak da adlandırılan Fütürizm, son 10 yılda hayatımıza yerleşen kavramlardan biri.

Kendilerini tüm insanlık için olumlu, ilerici, yenilikçi vizyon geliştirmeye adayan ve geniş kitleleri bu bilinç etrafında toplamaya amaç eden önderler ise her geçen gün buluşları, söylemleri ve paylaştıkları yaklaşımları ile sosyal medyada da bizleri etkilemeye başladı.

Teknoloji kamuoyunun ilgisini çeken isimlerden milyarder fütürist Elon Musk, sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, dünyanın en zeki insanlarından biri olarak kabul edilen Amerikalı fizikçi Prof. Dr. Michio Kaku, gelecek bilimci yazar Amy Webb ve Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey bu isimlerden yalnızca birkaçı.

Peki, kamuoyu ile paylaştıkları ile gündeme damgasını vuran bu isimler sosyal medya hesapları Instagram'da neler paylaşıyorlar?

Elon Musk

Güney Afrika asıllı Amerikalı mühendis, mucit, yatırımcı ve girişimci Elon Musk, SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından. Bu ünlü ismin Instagram hesabı teknoloji meraklılarının mutlaka takip etmesi gereken hesaplardan biri. Birkaç haftalık periyodlarla hesabında ileti paylaşan Musk, ağırlıklı olarak takipçilerine roket, araba, uzay teknolojisi ve kendi hayatından kesitler sunuyor. Musk'ın Instagram fotoğrafı da oldukça ilgi çekici. Musk'ın Demir Adam kıyafeti içindeki görseli, takipçilerinin beğenisini kazandı. Kendi özel hayatıyla ilgili görselleri paylaşmayı da ihmal etmeyen Musk'ın takım elbiseli paylaşımı ve Johnny Depp’ten olaylı bir şekilde boşanan Amber Heard ile yer aldığı fotoğrafı oldukça ilgi görmüştü.

Having moo moo at Moo Moo Gold Coast with @AmberHeard, @CreepyPuppet and @CowanFilms

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Mark Zuckerberg

Lisede teknoloji alanında çalışmaları ile Microsoft'un dikkatini çeken, bu şirketten teklif alan ancak bu iş teklifini reddedip Harvard'a giren genç mucit, sosyal medya devi Facebook'un kurucusu. Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un izinden gittiğini sıklıkla dile getiren Zuckenberg, 2009'dan bu yana rakip uygulama Twitter'da kullanan 19 tweet attı. Zuckenberg'in en çok ileti paylaştığı sosyal medya hesaplarından biri ise Instagram. Şu ana kadar 80'nin üzerinde ileti paylaşan Zuckenberg, ağırlıklı olarak günlük hayatı, ailesi, 2012 yılında evlendiği eşi Priscilla Chan, kızı Maxima Chan Zuckerberg, iş arkadaşları ve ünlüler ile çektirdiği çeşitli iletileri post ediyor.

Happy Halloween from a family of vikings, a sheep and one adorable little dragon.

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck) on

Prof. Dr. Michio Kaku

Lisedeyken ailesinin garajında, bir bilim fuarı projesi için anti madde üretebilecek güçte gamma ışınları oluşturmak amacıyla bir partikül hızlandırıcısı yapan Amerikalı fizikçi Prof. Dr. Michio Kaku, dünyanın en zeki insanlarından biri olarak kabul ediliyor. Bilim insanı olasının yanı sıra ünlü birçok yapımda da yer alan Michio Kaku, 1999’da ilk olarak “Me & Isaac Newton” adlı filmde oynadı. 2006’da “Science Fantastic” adlı programı yayımlamaya başladı. Kaku, “Good Morning America”, “The Screen Savers”, “Larry King Live”, “60 Minutes”, “Imus In The Morning”, “Nightline”, “20/20”, “Naked Science” gibi pek çok yapımda yer aldı. Michio Kaku, şu ana kadar Instagram'da 23 ileti paylaştı. Takipçileriyle paylaştığı iletiler uzay, Einstein, ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, çocukluğu ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile ilgili.

A post shared by michio_kaku (@michio_kaku) on

Who knows, maybe one day what we know as science fiction will become reality?

A post shared by michio_kaku (@michio_kaku) on

Jack Dorsey

Twitter ve bir mobil ödeme şirketi olan Square'un kurucusu kimliği ile tanınan Amerikalı yazılım mimarı ve işadamı Jack Dorsey, 2008'de MIT Technology Review tarafından "35 yaşın altındaki en yenilikçi 35 kişi"den biri seçilmişti. Dünya’nın Facebook'tan sonra en çok tercih edilen ikinci sosyal ağı konumundaki Twitter'ın sahibi Dorsey, Instagram sosyal medya hesabının da aktif kullanıcıları arasında. Şu ana kadar 520'ye yakın iletiyi takipçileriyle paylaşan Dorsey'in, günlük hayatından kesitler sunduğu karelerin yanı sıra sanat, manzara görselleri ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile birlikte yer aldığı fotoğrafları oldukça ilgi görmüştü.  

A post shared by Jack Dorsey (@jack) on

A post shared by Jack Dorsey (@jack) on

Amy Webb

Future Today Institute kurucusu, gelecek bilimci ve yazar Amy Webb, erkek yoğun fütüristler arasında kendine yer bulan ve açıklamalarıyla gündem yaratan isimlerden. Dünyaca ünlü şirketlere, devlet kurumlarına, kar amacı gütmeyen kuruluşlara, üniversitelere ve dünyanın her yerindeki yeni şirketlere danışmanlık yapan Amy Webb, Instagram hesabını yoğun olarak kullanan isimlerden. Şu ana kadar 830'a yakın ileti paylaşan Webb, ağırlıklı olarak manzara, günlük hayattan kareler, arkadaş ve doğa resimleriyle beğeni topluyor.

#2016bestnine (bestnine-ish... too hard to whittle the year down)

A post shared by Amy Webb (@webbmedia) on

I'm wearing this shirt indefinitely.

A post shared by Amy Webb (@webbmedia) on