Antalya'da gerçekleşen Moto Drag Şampiyonası'nda en hızlılar belli oldu!

Antalya'da gerçekleşen Moto Drag Şampiyonası'nda en hızlılar belli oldu!

Türkiye Moto Drag Şampiyonası 1.ayak yarışları Antalya Kepez drag pistinde yapıldı. 2 gün süren yarışlarda hız tutkunları adrenalin dolu günler geçirdi.

Quick Routes Ekibimiz Özgür & Dilek CANDAR Kepez Drag Pisti
Quick Routes Ekibimiz Özgür & Dilek CANDAR Kepez Drag Pisti

25-26 Eylül tarihlerinde yapılan moto drag yarışları için atladık (benjamin) motosikletimize ve düştük Antalya yollarına. Türkiye Moto Drag Şampiyonasını sizler için yerinde takip ettik. Kepez drag pistinde A2Teker Spor Kulübü organizasyonu ile gerçekleşen etkinlik, Türkiye Motosiklet Federasyonunun yarış takviminin de ilk yarışı. 

Moto drag yarışları adrenalinin en üst seviyede olduğu çok özel yarışlar. Özellikle yarışa katılacaklar için ciddi bir hazırlık süreci ve disiplin gerektirir. Aylarca hazırlanır motosikletler ve sürücüleri. Amaç: start noktasında en iyi kalkışı yapabilmek ve 400 metrelik parkurda en hızlı olabilmek.     

Moto Drag Şampiyonasına Özel Olarak Hazırlanmış Motosikletler Renk Kattı
Moto Drag Şampiyonasına Özel Olarak Hazırlanmış Motosikletler Renk Kattı

Yarışların ilk günü sıralama turları günüydü. Padokta teknikerler motosikletlerin son ayarlarını yaptıktan sonra sürücüler de sıralama yarışları için çıktılar piste. Alınan sonuçlara göre padoktaki aktivite hiç bitmedi. Motosikletlerdeki ayarlamalar, güncellemeler ve hazırlıklar yarış günü için devam etti. Padokta bu hazırlıkları izlediğinizde bir kez daha saygı duyuyorsunuz sporculara ve emek veren takımlarına.   

Seyirciler Tribünleri Doldurdu 

Kepez Belediyesinin hız tutkunlarına kazandırdığı Kepez drag pistinde, yarış günü tribünler doldu taştı. Yarışlar öncesi piste çıkan Türkiye stunt şampiyonu Birkan Polat, muhteşem bir akrobasi gösterisine imza attı. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan gösteri ayakta alkışlandı.

Türkiye Stunt Şampiyonu Birkan Polat ve Quick Routes Ekibi
Türkiye Stunt Şampiyonu Birkan Polat ve Quick Routes Ekibi

2,5 saniyede 100 kilometre hıza ulaştılar ! 

Yarışlar 10 ayrı kategoride yapıldı. Start noktasında en iyi kalkışı yaparak 2,5 saniyede 100 kilometre hıza çıkan sporcular, 400 metrelik parkuru en hızlı bitirmek için büyük bir çaba gösterdi. Tribünleri donduran seyirciler tarafından yarışlar büyük bir heyecanla izlendi. Özellikle 300cc kategorisindeki motosikletler, en çıplak hali ile pistteydi ve çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Şampiyonada kadın sürücüler de hünerlerini gösterdiler. 

Yarışları Kepez Belediye Sn. Başkanı Hakan Tütüncü'de izledi. Belediye başkanının misafirlere ve sporculara olan ilgisi herkes tarafından taktirle karşılandı. Yarışların sonunda dereceye giren sporculara ödüllendirildi.

Motosiklette hız tutkusu korkutucu olabilir. Ancak bu tutkuyu, pistlerde yaşayanlara olan saygımız sonsuz ve hepsini ayakta alkışlıyoruz. Çok renkli ve adrenalinin en üst seviyede olduğu bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Yol hikayelerimizi Quick Routes instagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın !

 

Antalya Kepez Drag Pisti
Antalya Kepez Drag Pisti

Türkiye Moto Drag Şampiyonası 1.Ayak
Dereceye Giren Sporcular

SÜPER STREET SINIFI

1.Caner Kit, 2.Kamil Kırbaş, 3.Tuncer Yeşil

PRO STREET SINIFI

1.Kamil Kırbaş, 2.Oğuz Bor, 3.Caner Kit

STREET-2 SINIFI

1.Erdoğan Özbek, 2.Hüseyin Coşkun, 3.Salih Efe

STREET 600 SINIFI

1.Fatih Akın Akkuş, 2.Orhan Karabaş, 3.Okan Asar

STREET 750 SINIFI

1.Furkan Özdemir, 2.İbrahim Nişli, 3.İrem Sahra Şengül

STANDART-1 SINIFI

1.Timur İlhan, 2.Kazım Öztürk, 3.Tanıl Yüce

STANDART-2 SINIFI

1.Ali Doğan, 2.Metin İnce, 3.Onur Şevik

KADINLAR SINIFI

1.İrem Sahra Şengül, 2.Bahar Ateş, 3.Meray Demir

Quick Yurt İçi Seyahat Sigortası

Yurt İçi Seyahat Sigortası, Türkiye içinde ister tatil ister iş amaçlı tüm seyahatlerinizde beklenmedik durumlara karşı yanınızdadır.

Yurt içi seyahatlerinde beklenmeyen olaylar canını sıkmasın.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/seyahat-sigortasi-yurtici