Fitnessın en sulu hali; Aquajog

Fitnessın en sulu hali; Aquajog

İnsanoğlu, yeryüzünde var olduğu andan itibaren suyunu gücünü kullanmayı hep çok sevdi. Sanki ilk adımını attığı andan itibaren onsuz yapamayacağını ve hayatını biraz da ona borçlu olduğunu biliyordu. Yaşamak için bunca değeri olan su, zaman içerisinde kendisine yepyeni kullanım alanlarında da gösterir oldu. Şimdi tarihi biraz kenara bırakalım ve suyun kullanıldığı ve özellikle kiloyla sorunu olanların dikkatini çekecek bir alana odaklanalım. Bugüne kadar sporla bildiklerinizi biraz unutmaya ya da biraz değiştirmeye ne dersiniz? Ve yepyeni bir kalori yakma aktivitesiyle tanışmaya… İşte karşınızda Aquajog.  

Aqua Jog
Aqua Jog

Aqua Jog nedir?

Aquajog, dikey pozisyonda suda gerçekleştirilen aynı zamanda suyun gücüne karşı meydan okuyarak, suda yürüme ve koşu yapmamızı sağlayan bir spor. Diğer birçok spor dalına oranla çok daha fazla kasımızın çalıştığı, dolayısıyla yaktığımız kalori oranlarını artırıp daha hızlı kilo vermemizi sağlayan bir fitness aktivitesi. İşin uzmanları Aquajog yaparken vücudumuzda daha önce adını bile duymadığımız ve hatta çoğumuzun varlığından bile haberdar olmadığı kasları keşfedebileceğimizi söylüyor.

Aquajog tam anlamıyla kilo karşıtı spor da diyebiliriz. Neden? Çünkü antrenman sonunda vücudunuzda var olan ama sizin haberiniz dahi olmayan belki de bu zamana kadar hiç çalıştırma fırsatınızın olmadığı kaslarınız “ben buradayım” diye çığlık çığlığa bağırıyorlar. Bu işin bonusu ise antrenman sonunda hem kara hem su sporunu bir arada yapmış olmanın verdiği haz. Yazın sıcak günlerinde serinlemek de cabası tabi

Aqua Jog ile hem serinlik hem spor bir arada.
Aqua Jog ile hem serinlik hem spor bir arada.

Nasıl yapılır?

Eklem ve kaslara hiçbir baskı uygulamadan suya karşı mücadele vererek bildiğiniz bilmediğiniz bütün kaslarınızı çalıştırırsınız. Karada yapılan sporlardan farkı ise suyun kaldırma kuvvetinde saklı. Yüzme yaparken de aynı kuvvetten faydalanıyoruz aslında; Aquajog yaparken suyun ittirme ve kaldırma kuvvetlerine de karşı koyarsınız. Böylelikle de biraz da istem dışı olarak daha çok hareket eder ve vücudunuzu zorlarsınız. Denize gittiğiniz o günleri bir aklınıza getirin. Eve ya da otele döndüğünüzde ne kadar yorgun olduğunuzu. Koşuda kas ve eklemlerinize karşı çıkan bir baskı yoktur fakat Aqua Jog ile suyun baskısı söz konusu olur. Antrenmanlar ise daha çok havuz ortamında yapılmaktadır.

Faydaları nelerdir?

Suda yapılan hem eğlenceli hem de bol kalori yakıcı bu etkinlik, kara sporlarına nazaran 12 kat daha etkili bir sonuç sunuyor. Bunun nedeni suyun yoğunluğunun havaya nazaran 12 kat daha yoğun olmasından kaynaklanıyor. Vakti zamanında düşünmeden yediğimiz kalorisi yüksek olan besinler artı bunları yemesek bile formda kalıp sıkılaşmak için zaman ayırdığımız sporların en kullanışlısı olan Aquajog ortalama 1 saatte 700 kalori yakımı sağlıyor. Bu da formda kalıp sıkılaşmak için harika bir oran. 30 çalışma sonrası nihayet emeklerinizin karşılığını almaya başlıyorsunuz; vücudunuz ve kaslarınız yavaş yavaş şekilleniyor, sağlıklı ve sıkı bir görünüm elde etmeye başlıyorsunuz. 

Aqua Jog
Aqua Jog

Aquajog ile eksikleri artıya dönüştürebilirsiniz

Kalabalık içinde terlemek yerine, suyun gücünü hissedin.

Eklemlerinizi güçlendirin.

Duruş bozukluğundan kurtulup, doğru posturla tanışın.

Vücut ağırlığınızı doğru şekilde kullanın.

Stresten arınmanın keyfini çıkarın.

Fit olmak için çalışmayın, daima fit kalın.