Motorcuların buluşma noktası kafeler

Motorcuların buluşma noktası kafeler

Motosiklet çoğu kişi için basit bir ulaşım aracı ya da hobi olmanın ötesinde bir tutku, bir yaşam biçimi. Motorcular gözleri gibi baktıkları motorları az sayıda yere emanet edebiliyor. Bu yüzden özenli yıkama servisi veren, benzer tutkuya sahip insanları bir araya getiren motorcu dostu kafelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. İşte İstanbul’da ve dünyada motosiklet tutkunlarını bir araya getiren, sosyalleşirken lezzetli yemeklerin tadabileceğiniz birkaç adres.

Rider Cafe

İstanbul Moda’da Yoğurtçu Parkı’nın girişinde bulunan Rider Kafe’yi motosiklet aşığı üç arkadaş kurmuş. Muammer Yazıcı, Muhammet Bakır ve Engin Çatak tarafından 2017’nin ocak ayında hayata geçirilen kafenin sloganı “Mutluluğu herkesle paylaşabilirsin, motorunu asla”. Burada ister motosikletinizi yıkatın, ister çayınızı kahvenizi yudumlayın, isterseniz yemeklerin tadına bakın. Kafede pizza, köfte, hamburger ya da sulu yemek çeşitleri servis ediliyor. Çay 2,5 TL, filtre kahve ise 7 TL. Rider Cafe’de ayrıca motosikletinizi ve kaskınızı temizlemek için kullanılan spreylerin satışı da yapılıyor. Mekan sabah 10:00 ila 24:00 arası açık.

“Mutluluğu herkesle paylaşabilirsin, motorunu asla”
“Mutluluğu herkesle paylaşabilirsin, motorunu asla”

Hara Güre Garaj

Ataşehir’deki Hara Güre Garaj motosiklet kullanıcılarının vakit geçirdiği ve motosikletlerinin ihtiyaçlarını karşılayabildikleri bir mekan. Burası sabah 09:00’dan akşam 21:00’e kadar hizmet veriyor. Nihal ve Necati İzmirli tarafından 1,5 yıl önce açılan Hara Güre Garaj uzun süren motosiklet yıkama süresini çekilir hale getirmek için kurulmuş. Standart yıkama 45 TL, detaylı temizlik için ise 70 TL ödemeniz gerekiyor. En az bir saat beklemeniz gerektiği için kafenin mutfağından bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz. Tost 8 TL, pizza ise 18 TL. Mekanda her türlü sıcak, soğuk kahve servis ediliyor. Çay 2,5 TL.   

Motosikletiniz yıkanırken bekleyebileceğiniz hoş bir mekan
Motosikletiniz yıkanırken bekleyebileceğiniz hoş bir mekan

Cool Jr

4. Levent'te İş Kuleleri’nin arkasında bulunan, ismine münhasır şekilde ufak bir yere konuşlanmış motorcu barı Cool Jr, 2012’den beri hizmet veriyor. Burası akşamları motosiklet kullanıcıları için iş çıkışında ortak buluşma noktası. Mekanın yarım metrelik sosisleri (36 TL) ve motosiklet temalı dekorasyonu meşhur. Her daim bir spor etkinliği izleyebileceğiniz ekranlara sahip Cool Jr.’da birçok yerli ve yabancı bira deneyebilirsiniz. Sabah 11:00 ile gece 02:00 arası açık.

İş çıkışı motosiklet tutkunlarının buluştuğu bir mekan
İş çıkışı motosiklet tutkunlarının buluştuğu bir mekan

Barlar Sokağı

Konu İstanbul olunca Kadıköy Barlar Sokağı’na da değinmeden olmaz. Sokağın motosikletleri bırakmaya uygunluğu ve çok sayıda mekan oluşu, sokağı motorcuların uğrak yeri haline getiriyor. Barlar Sokağı’nda balık lokantası, bar, kafe, kokoreççi gibi günün her saatinde vakit geçirmek için mekan alternatifi de bol. 

Motorcuların uğrak yeri Barlar Sokağı
Motorcuların uğrak yeri Barlar Sokağı

Ace Cafe

Dünyanın farklı noktalarında da çok ünlü motorcu kafeleri var. Bunların en ünlülerinden biri Londra’nın kuzeybatısındaki Ace Cafe. Uzun yola çıkanların en sık uğradığı yerlerden biri olan Ace, her yıl 40 binden fazla motor meraklısını ağırlıyor. 

Londra'daki Ace Cafe, her yıl 40 binden fazla ziyaretçi alıyor.
Londra'daki Ace Cafe, her yıl 40 binden fazla ziyaretçi alıyor.

Foto kaynak: http://www.trover.com

Deus Cafe

Bali’deki Deus Cafe de motosiklet meraklılarını bir araya getiriyor. Burada vintage motosikletlerin yanında havalı sörf tahtaları da bulunuyor. Kafenin menüsünde hamburger, makarna ve pizza gibi tipik kafe yemekleri var.

Bali'deki motor sahiplerinin buluşma noktası
Bali'deki motor sahiplerinin buluşma noktası

Newcomb's Ranch

Los Angeles’taki Newcombs Ranch, doğa ve motosiklet tutkunu Frederick H. Rundall'a ait mekanda, Pro Italia adlı ekipman satılan bir bölüm bulunuyor. Upuzun bar masası ve duvarları süsleyen motorcuların fotoğraflarıyla çok sayıda misafir ağırlıyor. Ormanlık alan içinde konuşlanmış mekanın ziyaretçileri sadece motosikletçilerle sınırlı değil, modifiye otomobil tutkunları da geliyor. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olduğu için onlarca farklı model görmek mümkün. 

Motorcular için doğa ile iç içe bir mekan
Motorcular için doğa ile iç içe bir mekan