Efsaneye veda: Sebastian Vettel’i uğurluyoruz

Efsaneye veda: Sebastian Vettel’i uğurluyoruz

Formula 1 kariyerini sonlandıracağını duyuran ünlü Alman pilot Sebastian Vettel’in sekiz yaşından bu yana süren spor hayatında sayısız başarı var. Vettel’e veda ederken yıldız pilotun başarılarını da şekillendiren farklı kişiliğine yakından bakıyoruz.

Her şey o henüz küçük bir çocukken başlıyor. 3 Temmuz 1987 yılında Almanya'da dünyaya gelen Sebastian Vettel, piste adım attığında henüz sekiz yaşındaydı. Karting ile yarış hayatına başlamış ki daha o yaşlarda son derece çalışkan ve disiplinliymiş. Vettel bu özellikleri ile yeteneği bir araya gelince, 14 yaşındayken Junior MonakoKart serisini kazanıyor. Sebastian Vettel, 2003 senesinde ise 16 yaşındayken açık araç serilerine başlıyor. 2004 yılında 17 yaşında Almanya Formula BMW Şampiyonası'nda 20 yarışın 18'ini kazanıp şampiyon oluyor. Henüz 17 yaşındayken adını geniş kitlelere duyuruyor. Vettel, kariyeriyle ilgili Sky Almanya'ya kısa süre önce verdiği demeçte, herkesin bildiğinin aksine ilk testinin ise 2005 yılında Jerez BMW ile olduğunu söyledi. İşin ilginci aralarının çok da iyi olmadığı düşünülen Mark Webber ile de yolları orada kesişmiş. Vettel, Jerez testinde Webber'in ona karşı olumlu ve nazik tutumuna işaret ederek olayı şöyle aktarmış: “Mark da oradaydı, aracı paylaştık. BMW ile birkaç tur atmama izin verildi. Testi çok iyi hatırlıyorum çünkü sonrasında biraz korkmuştum ve birkaç turdan sonra adrenalinle dolmuştum”. Aynı programa konuk olan Webber buna sebep olarak 2005 F1 araçlarının ürkütücü derecede hafif olmasını göstermiş. Bu nedenle Vettel testin ardından bitkin düşüyor. Webber bunu fark edip Vettel’i havaalanına bırakıyor. Vettel’in hayatında 2006 yılındaki Türkiye Grand Prix’inin antrenman seansında 19 yaşındayken BMW Sauber takımının üçüncü pilotu olarak piste çıkışı da bir dönüm noktası.

Rekor üzerine rekor

F1'deki kariyerini inşa edişi sırasında Serbastian Vettel, Red Bull'un yanı sıra BMW'nin de desteğini alıyor ve 20 yarıştan 18 galibiyetle çıkarak 2004 Formula BMW ADAC şampiyonasını kazanıyor. 17 Haziran 2007’de koşulan ABD Grand Prix'inde, "Bir Formula 1 Yarışında Start Alan En Genç 6’ıncı Pilot" ve "Bir Formula 1 Yarışında Puan Alan En Genç Pilot" rekorlarını kırıyor. 30 Eylül 2007 tarihinde de Çin Grand Prix'ine bir ara liderlik eden Vettel, bu yarışta da "Formula 1 Yarışına Liderlik Eden En Genç Pilot" oluyor. 2008 İtalya Grand Prix'inde "Formula 1 Yarışında Pol Pozisyonunu Kazanan En Genç Pilot" ve "Formula 1 Yarışını Kazanan En Genç Pilot" rekorlarını kırıyor. "Farklı İki Takımda Yarış Kazanan En Genç Pilot" rekoruna da sahip olan Vettel, Abu Dhabi Grand Prix'i sonunda 2010 senesinde pilotlar şampiyonluğuna ulaşarak "F1 Şampiyonu Olan En Genç Pilot" unvanını Lewis Hamilton'dan aldı. 2011 sezonu bitimine beş yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Vettel, 2015 yılında Red Bull’dan Scuderia Ferrari'ye transfer oluyor, emeklilik kararını ise 2020’den bu yana yarıştığı Aston Martin takımında Abu Dhabi Grand Prix'inde yarışırken açıklıyor.

Vettel, çevre gibi konularda kendileri gibi kitlelere ilham verebilecek insanların dikkatli davranması, sesini çıkarması gerektiğini söylüyor.
Vettel, çevre gibi konularda kendileri gibi kitlelere ilham verebilecek insanların dikkatli davranması, sesini çıkarması gerektiğini söylüyor.

