Sade ve klasik: Royal Enfield Super Meteor 650

Sade ve klasik: Royal Enfield Super Meteor 650

2022 Rider Mania'da tanıtılan Royal Enfield Super Meteor 650, ocak ayında Hindistan’da satışa sunulacak. Klasik tasarımıyla ilgi çeken ve konforlu sürüş deneyimi sunan modelin, Kuzey Amerika'da 2023’ün yaz aylarında satışa çıkması bekleniyor.

650 cc hacim, 47 beygir gücü

Hindistan'ın Goa eyaletinde düzenlenen 2022 Rider Mania'da tanıtılan Royal Enfield Super Meteor 650’nin, Standart ve Tourer olmak üzere iki modeli olacak. 650 cc hacme, çift egzoza ve 47 beygir gücüne sahip, altı vitesli cruiser motosikletin boş ağırlığı 240 kilogram. Önde ve arkada ABS'li tek bir disk frenin bulunduğu modelin ön tekerleği 19, arka tekerleği ise 16 inç.

Maksimum sürüş konforu sağlayan, alçak ve geniş 740 mm'lik selesi, yüksek ön camı ve yolcu sırtlığı bulunan motosikletin hava ve yağ soğutmalı paralel ikiz motoru mevcut. Led far ve arka lambaya, Google tarafından desteklenen Tripper navigasyon sistemine, denge ve güvenlik için optimum stabilite sağlayan ters amortisörlere, 15,7 litrelik yakıt deposuna sahip modelde, USB şarj bağlantı noktası yer almıyor.

Royal Enfield’in yıldız siyah, yıldız mavi, yıldız yeşil, yıldızlararası gri, yıldızlararası yeşil gibi renk seçenekleri bulunuyor. Tourer modelinin renkleri ise gök kırmızı ve gök mavi. Royal Enfield Super Meteor 650, Ocak 2023'te Hindistan'da piyasaya sürülecek ve teslimatlar Şubat ayında başlayacak. Modelin, 2023 yazında ise Kuzey Amerika'da satışa sunulacağı söyleniyor.

Royal Enfield’in yıldız siyah, yıldız mavi, yıldız yeşil, yıldızlararası gri, yıldızlararası yeşil gibi renk seçenekleri bulunuyor; Tourer modelinin renkleri ise gök kırmızı ve gök mavi.
Royal Enfield’in yıldız siyah, yıldız mavi, yıldız yeşil, yıldızlararası gri, yıldızlararası yeşil gibi renk seçenekleri bulunuyor; Tourer modelinin renkleri ise gök kırmızı ve gök mavi.

Royal Enfield’in Diğer Modelleri

Hintli motosiklet markası Royal Enfield’in, motosiklet sürücüleri tarafından çok tercih edilen farklı modelleri bulunuyor:

● 2021 yılında yollara çıkan, Hindistan ve Birleşik Krallık’taki mühendislerin ortak çalışması olan Meteor 350.

● Şehir içi ve şehirlerarası otoyol kullanımına uygun, yumuşak bir sürüşe sahip Hunter 350

● Dünyanın en zorlu arazileri için üretilen Scram 411.

● 1950’lilerin motosikletlerinden ilham alan Classic 350.

● Dayanıklı, dinamik ve duyarlı Interceptor 650.

● İngiltere merkezli motosiklet parça üreticisi Harris Performance ile birlikte geliştirilen Continental GT.

● Markanın ilk hem arazi hem şehir motosikleti olan Himalayan.

● 1932’den beri üretilen Bullet.

Royal Enfield Super Meteor 650 denge ve güvenlik için optimum stabilite sağlayan ters amortisörlere, hava ve yağ soğutmalı paralel ikiz motora sahip.
Royal Enfield Super Meteor 650 denge ve güvenlik için optimum stabilite sağlayan ters amortisörlere, hava ve yağ soğutmalı paralel ikiz motora sahip.

Royal Enfield Hakkında

1901 yılından beri motosiklet üreten Hindistan markası Royal Enfield, Eicher Motors Limited’ın yan kuruluşu olarak hizmet veriyor. Nostaljik ve klasik tasarımıyla ilgi çeken markanın modelleri, motosiklet kullanıcıları tarafından sade ve sağlam olarak tanımlanıyor. Royal Enfield’in Kuzey Amerika’nın Wisconsin eyaletinde doğrudan dağıtım yapan bir şirketi, Birleşik Krallık'ta Leicester yakınlarında Royal Enfield Teknoloji Merkezi bulunuyor. Her modeliyle dünyada ilgi çeken markanın Interceptor 650 modeli; Times Auto Awards, Autocar ve Bike India’da Yılın Motosikleti, Birleşik Krallık'taki MCN ödüllerinde ise Yılın En İyi Retro Motosikleti seçildi. Royal Enfield’in mobil uygulaması; motosiklet siparişi ve ödemesi, gezi ve etkinlik keşfi, rota kaydı ve paylaşımı, servis randevusu, yol yardımı gibi kolaylıklar sunuyor. Firma aksesuarlar, bot, kask ve eldiven gibi ekipmanlar da üretiyor.