Torosların Manzara Noktası; Tazı Kanyonu

Torosların Manzara Noktası; Tazı Kanyonu

Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisindeki Tazı Kanyonu seyir terası, Türkiye'nin en iyi manzaralarından birine sahip. Şamanların, vadi içerisinden akan Köprüçay'ın yol gösteren akışına ithafen, Bilgelik Vadisi adını verdiği bölge son yılların en popüler yerlerinden biri.  

Quick Routes serüvenimizin Antalya durakları arasında görmek istediğimiz ve bizi çok heyecanlandıran bu muhteşem manzaraya ulaşmak için, Manavgat ilçe sınırları içerisindeki Köprülü Kanyonu aşıp Torosların içlerine doğru döndürdük iki tekerimizi. 

Köprülü Kanyon'dan Gaziler köyüne doğru kısa bir sürüşün ardından asfaltın bittiği yerde, aracınızı bırakıp dilerseniz atv kiralayarak yola devam edebilirsiniz. Biz iki tekerimizin avantajını kullanarak toprak yolu kolayca aştık. Yaklaşık 1 kilometre sonra ise araç ile gidebileceğiniz son noktaya ulaşıyorsunuz. Burada taş üzerine kırmızı spreylerle yazılmış Tazı Kanyonu yönlendirmelerini göreceksiniz. Bu noktadan sonra efsanevi manzarayı izleyebileceğiniz doğal seyir terasına sadece 200 metrelik bir yürüyüş ardından ulaşabilirsiniz.

Tazı Kanyonu Seyir Terası
Tazı Kanyonu Seyir Terası

Tazı Kanyonu Seyir Terası

Dünyanın sayılı kanyonları arasında gösterilen Tazı Kanyonu'nun kayalıklar üzerindeki doğal seyir terası, derin bir vadi içerisinden kıvrıla kıvrıla akan Köprüçay'ın doğa ile uyumunu izleyebileceğiniz çok özel bir nokta. Her yıl, yerli yabancı binlerce turist bu muhteşem manzarayı izlemek bu noktaya akın ediyor. .  

Bilgelik Vadisi

Tazı Kanyonu ve Köprülü Kanyon'un içerisinde bulunduğu vadi eski kaynaklarda Bilgelik Vadisi adı ile biliniyor. Geçmişte burada yaşayan Şamanlar, Köprüçay'ın yol göstererek akışına ithafen vadiye Bilgelik Vadisi adını vermişler.

Türkiye'nin En İyi Manzaralarından Biri

Tazı Kanyonu seyir terasında vadinin verdiği derinlik hissi ve bölgenin faunası, Köprüçay'ın turkuaz renkli manzarası ile birleşiyor. Bu muhteşem birliktelik size Türkiye'nin en iyi manzaralarından birini sunuyor. 2017 yılında televizyonlarda yayınlanan bir reklam ile herkesin bir anda ilgisini çeken bu güzel manzara noktasında özellikle yaz aylarında yer bulmak çok zor.    

Uçurumun Kenarında, Risk Büyük

Sosyal medyanın da etkisi ile son dönemlerde büyük ilgi gören seyir terasında dikkatli olmanız şart. Risk büyük çünkü burada hiçbir güvenlik önlemi yok. Tamamen doğal bir terastasınız. Uçurumun kenarında fotoğraf çektirmek isteyenler bilmelidir ki, yaklaşık 500 metrelik düşme riski var. Kamp için çok ideal bir nokta olmasına rağmen, oluşabilecek tehlikeli durumlardan dolayı seyir terasında kamp yapmak yasak. Daha geride orman içerisinde ya da Köprülü Kanyon'da rahatça kamp yapabilirsiniz.  

Birçok Aktivite Yapabilirsiniz

Yemyeşil, sessiz ve sakin bir doğa içerisindeki vadinin içerisine yürüyüş yollarını kullanarak inebilir ve Köprüçay'ı takip eden çok özel yürüyüşler yapabilirsiniz. Fotoğraf meraklıları, buradaki doğal yaşam içerisindeki bir çok canlıyı vadi içerisinde fotoğraflayabilirler. Dilerseniz yürüyüşünüzü Köprülü Kanyon'da tamamlayabilir ve Köprüçay'ın güzelliklerini buraların ata sporu haline gelen rafting ile doyasıya yaşamaya devam edebilirsiniz.

Bahar Aylarında Gelmelisiniz

Tazı Kanyonu ve çevresi yaz aylarında çok popüler ve kalabalık. Tazı Kanyonu, Köprülü Kanyon, Selge Antik Kenti gibi çok özel ve güzel yerler birbirine çok yakın mesafede ayrıca bölgede rafting turistlerin en sevdiği aktivite. Hal böyle olunca kalabalıklar arasında rahat edemeyebilirsiniz. Bizce Tazı Kanyonu'nda yapılacak en güzel şey, bu bakir güzelliğin sessizliğini doyasıya içinize çekmek. Kamp sandalyenizi alın, gün batımını yada gün doğumunu sadece doğanın sesleri eşliğinde izleyin.  

Tazı Kanyonu seyir terasından bu özel manzarayı izlemek unutulmazlarımız arasına girdi. Anı torbamıza yıldızlı anılar ekledik. Türkiye'de iki tekerimizin iz bırakmadığı çok az yer var. Bu deneyimle size Türkiye'nin en iyi manzaralarından biri olduğunu kolayca söyleyebiliriz. Bölge de doğa severler için mabet gibi. İlk fırsatta ziyaret etmelisiniz. 

Yeni yazılarımızda buluşmak üzere, sağlıcakla kalın. 

Bizi Quick Routes sosyal medya hesaplarımızdan da takip etmeyi unutmayın.  

Quick Trafik Sigortası

Yaptırmak zorunlu, yüksek fiyat ödemek değil!

quicksigorta.com/zorunlu-trafik-sigortasi