Ev sigortalarındaki yeni gelişmeler

Ev sigortalarındaki yeni gelişmeler

Ev sahibi olmak harika bir his, ancak bazen beklenmedik durumlarla karşılaşabiliriz. İşte tam da bu noktada, sigorta devreye giriyor ve bize güvence sağlıyor. Türkiye'de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), ev sigortalarıyla ilgili önemli bazı kararlar aldı. İşte tüm bu gelişmeleri sizler için derledik.

1. Daha güçlü koruma için asgari koruma bedeli

Evinizi güvence altına alırken, bina ve eşyalarınıza ait sigorta bedellerinin eksiksiz ve tam olarak tespiti önemlidir. SEDDK, ev sahiplerinin daha iyi korunması için bazı düzenlemeler yaptı. Artık evlerinizin sigortası, türüne göre belirlenen asgari bedellerle güçlendiriliyor. Betonarme evler için en az 12 bin TL, diğer evler için ise en az 8 bin TL değerinde metrekare maliyeti ile sigorta koruması sağlanacak. Böylece evinizde yaşanabilecek olası sorunlara karşı asgari sigorta bedeli uygulaması ile daha iyi hazırlıklı olacaksınız. Konut poliçenizdeki olması gereken bina ve eşya sigorta bedelleri için acentelerimizle iletişime geçebilirsiniz.

2. Enflasyonun etkisi artık daha fazla düşünüldü

Hayatımızdaki masraflar zamanla artabilir. İşte SEDDK, bu noktada da düşünerek sigorta poliçelerine "enflasyon klozu" eklemesini zorunlu hale getirdi. Her bir konut poliçesi asgari belirlenen enflasyon oranı ile koruma sağlayacak olup bu oran, talep edilmesi halinde artırılabilecektir. Ne demek bu? Poliçenizdeki koruma, zaman içinde yaşanan fiyat artışlarına karşı da sizi koruyacak. Yani gelecekte oluşabilecek mali riskleri de göz önünde bulundurarak daha iyi bir güvence altına gireceksiniz.

Sigorta poliçelerinde enflasyon klozu eklemesi artık zorunlu.
Sigorta poliçelerinde enflasyon klozu eklemesi artık zorunlu.

3. Daha anlaşılır ve kapsamlı poliçeler

Bazen sigorta terimleri karışık olabilir ve ne tür koruma sağlandığını anlamak zor olabilir. SEDDK, bu noktada da işleri daha basit hale getiriyor. Artık sigorta poliçelerinde, deprem korumasının olup olmadığını daha rahat anlayabileceğiniz şekilde ifadeler bulunacak. Aynı zamanda, 01.01.2024 tarihinden itibaren poliçe başlıkları farklı renklerle vurgulanarak daha anlaşılır hale getirilecek. Böylece ne tür risklere karşı korunduğunuzu daha kolay anlayabileceksiniz.

Poliçelerdeki ifadeler artık çok daha anlaşılır olacak.
Poliçelerdeki ifadeler artık çok daha anlaşılır olacak.

4. İş yerleri ve ticari alanlar da düşünüldü

Eviniz dışında iş yerlerinin ve ticari alanların da sigortası önemli. SEDDK, ticari alanlarda da sigorta bedellerini güncellemeye başladı. Bu sayede, iş yerleri ve ticari alanlar da daha güçlü bir koruma altına alınıyor. Sizin için iş yerinizin ve ticari alanınızın da güvende olmasını sağlamak amaçlanıyor.

SEDDK'nın bu yeni kararlarıyla, ev ve iş yerleriniz artık daha güvende olacak. Sigorta poliçeniz daha güçlü hale gelerek, olası risklere karşı daha iyi hazırlıklı olmanızı sağlayacak. Unutmayın, sigorta geleceğinizi korumanın en iyi yollarından biridir.

Sizde saniyeler içinde deprem sigortanızı satın almak için Quick Sigorta Deprem Sigortası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz! Geniş teminatları ve asistanlarıyla yine saniyeler içinde Konut Sigortası teklifimiz için konut sigortası sayfamıza bekleriz!