Dağların Sakladığı Cennet; Olimpos

Dağların Sakladığı Cennet; Olimpos

İki yanı yemyeşil çam ormanları ile çevrili antik kent kalıntılarının arasından ulaşırsınız parlayan kumsala ve kristal berraklığındaki buz gibi bir denizine. Öyle ki; Hollywood’un ünlü yıldızı Charlize Theron, çok sevdiği Olimpos’u "cennet gibiyidi" sözleriyle anlatmış.

Quick Routes serüvenimizin Antalya duraklarından biri Olimpos. Yıllar önce gelmiştik ve hatıralarımızda çok özel yer bırakmıştı. Sessiz ve doğaya en yakın tatillerimizden biri olabilir. Yıllar sonra yeniden heyecanlandırdı bizi, engin dağların sakladığı yeryüzü cenneti.

Kemer’e yaklaşık 28 km. mesafede, meşhur Çıralı tatil beldesine 5-10 dakikalık yürüme mesafesindeki eski bir Likya antik kenti olan Olimpos, Beydağları milli parkının en nadide yerlerinden biri. Özel koruma bölgesi olması sebebi ile Akdeniz’in en el değmemiş koylarından. Denize sıfır hiçbir tesis bulamazsınız burada. Doğa ile baş başa kalabileceğimiz en özel yerlerden.

İki yanı yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı bir yol üzerinden inerken sahile etrafınızda ağaç evler, kamp alanları ve yine hiç beton göremeyeceğiniz kafeler, restoranlar arasından geçersiniz. Hepsi doğaya uyumlu. “Eskiden çok daha iyiydi” derler ama biz her dönemde sevdik burayı.

Ağaç Evlerde Konaklama

Olimpos ağaç evleri ile ünlüdür. Buraya geldiğinizde ilk yapılacak şeyin ağaç evlerde konaklama olduğu yazar her yerde ama biz kamp yapmayı tavsiye ederiz. Buradaki pansiyonlar ise sabah kahvaltı ve akşam yemeği konsepti ile hizmet veriyor. Tercih sizin. 

Tarihin Tam İçerisinde Yürüyün

Olimpos plajına inen yol üzerindeki, milli park girişine geldiğinizde dilerseniz bilet alarak dilerseniz müze kartınız ile giriş yapabilirsiniz. Bilet almadan o muhteşem sahile inemezsiniz. Bu noktadan sonra çok önemli bir antik kent içerisine de giriş yapmış olacaksınız. Antik kalıntılar orman ile iç içe. Hatta bazı yerlerde iyice sarmalamış durumda kalıntıları. Olimpos antik kenti, döneminin en önemli liman kentlerinden biri. Antik dönem tarihçisi Strabon’a göre Lykia bölgesinin en büyük kentlerinden biri.

MÖ 168’de Likya Birliği’nde üç oy hakkına sahip 6 şehirden biriymiş. Korsan saldırılarından çok etkilenmiş ve fakirleşmiş. Orta çağda biraz toparlanmış ama Osmanlı’nın deniz hakimiyetiyle birlikte 15. yüzyılda terk edilmiş. Nehrin iki yanındaki çok sayıda antik yapı, mezar ve kalıntılar, defne ve böğürtlen çalısı gibi bitki örtüsüyle kaplanmış. Antik kenti biraz da derinliklerine inerek gezmelisiniz. 

Caretta Carettaların Plajı

Antik kent içerisinden geçtikten sonra, o muhteşem Olimpos plajına inmiş olacaksınız. Türkiye’nin en bakir, temiz, doğası korunmuş alanlarından biri ve caretta carettaların yumurtlama bölgesi. Denizi ise dağlardan gelen soğuk suların katılması sebebi ile sizi kendinize getirir. Serindir. Hemen bitişiğinde de yürüyerek ulaşabildiğiniz meşhur Çıralı sahilini göreceksiniz. 

Burası, bizim her zaman favori yerlerimizden biri olacak. Muhteşem bir doğa, antik kenti ikiye ayıran Olimpos çayı, efsanevi Olimpos koyu, sessiz kamp alanları, ağaç evleri ve birbirinden güzel salaş mekânları ile aradığımız herşey bir arada.

Birçok aktivite için de en uygun yerlerden biridir Olimpos. Mis gibi çam ormanlarının içerisinde dağ yürüyüşleri yapabilir, berrak denizde kano gezisine çıkabilirsiniz. Dalış yapmayı seviyorsanız burası akvaryum gibi. 

Doğa ile iç içe, sessiz, telaşsız bir tatil geçirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Hiçbir aktiviteye katılmasanız bile ağaçların içerisindeki mekânlarda kahvenizi alıp, kitap okumak bile çok iyi gelir. Ruhunuz dinlenir. Siz de bu güzelliğin tadını doyasıya çıkarırsınız.

Yeni yol hikayelerimizde buluşmak üzere, sağlıcakla kalın. Bizi Quick Routes sosyal medya hesaplarımızdan da takip etmeyi unutmayın.

Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası

Yurt Dışı seyahatlerinizde koronavirüs ile ilgili karşılaşabileceğiniz riskleri de teminat altına alan Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası ile güvendesin. Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası Covid-19 Destek Paketi, yurt dışı seyahatiniz sırasında Covid-19 tanısı konulması durumunda sizi güvence altına alıyor.

Vize başvurularında da kullanabileceğin sigortanı 2 dakikada al, poliçen e-posta adresine hemen gelsin.

quicksigorta.com/seyahat-sigortasi