En çok kullanılan bulut depolama uygulamaları

En çok kullanılan bulut depolama uygulamaları

Her yeni çıkan modelde, cep telefonu ve bilgisayarların hafızası yükseliyor. Bu kapasiteler yine de verilerin boyutu ve sayısı nedeniyle yetersiz kalıyor. Cep telefonu ve bilgisayarlarındaki gigabyte’ları zorlayan dosyalarıyla sorun yaşayanlar için en çok kullanılan bulut depolama uygulamalarını sıraladık.  

Google Drive

15 GB depolama alanını ücretsiz veren Google Drive üzerinden telefon ve bilgisayarınızdaki fotoğrafları, videoları, dosyaları yedeklemeniz mümkün. Eğer Google Fotoğraflar’a daha fazla fotoğraf/video yüklemek isterseniz ve daha yüksek depolama alanına ihtiyacınız olursa Google One size göre. Google Drive hesabınızın çöp kutusundaki ögeler de yer kapladığı için ara sıra temizlemenizi öneririz.

Google One kapsamında ayda 5,79 TL’ye 100 GB, ayda 11,59 TL’ye 200 GB, ayda 28,99 TL’ye 2 TB saklama alanı planları sunuluyor. Google One’daki her bir planın yıllık ödemesi, yüzde 17 oranında tasarruflu olarak satın alınabiliyor.

Bilgisayar üzerinden drive.google.com adresine giderek, telefonla ise Google Drive uygulamasını indirip giriş yaparak yedekleme işlemine başlayabilirsiniz. Mobil uygulamada Dosyalar bölümündeki artı işaretine tıklayarak, bilgisayarda ise artı işaretinin bulunduğu yeni yazan ikona tıklayarak yükleme yapabilirsiniz.

Microsoft OneDrive

Microsoft’un sunduğu kişisel bulut depolama alanı OneDrive, 5 GB boyutundaki depolamayı ücretsiz veriyor. Daha fazla saklama alanına ihtiyacınız olduğu takdirde; ayda 41,99 TL’ye 100 GB, ayda 129,99 TL’ye de 1 TB depolama satın alabilirsiniz. OneDrive’ın daha tasarruflu yıllık paketleri de mevcut.

Bilgisayar üzerinden onedrive.live.com adresine giderek, telefonla ise Microsoft OneDrive uygulamasını indirip giriş yaparak yedekleme işlemine başlayabilirsiniz. Mobil uygulamada sağ üstteki artı işaretine tıklayarak, bilgisayarda ise upload bölümüne tıklayarak yükleme yapabilirsiniz.

Mobil bulut depolama uygulamalarındaki verilerinize, bilgisayar üzerinden de erişmeniz mümkün.
Mobil bulut depolama uygulamalarındaki verilerinize, bilgisayar üzerinden de erişmeniz mümkün.

Dropbox

Dropbox uygulamasına, 2 GB kadar ücretsiz olarak veri yükleyebilirsiniz. Daha yüksek saklama alanı gerektiğinde; 11,99 dolar 2 TB, 19,99 dolar 3 TB, 18 dolar 5 TB (+3 kullanıcı) seçeneklerinden birini satın alabilirsiniz.

Bilgisayar üzerinden dropbox.com adresine giderek, telefonla ise Dropbox uygulamasını indirip giriş yaparak yedekleme işlemine başlayabilirsiniz. Mobil uygulamada aşağıdaki create ikonuna tıklayarak, bilgisayarda ise upload bölümüne tıklayarak yükleme yapabilirsiniz.

Apple iCloud

Bir e-posta hesabı ve ücretsiz 5 GB saklama alanı veren iCloud, Apple kullanıcılarına özel bir bulut depolama sistemi. Eğer bilgisayarınız Windows ise, Windows'un en son sürümünü yükleyerek iCloud kullanmanız mümkün.

iCloud’u telefondan kullanmak için sırasıyla ayarlar, ad soyad, iCloud adımlarını izleyebilirsiniz. Bu bölümden kullandığınız depo alanını görebilir, hesap saklama alanını yönetebilir, iCloud’u kullanan uygulamaları görüntüleyebilir ve değiştirebilir, saklama alanınızı iCloud+’a yükseltebilirsiniz. Daha fazla saklama alanı sağlayan iCloud+’ın sunduğu 50 GB’ı ayda 6,49 TL’ye, 200 GB’ı 19,99 TL’ye, 2 TB’ı da ayda 64,99 TL’ye satın alabilirsiniz. 

GSM operatörleri de bulut depolama uygulamalarına sahip.
GSM operatörleri de bulut depolama uygulamalarına sahip.

Vodafone Güvenli Depo

Vodafone GSM operatörüne sahip telefonlardan kullanılabilen Güvenli Depo uygulamasının en büyük özelliği, yedeklemeyi internet kotasından harcamadan yapması. Yedeklemeye başlamak için Güvenli Depo mobil uygulamasını telefonunuza indirmeniz, telefon numaranız ve tek kullanımlık şifreyle giriş yapmanız, yedekleme ayarlarınızı seçmeniz yeterli (fotoğraflar ve kişiler).

Fotoğraf ve videolar haricinde ses, müzik, metin, veri ve sunum dosyalarını da yedekleyebileceğiniz Güvenli Depo’ya bilgisayar üzerinden guvenlidepo.vodafone.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Güvenli Depo’da 50 GB saklama alanını ayda 10,9 TL’ye, 100 GB saklama alanını ise 12,9 TL’ye satın alabilirsiniz.

Turkcell Lifebox

Ücretsiz 5 GB saklama alanı veren lifebox, Turkcell abonesi olan ve olmayan herkesin kullanımına açık. Verilerinizi yedeklemeye lifebox mobil uygulamasını indirip giriş yaparak başlayabilir, lifebox Premium üyesi olarak daha fazla saklama alanına erişebilirsiniz. Fotoğraf, video, telefon rehberi, PDF ve Word dosyaların yedeklenebildiği lifebox’a, mylifebox.com adresine girerek ulaşabilirsiniz.

lifebox Premium aylık abonelik ücretleri ise şöyle; 6,99 TL 50 GB, 9,99 TL 100 GB, 11,99 TL 250 GB, 15,99 TL 500 GB, 59,99 TL 2,5 TB.