Quick Sigorta sponsorluğundaki Barkın Pınar, birincilik kupasını kaldırdı!

Quick Sigorta sponsorluğundaki Barkın Pınar, birincilik kupasını kaldırdı!

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16'ncı ayağı, 10 Ekim Pazar günü Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşti. Quick Sigorta’nın desteklediği sporcu Barkın Pınar, yarış öncesi “öncü yarış” kapsamında düzenlenen Intercity Gold Cup’ın beşinci ayağında birinci oldu ve önemli bir başarıya imza attı. Barkın Pınar’ı tebrik ediyor ve kendisiyle gerçekleştirdiğimiz sohbete geçiyoruz. 

Barkın Pınar
Barkın Pınar

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Kariyerim boyunca otomotiv sektöründe çalıştım. Sektöre satış danışmanı olarak Kosifler Oto’da başlayıp satış şefliği ve satış müdürlüğü görevlerinden sonra satış direktörlüğü pozisyonunda görev aldım. Daha sonra ayrılıp kendi şirketimi kurdum. Operasyonel kiralama hizmeti veren Turkrent’in kurucusuyum ve aynı zamanda Quick Sigorta’nın kurumsal müşterisiyim. Turkrent’teki tüm otomobiller Quick Sigorta tarafından sigortalı.

Motor sporları hayatım ise şöyle başladı… Uzun yıllar kendi otomobillerimizle pist günleri yaptık ve zamana karşı yarışlar düzenledik. Profesyonel anlamda ilk defa, 2017 yılında Intercity’nin Renault markalı otomobillerle düzenlediği Silver Cup’ta yarıştım. Yedi yarışlık bu şampiyonada bir adet birincilik, bir adet de ikincilik ödülü kazandım ve sezonu 25 otomobil arasında dördüncü olarak bitirdim.

Intercity Gold Cup’ın beşinci ayağı öncesinde neler oldu?

Barkın Pınar, Intercity Gold Cup yarışına ilk sıradan başladı.
Barkın Pınar, Intercity Gold Cup yarışına ilk sıradan başladı.

10 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek F1 yarışından bir ay önce, Intercity Gold Cup beşinci ayak yarışımızın da aynı gün gerçekleşeceğini öğrenmiştik. Bu haber beni çok heyecanlandırmıştı. 8 Ekim’de kuru zeminde yarış antrenmanlarını gerçekleştirdik. Burada günün en iyi ikinci zamanını yaptım. Cumartesi gerçekleşen, yarışa kaçıncı sıradan başlayacağımızı belirleyen sıralama turları ise çok çekişmeli geçti. 30 dakikalık seansın son dakikalarına kadar dördüncü durumdayken, son turda günün en hızlı turunu atarak yarışa ilk sıradan başlama hakkını kazandım.

Öncelikle sizi tekrar tebrik etmek isteriz. Intercity Gold Cup’ta birinci olarak podyuma çıktınız. Yarış günü nasıl geçti, neler hissettiniz?

Barkın Pınar ile birlikte Intercity Gold Cup’ta ödül alan sporcular.
Barkın Pınar ile birlikte Intercity Gold Cup’ta ödül alan sporcular.

Bu süreçte bana destek olan Quick Sigorta’ya çok teşekkür ediyorum. Yarış günü heyecan doruktaydı, F1 yarışı öncesi start almak inanılmaz bir deneyimdi. 10 Ekim’de tribünlerde 100 bine yakın izleyici vardı, F1 TV ve SSport’tan canlı yayınlanan yarışı ise toplamda 2 milyon kişi izledi. Çiseleyen yağmur sebebiyle pist son derece kaygandı ve tutunma çok azdı. Yarışa Pole Position’dan, yani birinci sıradan başlamak büyük avantaj sağladı. Ancak dikiz aynasına baktığınızda sizi geçmek için her şeyini ortaya koyan birbirinden iyi 22 pilot olduğunu görmek büyük bir strese sebep oluyordu. 

Yarış start’ı verildiğinde iyi bir kalkışla yerimi korudum. Tutunma az olduğu için yarış tempomu buna göre ayarlamıştım. İkinci turun sonunda, en yakın rakibimle aramdaki fark yaklaşık 1,5 saniye olmuştu. Arka grup ikincilik mücadelesi sırasında vakit kaybetti ve bu sayede her tur aradaki farkı daha da açtım. Son tura girerken aynaya baktığımda, arkadaki rakiplerimi görmekte zorlanıyordum. Yarışı 6,5 saniye gibi büyük bir farkla kazandım. Yarış sonrası ilk üç pilotu, podyumun arkasındaki odaya davet ettiler. Buradan isimlerimiz anons edildi ve podyuma çıktık. İstiklal Marşı okundu ve sonrasında şampanyalarla klasik kutlamamızı gerçekleştirdik. Bu değerli anları hayat boyu unutmayacağım.

Quick Sigorta sponsorluğundaki önceki yarışlarınızdan da bahseder misiniz?

2021, Quick Sigorta sponsorluğuyla yarıştığım ikinci yıl. İlk kez 2019’da düzenlenen Intercity Gold Cup’ta yarıştım ve bir tane birincilik, bir tane de ikincilik ödülü alarak podyuma çıkmaya hak kazandım. 2020 yılında pandemi nedeniyle ülkemizdeki motor sporları organizasyonları yapılamadı. Ayrıca, 2021 yılında düzenlenen Intercity Gold Cup’ın ikinci ayağında yarıştım ve üçüncü olarak podyuma çıkmaya haz kazandım. 

“Pandemi, herkesin hayatını olduğu gibi bizim hayatımızı da etkiledi. Fakat motor sporlarında pist dışında simülatörde de antrenman yapılabiliyor; evde kaldığımız dönemlerde bol bol tur atma imkanı buldum.”
“Pandemi, herkesin hayatını olduğu gibi bizim hayatımızı da etkiledi. Fakat motor sporlarında pist dışında simülatörde de antrenman yapılabiliyor; evde kaldığımız dönemlerde bol bol tur atma imkanı buldum.”

Motor sporları alanındaki hedef ve hayallerinizi öğrenebilir miyiz? 

Barkın Pınar’ın en büyük hayali, milli sporcu olarak yurt dışında yarışmak ve kupa kazanarak podyuma çıkmak.
Barkın Pınar’ın en büyük hayali, milli sporcu olarak yurt dışında yarışmak ve kupa kazanarak podyuma çıkmak.

2022 yılı için Türkiye’nin en iyi motor sporları takımı olan Ağaçkakan Motorsport ile Türkiye Pist Şampiyonası ve eş zamanlı olarak Avrupa'da yarışmak için anlaşma yaptık. Takım Direktörü İbrahim Okyay, 11 kez Türkiye pist şampiyonu olmuş ve yurt dışında sayısız başarıya imza atmış bir isim. İlk hedefim onun önderliğiyle Türkiye Pist Şampiyonası’nı en iyi derece ile tamamlamak, sonrasında ise ülkemizi yurt dışında temsil etmek. Bu takımın desteği ile milli sporcu olarak yurt dışında yarışmak ve podyuma çıkmak en büyük hayalim.  

Quick Kasko Sigortası

Aracının maruz kalabileceği zararları güvence altına alan kasko sigortan 2 dakikada hazır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kasko-sigortasi