Plank yaparak fit kalınabileceğinin 8 kanıtı

Plank yaparak fit kalınabileceğinin 8 kanıtı

Hem sıkı hem de sağlıklı bir vücuda sahip olmak istiyorsanız, işe plank hareketi ile başlayabilirsiniz. Kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yapacağınız plank hareketinin en güzel yanlarından biri de evinizde, kendi kendinize yapabilecek olmanız. Faydalarına gelecek olursak...

1. Kuvvetli kaslara sahip olursunuz

Plank
Plank

Plank hareketi ile rektus kaslarınız, çapraz karın kaslarınız, kalça kaslarınız ve yan karın kaslarınız düzenli bir şekilde çalışmış olur. Karın kaslarınızın kuvvetlenmesi aynı zamanda belinize de destek verecektir.

2. Sırt ve omurilik kaslarınızın zedelenmesini önlersiniz

Plank
Plank

Kalça ve omuriliğinize baskı uygulamadan kas yapmanızı sağlayan plank hareketi sayesinde sırt bölgenizde oluşan ağrılar azalır ve omuriliğiniz güçlenir. Düzenli bir şekilde plank yaparak eklemlerinizi kuvvetlendirir bu şekilde sakatlanmaların önüne geçebilirsiniz.

3. Duruş şeklinizi büyük oranda düzeltirsiniz

Plank
Plank

Artık kambur bir şekilde durduğunuz günler geride kalmış olur. Omuz, boyun, sırt ve göğüs üzerinde etkili olan ana kaslarınızı güçlendirerek sabit bir duruşa sahip olabilirsiniz. Ağrı çekmeden dik duracağınız günlere plank sayesinde yaklaşabilirsiniz.

4. Dengeli bir duruşunuz olur 

Plank
Plank

Plank hareketini yapabilmek için dengede durmanız gerekir. Ne kadar çok plank yaparsanız o kadar dengeli bir duruşa sahip olursunuz. Bundan böyle tek ayak üzerinde daha kolay durabilir, hatta otobüs ve metro gibi sıkışık alanlarda dengenizi çok daha rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz.

5. Her yerde spor yapabilme alışkanlığı kazanırsınız

Plank
Plank

Plank yapmanın en güzel yanlarından biri de özel bir alana geçmenize gerek olmamasıdır. Boyunuzun yeteceği kadar genişlikte düz bir yüzey plank yapmak için yeterlidir. Spor salonuna gitmeye gerek kalmadan evde, parkta hatta seyahatte dahi plank hareketini çalışabilirsiniz.

6. Hayallerinizdeki esnekliğe sahip olursunuz

Plank
Plank

İmrenerek baktığınız esnek insanlardan bir farkınız kalmaz. Sırtınızdaki birçok kasın esnemesine sebep olan plank sayesinde artık bütün hareketleri çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Plank ile günlük yaşantınızda yapmakta zorlandığınız hareketlere de son verebilirsiniz.

7. Psikolojik açıdan rahatlama yaşarsınız

Plank
Plank

Sıkışmış ve gerilmiş olan kaslar sıkıntı ve stresi de beraberinde getirir. Plank sayesine rahatlamış olan kaslarınız size huzurlu günler vadeder. İş yerinizde ve evinizde yaşamış olduğunuz bütün stresli anları yapacağınız plank egzersizi ile geride bırakabilir, depresyon riskini kendinizden uzak tutabilir böylece psikolojik açıdan çok daha zinde bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

8. Metabolizmanızı Hızlandırırsınız

Plank hareketini yaptığınız sürece çalışan kas grupları, size sadece anlık bir yağ yakımı sağlamakla kalmaz. Düzenli bir şekilde plank yaptığınız sürece hareketsiz kaldığınız zamanlarda dahi metabolizmanız çalışmaya devam eder.