Türkiye pazarına giren B-SUV segmentindeki Hyundai KONA; fütüristlik tasarımı, güvenlik özellikleri, akıllı teknolojisi ve üç farklı motor seçeneğiyle yollarda.
Hyundai, hibrit kullanıcılarını unutmuyor
Geçtiğimiz temmuz ayında yepyeni Kona’yı Türkiye pazarına sunan Güney Kore merkezli Hyundai, üst sınıf SUV segmentindeki yeni elektrikli modeliyle yollarda olmanın heyecanını yaşıyor. Yenilikçi bir bakış açısıyla, benzinli iki farklı model ile birlikte bir de hibrit model üreten Hyundai; KONA’da, dinamik ve fütüristlik tasarımı, gelişmiş güvenlik özelliklerini ve akıllı teknolojiyi bir araya getiriyor. Önceki modellerine göre daha geniş ve daha uzun üretilen otomobil, sunduğu konforla da dikkat çekiyor.
Yeni Hyundai KONA; T-GDi Elite DCT (Elite), 1,6 T-GDi N-Line DCT 4x4 (N Line) ve 1,6 GDi HEV 6 DCT (Hibrit) olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle 1 milyon 665 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta.
Akıllı teknoloji her modelinde kullanılıyor
Üç KONA modelinde de sabit olarak 12,3" renkli LCD gösterge bilgi ekranı, direksiyona entegre vites kolu, USB type-c girişi, ön konsol 12V elektrik güç kaynağı, bluetooth bağlantısı ve sesli komut sistemi, 12,3'' dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistemi ve navigasyon Apple Carplay & Android Auto desteği, altı adet hoparlör, kablosuz şarj sistemi gibi teknolojik özellikler bulunuyor.
KONA’nın kritik sürüş ve güvenlik özellikleri
Tüm KONA modellerinde Smart Sense Gelişmiş Sürüş Asistan Sistemleri ve çeşitli güvenlik özellikleri bulunuyor: ABS fren sistemi, elektronik stabilite kontrol sistemi, lastik basınç kontrol sistemi, yokuş iniş destek sistemi, yokuş kalkış destek sistemi, ikinci çarpışma önleme sistemi, merkezi kilit & pasif alarm, sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan ve perde hava yastıkları, orta konsol hava yastığı, park sensörü, kör nokta görüntüleme sistemi, 360° çevre görüş kamera sistemi, arka yolcu / eşya uyarısı, arka park çarpışma önleme asistanı, güvenli çıkış uyarı, dur ve kalk özellikli akıllı hız sabitleme kontrolü, şeritte kalma asistanı, sürücü dikkat uyarısı, sürücü tarafı kabin iç kamera, sürücü durumu takibi, uzun far asistanı, öndeki araç hareket uyarısı, akıllı hız limit asistanı, şerit takip asistanı, ön çarpışma önleme asistanı, kör nokta çarpışma önleme asistanı, arka çapraz çarpışma önleme asistanı, araç içi acil çağrı sistemi.
Benzinli motordan vazgeçmeyenlere KONA Elite
Benzinli, sıralı tip turbo beslemeli direkt enjeksiyonlu motora sahip KONA Elite’in motor hacmi 998 cc. Saatte 180 km hıza çıkabilen model, 100 km’ye 11,7 saniyede ulaşıyor. Üç silindirli motoru bulunan KONA’da yedi ileri otomatik DCT şanzıman yer alıyor. Bagaj hacmi 466 litre olan Elite’in yakıt deposu 47 litre, 100 km’de yakıt tüketimi 6,5 litre, kilometre başına CO2 emisyonu ise 147 gram. Elite’te diğer modellerden farklı olarak Akıllı Park Yardım Asistanı (RSPA), parlak siyah renkli yan aynalar ve gövde rengi çamurluklar bulunmuyor.
Tasarım detaylarıyla öne çıkan N-Line
Elite gibi benzinli, sıralı tip turbo beslemeli direkt enjeksiyonlu olan KONA N-Line’ın motor hacmi 1598 cc. Maksimum hızı 210 km/saat olan N-Line’ın motoru, dört silindire ve 16 valfe sahip. Yedi ileri otomatik DCT şanzıman bulunan modelde; yakıt tüketimi 100 km’de 7,1 litre, kilometre başına CO2 emisyonu 162 gram, yakıt deposu kapasitesi ise 47 litre. 466 litre bagaj hacmi olan, Akıllı Park Yardım Asistanı (RSPA) bulunmayan modeldeki artı özellikler ise şöyle: N-Line logolu süet deri koltuklar, N-Line tasarıma sahip direksiyon simidi ve metal pedallar, 18'' N-Line tasarım alaşım jantlar, N-Line logolu ön ızgara paneli ve çift egzoz çıkışı, tampon üzerinde N-Line tasarım detayları.
KONA’nın elektrikli yıldızı hibrit
16 Supap DOHC GDI motor tipine sahip KONA Hibrit, modelin en çok beklenen yeni elektrikli tasarımı. 1580 cc motor hacmi bulunan model saatte 165 km hız yapabiliyor ve 100 km’ye 11,2 saniyede ulaşıyor. KONA Hibrit’in batarya kapasitesi 1,32 kWh, şanzımanı altı ileri otomatik DCT, benzin kullanımında 100 km’de yakıt tüketimi 4,8 litre, CO2 emisyonu 108 gram ve yakıt deposu kapasitesi ise 38 litre. Ayrıca Hibrit, diğer modellerden farklı olarak Akıllı Park Yardım Asistanı’na (RSPA) sahip.
Kaynak: