“Değişim, Dönüşüm, Etkileşim”

“Değişim, Dönüşüm, Etkileşim”

2023’ü “değişim, dönüşüm, etkileşim” yılı olarak belirleyen Maher Holding, Conrad İstanbul Bosphorus’ta düzenlediği toplantıda tüm çalışanlarıyla bir araya geldi. Maher Holding CEO’su Levent ULUÇEÇEN’in Mevlana’dan aktardığı “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” dizeleriyle açılışı yapılan toplantıda Grubun 2015’ten bu yana gösterdiği gelişim çalışanlarla paylaşılırken bundan sonra izleyeceği değişim hep birlikte değerlendirildi.

Maher Holding ve iştirakleri Quick Sigorta, Corpus Sigorta, Quick Finans, Qpay, MHR GYO, Valde Bilişim ve Qtower’ın 300 ü aşan çalışanlarının bir araya geldiği toplantıyı Mevlana’nın “Yeniliğe Doğru” şiiriyle açan CEO Levent ULUÇEÇEN “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” dizesini öne çıkardı.

“Bu bize yakışır!”

Konuşmasında değişim için kişinin önce kendisini değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Maher Holding CEO’su Levent ULUÇEÇEN, değişimin kaçınılmaz olduğuna şu sözlerle dikkat çekti: “Geride bıraktığımız yıllarda çok yol kat ettik. Bugün ise çok farklı bir yere geleceğimizi net bir şekilde görmek lazım. Ben sigortacılığın sistemi geliştirdiğine inanıyorum. Siz de mesleğinizi anlatmalı, onunla övünmelisiniz. Sektörümüz ise her daim değişime açık olmalı. Sigorta hayatın her yerinde, son depremde bunu net bir şekilde gördük. Ayrıca gördük ki sektör olarak biz de her daim hazır olmalıyız, kendimizi geliştirmeliyiz.”

Quick Sigorta’nın holdingin amiral gemisi olduğunu ve bir sigorta şirketinden daha fazlasını ifade ettiğini belirten Uluçeçen, tüm iştiraklerin birbiriyle entegre ve birbirini geliştiren bir ekosistemde olduğunu söyledi. 2023’ün “değişim, dönüşüm, etkileşim” yılı olarak belirlenmesinde bu ekosistemin rolüne vurgu yapan Uluçeçen, holdingi şimdiki konumundan daha yukarıya taşıyacak olan kişilerin yine holdingin içinden yetişecek gençler olduğuna dikkat çekti. 5 yıl içerisinde şirketin geldiği büyüklüğe değinerek şimdi bu büyüklüğü sürdürülebilir kılma zamanı. Bu sayılara ulaşmak elbet kolay olmadı ancak burada kalabilmek daha da önemli dedi.

Birden fazla iş kolunda faaliyet gösteren holding, sigorta grubunun ardından Quick Finans ve Qpay’in kuruluşu ile gerçekleşen finansal market dönüşümüne dikkat çeken ULUÇEÇEN, diğer yandan dijital bir holding yapısına benzettiği “Q+” “SuperApp”’in, bankacılıktan ödeme sistemlerine, sigortacılıktan araç kiralamaya, borsa işlemlerinden QR kod ile satın almaya kadar çok geniş fonksiyonlara sahip bir geliştirme sürecinde olacağını böyle bir uygulamanın, ihtiyaç duyacağı finans ve teknoloji şirketlerinin Maher Holding çatısı altında olmasının ise büyük avantaj olduğunu “Bu bize yakışır” sözleriyle kaydetti.

1 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşen toplantıda çalışanlara konut edindirmek üzere bir vakıf çalışmasını tamamlamak üzere olduklarının müjdesini veren ULUÇEÇEN, daha sonra mikrofonu gençlere bıraktı. 

Üç yeni şirket müjdesi

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, çok sayıda genç çalışanın kendi öneri ve beklentilerini paylaşmasının ardından holdingin vizyonu kapsamında yürütülen projeleri ve aşı geliştirmelerinden uzay çalışmalarına, otonom otobüs yazılımlarından şehir modellemelerine kadar uzanan yatırımları anlattıktan sonra proje geliştirme, mobilite ve risk yönetimi ve yapı teknolojileri dallarında hayata geçecek üç yeni şirketin müjdesini verdi. Ayrıca Avrupa’da kurulacak sigorta şirketiyle ilgili şunları söyledi: “Araya pandemi girince beklemeye aldığımız Avrupa’da bir sigorta şirketi kurma hayalimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. O projeyi bekletirken boş durmadık ama başka şirketlerin kuruluşunu gerçekleştirdik. Avrupa’daki sigorta şirketi yatırımını nasıl bir süreçle başlatacağımızın detaylarını görüşüyoruz.”

Yaşar, finansal market dönüşümüyle birlikte çağın dönüşümüne hızla ayak uydurulacağını ve büyük bir rekabet avantajı yakalayacaklarının altını ise şu sözlerle çizdi: “Q+ SuperApp ile adım adım belirginleşen finansal market, içine acentelerimizi de dahil edeceğimiz bir evren. Bu önemli çünkü bugün ülkemizin her il ve ilçesinde faal çalışan 5 bin 200 acentemiz bulunuyor. Bunun dışında 102 Quick Finans satış ağı, 575 anlaşmalı hastane, 223 eksper, 80 avukat ve 2 bin 407 anlaşmalı servisten oluşan bir network’ümüz var. Yani ülkenin uçtan uca kılcal damarlarına kadar ulaşan bir yapıya sahibiz. Dolayısıyla finansal market deyince akla sınırları zorlayan büyüklükte bir oluşum gelmeli. Bugün artık bankaların bile şubelerini kapatıp merkezlerine çekildiği bir noktada, neredeyse PTT’den başka bu tür işlemlerin yapılacağı bir yer kalmamış durumda. Dolayısıyla halihazırda finansal işler yapan acentelerimizi network’ümüze dahil ettiğimizde belki birçok finansal kuruluşa da hizmet verir hale geleceğiz.”

Gün boyu devam eden toplantılarda Maher Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Erdemoğlu, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, Qpay Genel Müdürü Onur Baran Çağlar, MHR GYO Genel Müdürü Ş. Nurkan Kaçmaz, Valde Genel Müdürü Azak Yaşarkurt sorumlu oldukları şirketler adına sunumlar yaparak 2023 ve gelecek vizyonlarını ortaya koyarken çalışanlar da interaktif bir şekilde katılım gösterip önerilerini paylaştı. Toplantıda ayrıca grubun üst düzey yöneticileri ve iş ortaklarıda görüşlerini paylaştılar.

Maher Holding Sigorta Grubu :

Türk Sigorta sektörünün en büyük yerli ve bağımsız sigorta grubu Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu, 2022 yılını 15Milyar 758Milyon TL aktif büyüklük ve 4Milyar 159Milyon TL özsermaye büyüklüğü ile 5.sırada tamamladı.