Tesla’nın Türkiye modelleri hangileri?

Tesla’nın Türkiye modelleri hangileri?

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın ürettiği elektrikli otomobil modelleri, Türkiye’de satışa sunulacak. Satışları Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Ltd. şirketinden yapılacak olan modellerin hangilerinin ülkemize geleceği ise belli oldu. 

Model S

Tesla Model S, üç farklı versiyonuyla satışa sunulacak. Çift elektrik motoru bulunan Long Range, tek şarjla 663 kilometrelik bir sürüş menzili sunuyor. Plaid ve Plaid + versiyonları ise tek şarjla 627 kilometrelik bir sürüş menzili sağlıyor. Aracın dış tasarımı ise oldukça modern ve yeni. Bu modelde ilk başta akıllara gelen soru ise kapıların nasıl açıldığı. Tesla bu model için akıllı teknolojiden yararlanıyor. Sürücü araca yaklaştığı anda kapı kolları dışa doğru çıkıyor. Sürücü uzaklaştığında ise kollar içe doğru gömülüyor. Aracın direksiyon simidi ise alışılanın dışında, dikdörtgen olarak tasarlanmış. Araçta bulunan multimedya panelinde The Witcher 3 gibi oyunlar bile oynanabiliyor. Bu model geniş depolama alanı ile de dikkat çekiyor. Tesla Model S’in başlangıç fiyatı 70 bin 620 ABD doları. 

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Model 3

Tesla’nın ürettiği en ucuz ve en hafif olan Model 3, ilk kez 2016 yılında tanıtıldı. İki türüyle satışa sunulan bu modelin Standard Range Plus modeli 423 kilometre, Long Range modeli ise 568 kilometre batarya menzili sunuyor. Otomatik pilot özelliği de bulunan bu modele otonom sürüş eklemek için ödemeniz gereken ücret ise 10 bin dolar. Tesla Model 3'ün bir anahtarı yok. Günlük kullanımda cep telefonunuza tanımladığınız araba Bluetooth LE ile siz yaklaştığınızda, açılıp uzaklaştığınızda kilitleniyor. Ama arabanızı başkasına verecekseniz ya da telefonunuzun şarjı yoksa Model 3'ün aynı kredi kartı gibi bir kartı var. Bu kart şöför kısmındaki Autopilot kameralarından birisi olan kameranın alt kısmına okutulduğunda kapılar açılıyor. Modelin başlangıç fiyatı ise 36 bin 200 ABD doları. 

Tesla Model Y
Tesla Model Y

Model Y

Hava sürtünme sayısı 0.23 olan Model Y, dört farklı motor seçeneği ile satışa sunuldu. Başlangıç fiyatı 39 bin ABD doları olan model, 370 kilometre menzile ulaşıyor. 0’dan 100 kilometreye 5.9 saniyede ulaşabilen Model Y’nin ulaşabildiği en yüksek hız ise 194 kilometre. 47 bin dolardan başlayan fiyatlarla alınabilen Long Range modelinin maksimum hızı ise 209 kilometre. Modelin iç tasarımında oldukça minimal çalışan Tesla, bu modelin cam tavanını panoramik olarak tasarlamış. Güvenlik konusunda da oldukça iddialı olan bu modelin lansmanında, güvenlik testlerinden beş yıldız alacağı belirtilmişti. Acil durum freni, çarpışma uyarısı, kör nokta uyarı sistemi gibi özellikleri olan modelin Solid Black, Midnight Silver, Metallic, Deep Blue Metallic, Pearl White Multi-Coat ve Red Multi-Coat olmak üzere beş farklı renk seçeneği de bulunuyor. 

Tesla Model X
Tesla Model X

Model X

Tesla’nın en pahalı aracı olma özelliğini taşıyan Model X’in, rüzgara karşı daha dirençli olması amacıyla kapı kolları gövde içerisine gömülü hâlde tasarlandı. Aracın kaputunu ise neredeyse aracın ortasına kadar uzanan açık cam destekliyor. Elektrikli olarak kontrol edilebilen koltuklar yedi kişilik yer kapasitesine de ulaşıyor. Koltuk kumaşlarını suni deri ya da karbon fiber olarak seçebiliyorsunuz. Data kartıyla her zaman internete ulaşılabilen multimedya paneliyle araçla ilgili tüm işlemler de gerçekleştirilebiliyor. Araçta ayrıca ambiyans ışıklandırması, GPS destekli otomatik garaj kapıları ve telefon tutacağı da bulunuyor. Tesla araçlarını kodlarken gücü ön plana çıkarıyor ve kilowatt saat anlamına gelen kWh kısaltmasını kullanıyor. Şu an için Tesla Model X’in 75D, 100D ve P100D gibi farklı kısaltmalarla kodlanan modelleri bulunuyor. Araçların motor güçleri yazılımla sürekli olarak güncelleniyor.  

Quick Kasko Sigortası

Aracının maruz kalabileceği zararları güvence altına alan kasko sigortan 2 dakikada hazır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kasko-sigortasi