Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında merak edilenler

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında merak edilenler

SGK tarafından karşılanmayan sağlık hizmetlerine ait bedelleri karşılayan tamamlayıcı sağlık sigortası her yaş grubu için büyük önem taşıyor. Bireyin sağlık hizmeti alırken, muayenede alınması kanunen zorunlu olan cüzi miktarın (15TL) dışında ek ücret ödemesi yapmadan tedavi olmasına yarayan bu sağlık sigorta ürünü hakkında merak edilenleri bu yazıda bulabilirsiniz. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK kapsamında olan kişilerin daha geniş ve kaliteli hizmet almasını sağlayan bir sigorta türü. Bu tarz bir sağlık sigortası sayesinde SGK ile anlaşması olan özel hastanelerde görülen tedavilerin masrafları belli koşullar altında karşılanır. Bazı tedaviler SGK kapsamında olmayabilir ya da olsa bile ekstra ücretler ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda tamamlayıcı sağlık sigortasıyla artan masrafları karşılamak mümkün.

Sadece SGK ile anlaşmalı hastanelerde geçerli olan sağlık sigortası poliçesi kapsamında ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatları bulunuyor. Devlet destekli olan bu sigorta ürünü sağlık ihtiyaçlarınıza göre güvenli bir hizmet vermeyi vadediyor. Özel sağlık sigortasının ücretlerini yüksek bulan SGK ile anlaşmalı çalışanlar için tamamlayıcı sağlık sigortası en uygun seçenekler arasında. Aktif olarak SGK müstehaklığı bulunan bireyler tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası alırken bunlara dikkat edin

· Poliçe kapsamına kimlerin dahil olacağını belirtin. Tamamlayıcı sağlık sigortalarına diğer aile üyeleri de tercihen dahil edilebilir. Bu gibi durumlarda bazı firmalar aile paketleri için indirim de uygulamakta. Aile paketleri için yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değişen indirimler uygulandığı düşünülürse aile paketini tercih etmek daha avantajlı olabilir.

· Karşılaştırma yapın. Herhangi bir tamamlayıcı sağlık sigortasına dahil olmadan önce bu ürünü sağlayan firmaları araştırın ve karşılaştırma yapın. Hizmet kalitesi ve fiyat değerlendirmesi yapmak sizi ileride yaşayabileceğiniz pişmanlıklardan kurtarabilir.

· Anlaşmalı hastaneleri inceleyin. Sağlık poliçesini kabul etmeden önce yaptığınız sigorta ürünün hangi anlaşmalı hastanelerde geçerli olduğunu incelemek çok önemli. Aksi takdirde tedavi masraflarınızı kendi cebinizden ödemek durumunda kalabilirsiniz. Sigortanın geçerli olduğu hastaneler sizin gitmeyi tercih etmediğiniz hastaneler olabilir. Bu durumda poliçeyi imzalamadan önce anlaşmalı hastaneleri inceleyip sizin de gitmeyi tercih ettiğiniz hastanelerin olup olmadığına dikkat etmekte fayda var.

· Sigorta poliçesindeki teminat kapsamı ve teminat limitlerine dikkat edin. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yatılı tedavi teminat grubu temel plan olarak sunulmaktadır. Talep edilmesi durumunda yatılı teminat grubuna ilave olarak ve ayakta tedavi teminat grubu poliçeye eklenebilir. Eğer hastanede en az 24 saatlik bir yatış ve yatarak tedavi tanımına uygun hastane masrafları söz konusuysa bu durum yatılı tedavi teminatı kapsamına girer. Bunun dışında ayakta tedavi limitinizin ne kadar olduğunu öğrenip diğer sigorta firmalarıyla da karşılaştırmakta yarar var. Bu iki temel teminat grubu dışında ek teminatlar da sağlık ihtiyacınıza ve birlikte çalıştığınız sigorta şirketine bağlı olarak eklenebilir.

Poliçe kapsamında yatılı tedavi teminat grubuna ek olarak ayakta tedavi teminat grubu sunulabilir.
Poliçe kapsamında yatılı tedavi teminat grubuna ek olarak ayakta tedavi teminat grubu sunulabilir.

Hasarsızlık indirimi değerlendirmesi önemli. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında olduğunuz bir yıl boyunca kullanım oranınıza göre ikinci yıl yenilenme yapılırken indirim alabilirsiniz. Bu tarz indirimler koşullar ve oran bakımında sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir sigorta kapsamına girmeden önce iyi bir araştırma yapmayı tercih edebilirsiniz.

· Bekleme süresi kapsamında olan hastalıkları öğrenin. Bekleme süresi çoğunlukla her sağlık sigortasında olan bir durumdur. Sigorta şirketine göre değişiklik gösteren bekleme süresi boyunca tedavi ücretleriniz sigorta kapsamında karşılanmaz. Genellikle poliçeye katıldığınız ilk üç ay bekleme süresi olarak tanımlanır. Bel fıtığı, her türlü kalp hastalıkları, prostat hastalıkları, organ yetmezliği veya meme rahatsızlığı gibi birçok hastalık bu bekleme süresi boyunca karşılanmaz. Bu yüzden poliçeye dahil olmadan önce hangi hastalıkların bekleme süresine girdiğini öğrenmelisiniz.

· Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında teminat dışı kalan durumlar olabilir. Diş tedavisi, gözlük veya lens masrafları gibi birçok farklı durum teminat dışı kalabilir. Bu tarz tedaviler sigorta şirketine göre farklılık gösterdiğinden anlaşma yapmadan önce poliçe maddelerini iyice inceleyip size uygun olanı seçmeniz tavsiye edilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar? Neleri kapsamaz?

Teminat dışında kalan hastalıklar sigorta şirketine göre değişebilir.
Teminat dışında kalan hastalıklar sigorta şirketine göre değişebilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım, tıbbi malzeme, suni uzuv ve ambulans gibi tüm sağlık hizmetlerini teminat kapsamına alıyor. Bununla birlikte ambulans, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve tıbbi gözlem masrafları limitsiz karşılanırken evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, fizik tedavi ve rehabilitasyon masrafları sigorta şirketi tarafından limitli karşılanmakta.

Ayakta tedavi kapsamında ise yıllık altı ile on muayene arası değişen bir tedavi adet limiti bulunuyor. Her muayenenin paketinin içinde tanı işlemleri, tahlil ve tetkikler de dahil ediliyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon limiti ve ayakta tedavi teminatı kapsamındaki muayene adet limiti sigorta şirketine göre farklılık gösteriyor.

Özet olarak sadece Türkiye il sınırları içinde faydalanabileceğiniz Tamamlayıcı Sağlık Sigorta ürünleri SGK tarafından tedavisi onaylanmamış hiçbir sağlık masrafını karşılamıyor, sadece onaylı harcamalarda SGK anlaşmalı sağlık kurumunun talep ettiği fark ücreti, teminat içeriği, teminat limitleri ve poliçe özel şart uygulamaları çerçevesinde karşılıyor.

Kaynak:

sigortadunyasi.com

tamamlayicisaglik.com


Quick Sigorta

Trafik Sigortası, Kasko, DASK gibi birçok ürünü ekonomik, hızlı, güvenli ve anlaşılır biçimde sunan yeni nesil dijital sigortacılık!

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com