Detaylara her zaman önem veriyor

Çeşitli röportajlarından, inşa ettiği kariyerinden açıkça anlaşılıyor ki detaylara verdiği önem Vettel’e 53 Grand Prix zaferi, 120 podyum ve dört dünya şampiyonluğu getiriyor. Onun pistteki kahramanı efsane yarışçı Michael Schumacher. Vettel de örnek aldığı Schumacher gibi mühendisleriyle sık sık ve derinlemesine konuşması nedeniyle pisti en geç terk eden pilotlardan. Takım yöneticileri ve baş mühendislere aracın özellikleri ile stratejilerinin her bir detayı hakkında sayısız soru soruyor. Yaptığı her şey sorduğu her soru zaferine hizmet ediyor.

Bir dönem BMW’nin başında olan Mario Thiessen, Alman sürücüye dair hatırladığı başlıca şeylerden birinin Formula BMW günlerinde her seans hakkında notlar alması olduğunu söylüyor. Notları sonraki seansa da getirdiğini söyleyen Mario Thiessen, Vettel’in daima not tutan biri olduğuna vurgu yapıyor. Genel olarak not almayı çok sevdiğini söyleyen Vettel bazen iPad ile dijital olarak da notlar alsa da cihazların güncellemelerini takip edemeyip notlarına sahip çıkamadığı için en klasik yöntemi tercih ettiğini söylüyor. Yazmak konusunda idolü ise Alman yarış ve ralli efsanesi Walter Rohrl. Vettel, Rohrl’un “Yazmadığın her tur bir israftır” sözünü kendisine rehber edindiğini söylüyor.

Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel, akıllı telefon ve sosyal medya uygulamalarının zaman kaybına ve bağımlılığa sebep olduğunu söylüyor.
Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel, akıllı telefon ve sosyal medya uygulamalarının zaman kaybına ve bağımlılığa sebep olduğunu söylüyor.

Teknoloji ve sosyal medyaya dair

Teknolojiye olan mesafesi bu kadarla kalmıyor Vettel’in. Sosyal medyaya da hayli mesafeli olan Vettel, birçok sosyal mecranın amacının insanın zamanını çalmak ve onu bağımlı yapmak olduğunu belirtiyor.

Akıllı telefonlar konusunda Vettel, arkadaşı ve eski takım arkadaşı Kimi Raikkonen ile aynı noktada: “Acil durum varsa insanlarla derhal bağlantıya geçiyorsunuz ama bugünlerde her şeye bir acil durummuş gibi yaklaşıyoruz.”

Akıllı telefonları, harita uygulamaları ve fotoğraf çekme fonksiyonu için kullandığını söyleyen Vettel, günümüzün sosyal medyaya mesafeli yegane pilotlarından biri belki de. Bu tip platformlar ilgisini çekmiyor ve konuyla ilgili gelen sorulara “Uygulamalardan haz etmiyorum, telefonumda da fazla uygulama yok. Sosyal medya kullanmıyor, başka insanları takip etmiyorum” cevabını veriyor.

Zamanı müsaitse okumayı tercih eden Sebastian Vettel, özellikle pazar günü gazetelerinin büyük bir hayranı. Haberleri internetten takip etmektense gazetelerden takip ediyor. Vettel’e göre bunun sebebi ise dijital yayınlardaki haberlerin çoğunun tıklanma almak amacıyla bilgiden yoksun içeriklerle hazırlanıyor olması.

Vettel, geri dönüp dönmeyeceğine dair, “Bu sporu ve insanları seviyorum. Sadece şu an için bilmiyorum, henüz bir plan yapmadım” diyor.
Vettel, geri dönüp dönmeyeceğine dair, “Bu sporu ve insanları seviyorum. Sadece şu an için bilmiyorum, henüz bir plan yapmadım” diyor.

Pistlere geri döner mi

Sebastian Vettel, bugüne kadar pist dışındaki eylemleri ve sözleriyle de farklı bir çizgiye sahip. Alman pilota göre insanların sizi hangi vesileyle anacağına emin olamazsınız. Ona göre, hayatınızın bir noktasında sesinizi duyurmanız gereken daha büyük şeyler olduğunun farkına varabiliyorsunuz. Çevre konuları gibi. Vettel, potansiyel olarak pek çok insanın hayatına dokunabilecek insanların ilham kaynağı olması gerektiğini söylüyor.

Vettel, kendisini tekrar padokta görüp göremeyeceğimiz konusunda yabancı ve yerli basına yansıyan açıklamalarında, “Eminim bir ara etrafa bakmak için geri geleceğim. Bu sporu ve insanları seviyorum. Sadece şu an için bilmiyorum, henüz bir plan yapmadım. Asla asla dememelisiniz ama emekliliği uzun zamandır düşünüyordum. Yine de eminim bir noktada orada bir yerde olacağım. Henüz hiçbir şey belli olmasa da gelecekte olacakları sabırsızlıkla bekliyorum” cevabını veriyor.

Biz de onun hayatının yeni döneminde neler yapacağını merakla bekliyoruz. Spor severlerin onu yeniden pistlerde görmeyi beklediğine şüphe yok!

KAYNAKLAR

Sebastian Vettel offical

formula1.com

i.eurosport.com