İstanbul’un en iyi 6 caz barı

İstanbul’un en iyi 6 caz barı

Kültürel ifade ve sanatsal özgürlük anlamına gelen caz müziği, 19’uncu yüzyıldan beri dünyayı sarmalıyor. 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’ne özel, şehrin en iyi caz barlarını listeledik.

İstanbul’da Akbank Caz Festivali ve İKSV İstanbul Caz Festivali gibi önemli etkinlikler düzenlense de veya popüler otel ve mekanlarda belirli günler canlı caz performansları gerçekleşse de caz barı veya kulübü olarak hizmet veren, daha doğrusu hayatına devam edebilen mekan sayısı oldukça az.

2011’de UNESCO tarafından, cazı ve dünyanın dört bir yanından insanları birleştirmedeki diplomatik rolünü vurgulamak için ilan edilen ve o zamandan beri her yıl kutlanan 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’ne özel, İstanbul’daki caz barları listeledik.

Nardis Jazz Club

2002 yılından beri Galata Kuledibi Sokak’ta caz severleri ağırlayan Nardis Jazz Club, şehrin hala açık olan en eski caz barı. Öncelikle sahnesinde Türk müzisyenlerine ve gruplarını ağırlamaya özen gösteren mekan, şu ana kadar dünyaca ünlü caz müzisyenlerini de caz severlerle buluşturdu ve buluşturmaya devam ediyor. Yurt dışındaki otoriteler tarafından da bilinen Nardis, 19 yıldır Nardis Genç Caz Vokal Yarışması düzenliyor. 120 kişi kapasiteli mekan, genelde iki aylık programını web sitesinde duyuruyor ve konser biletlerini web sitesinden satıyor. Pazar hariç her gün saat 20.30’da kapılarını açan mekana erken giderseniz masa seçimi yapmak mümkün.

Kuledibi Sokak No: 8 Galata

0212 244 63 27

www.nardisjazz.com

www.instagram.com/nardisjazz


Divine Brasserie & Jazz Club

Kendini “İyi yemek. İyi müzik. Samimi, rahat bir mekan” şeklinde tanımlayan Divine Brasserie & Jazz Club, Nişantaşı Topağacı’nda yer alıyor. Her ayın sonunda bir sonraki programını Instagram hesabından duyuran Divine, dünya mutfağını barındıran lezzetli menüsüyle de ilgi çekiyor. Konserlerin belirli günlerde genellikle 21.00’de başladığı, sabah, öğlen ve akşam menüsüyle misafirlerini ağırlayan mekan, her gün 09.00-02.00 arasında hizmet veriyor.

Topağacı Mahallesi Ihlamur Yolu Sokak Sokullu Apt. 34/B Nişantaşı

0212 231 84 69

www.instagram.com/divinebrasserie.jazzclub


The Badau

Bir süredir sezon arasında olan The Badau’nun Yel değirmeni ve Akasya AVM’de iki şubesi bulunuyor. Caz sanatçısı Eren Noyan’ın kurucu ortaklığıyla hayata geçen The Badau, 2015 yılından beri sahnesinde önemli isimleri ağırlıyor. Mekanın menüsü de çok beğeniliyor.

İskele Sokak No: 47 Yeldeğirmeni/Kadıköy

Akasya AVM (Kat 1) Kadıköy

0533 928 40 07

https://www.instagram.com/thebadau.istanbul


Bova Sahne

Dopdolu Nisan ayı programıyla, Beyoğlu Mis Sokak’ta müzik severleri ağırlayan Bova Sahne, programını haftalık olarak Instagram hesabından duyuruyor. 2017’den beri önemli etkinliklere de ev sahipliği yapan Bova’daki konserlerin biletlerini mekanın girişinden alabilirsiniz.

Şehit Muhtar Mahallesi Mis Sokak No: 17 Beyoğlu

0212 243 44 61

https://bovasahne.com/

www.instagram.com/bova_sahne


Pera 77

Caz müziğinin önde gelen isimlerini Asmalı Mescit’teki sahnesine konuk eden, şehrin en yeni caz barlarından biri olan Pera 77, The Marmara Pera içinde bulunuyor. Hayatı güzel yemekler ve caz müziğiyle kutladığını söyleyen mekan, lezzetli menüsüyle de ilgi görüyor. Çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri canlı konserler düzenleyen Pera 77, özel caz etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Meşrutiyet Caddesi No: 77 Asmalı Mescit/Beyoğlu

0 534 576 99 94

https://pera77.com.tr/

https://www.instagram.com/perayetmisyedi/


Gregor Jazz Club

Sirkeci’deki Orientbank Hotel bünyesinde caz severleri ağırlayan Gregor Jazz Club, en otantik mekanlardan biri. 18.00’den sonra açık olan mekanda canlı konserler genellikle 21.30’da başlıyor. Eski bir bina içinde bulunan ve büyüleyici ortamıyla çok sevilen Gregor’un zengin ve lezzetli menüsüyle de tercih ediliyor.

Fındıkçı Remzi Sokak No: 7 Hobyar/Sirkeci

0552 815 2771

www.instagram.com/gregorjazzclub/