Daha net bir görüş için: Evo Visian ICL tedavisi

Daha net bir görüş için: Evo Visian ICL tedavisi

Görme sorunu yaşayan kişiler için gözlük ya da lens kullanımı kimi zaman can sıkıcı hale gelebiliyor. Bu gibi durumlarda görme konforunuzu artırmak için başvurabileceğiniz yöntemlerden biri de Evo Visian ICL (göz içi kontakt lens) tedavisi. 

ICL (Implantable contact lens, implant edilebilir kontakt lens) yüksek seviyede görme kalitesi sunan ve kalıcı sonuçlar elde edebilmek için göz içine yerleştirilmek üzere tasarlanan özel bir lens. Evo Visian ICL yöntemiyle, gözlüğe veya kontakt lense göre çok daha keskin, canlı ve net görebilmek mümkün.

Yüksek teknolojiyle hazırlanan bu lens, kolaylıkla göz içine yerleştiriliyor ve göze hiçbir zarar vermediği belirtiliyor. Bu yöntem, lensin çok küçük bir delikten göz kabuğunun içine enjekte edilmesiyle gerçekleşiyor.

Operasyon nasıl uygulanıyor?

Evo Visian ICL yöntemi miyop, astigmat ve hipermetrop göz hastalıklarında uygulanır.
Evo Visian ICL yöntemi miyop, astigmat ve hipermetrop göz hastalıklarında uygulanır.

Evo Visian ICL uygulaması genellikle 7-12 dakika sürer. Ayakta tedavi prosedürünü içeren bu işlemde, rahatsızlığı en aza indirmek için lokal anestezik göz damlası kullanılır. Doktor hastaya bu özel lensi enjekte edebilmek için göze mikro delik açar. Tasarlanan özel lens, bu çok küçük delikten göze enjekte edilir ve işlem tamamlanır. Göze çok küçük bir delik açıldığından dikişe ihtiyaç duyulmaz ve delik kendiliğinden kapanır. Bu işlem hastada hiçbir acı hissiyatı uyandırmaz ve iyileşme süreci de oldukça hızlıdır.

Kimlere uygulanabilir?

Eğer 21 - 45 yaşları arasındaysanız ve görme sorununuz varsa, Evo Visian ICL uygulaması size uygun olabilir. Bu özel lensler -18 dereceye kadar miyopları, 6’ya kadar astigmatları, 10 dereceye kadar hipermetropları tedavi edebilir. Özellikle gözün lazere uygun olmadığı durumlarda, çok yüksek numaralı gözlerde, ince korneaya ve göz kuruluğuna sahip olan kişiler için bu yöntem oldukça faydalı.

Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Efekan Coşkunseven
Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Efekan Coşkunseven

Görsel Kaynak: efekancoskunseven.com

“Evo visian ICL oldukça başarılı bir yöntem”

Türkiye’de Evo Visian ICL uygulamasını gerçekleştiren doktorlardan Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Efekan Coşkunseven, Qblog’a özel Evo Visian ICL uygulamasıyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Evo Visian ICL yöntemi dikişsiz bir ameliyat, hatta hastanın gözü bile kapanmıyor. Tabii her ameliyatın riski olduğu gibi bu operasyonun da riskleri var. Fakat genel itibarıyla bakıldığında oldukça başarılı bir yöntem. Bu ameliyat dünyada yaklaşık 20 yıldır, bizim hastanemizde ise 17 yıldır uygulanıyor” diyor.

Evo Visian ICL yönteminin sağladığı avantajlar

Göz içi mercek uygulaması.
Göz içi mercek uygulaması.

Görsel Kaynak: www.hoopesvision.com

Yüksek kaliteli görüş: Daha keskin, net, canlı ve daha fazla derinlik içerek yeni bir görüşün keyfine varabilirsiniz. Hatta gece görüşünüz bile daha da iyileşebilir.

Sürekli kullanım için tasarlanmış, yine de çıkarılabilir: Normal bir kontakt lens veya gözlük sürekli kullanım için uygun olmayabilir. Örneğin gece uyurken veya denize girerken çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. Fakat Visian ICL doğal korneal yapıya dokunulmadığı için sürekli kullanıma uygun. Hatta görüşünüzü de kalıcı olarak iyileştirir.

Kısa uygulama süresi: Visian ICL uygulaması hızlı ve acısız bir uygulama. Hastalar tipik olarak minimal rahatsızlık yaşar ve çoğu zaman ertesi gün, günlük hayatına devam edebilir.

UV koruması: Uzun süre UV radyasyonuna maruz kalmak gözlerinize zarar verebilir ve çeşitli göz bozukluklarına sebep olabilir. Fakat Visian ICL gelişmiş lens materyali sayesinde zararlı UVA ve UVB ışınlarının göze girmesini önler. Böylece UV ile ilişkili göz bozukluklarının oluşmasını da önler.

Gerekli durumlarda bu özel lens çıkarılabilir: Visian ICL’in bir avantajı da gelecekteki tedavilere engel olmamasıdır. Visian ICL gözün yapısını koruduğundan, herhangi bir durumda lens çıkartılsa da gözünüzde bir sorun olmaz.

Yaşamın basitleştirilmesi: Alışılageldik kontakt lenslerde olduğu gibi bu lenste günlük bakım yoktur. Yüzme ve spor gibi günlük aktivitelerden kaynaklanan sorunlardan endişe duymanıza gerek kalmaz.

Dünyada durum nasıl?

İlk ICL 1993 yılında implant edildi. Amerikan Sağlık Örgütü’nün onayladığı bu yöntem tüm dünyada oldukça yaygın. ABD’den Hindistan’a, Hindistan’dan Rusya’ya ve Rusya’dan Türkiye’ye kadar birçok ülkede uygulanıyor. Şimdiye kadar 500 bin kişi bu ameliyattan yararlandı.

İnsanlar Evo Visian yöntemi hakkında neler düşünüyor?

Evo Visian ICL operasyonunun uygulandığı hastaların memnuniyet oranı yüzde 99’un üzerinde. Discovericl.com bu operasyonu geçiren kişilerin deneyimlerini paylaşıyor. Entomolog ve TV şovu sunucusu Phil Torres’in deneyimleri ise şöyle: “Bu operasyonu geçirdikten sonra bir gün Brezilya Yağmur Ormanları’na gittim ve oradaki nadir bulunan türleri her zamankinden çok daha görebilme fırsatım oldu. Benim için bundan daha heyecan verici bir şey olamaz.”