Dünyanın en pahalı otomobilleri

Dünyanın en pahalı otomobilleri

Gün geçtikçe otomobil fiyatları artıyor artmasına ama öyle otomobiller var ki onlar zaten hep çok pahalıydı. Sizler için dünyanın en pahalı otomobillerini derledik. 

Pagani Zonda HP Bachetta

Dünyanın en pahalı otomobilleri listemizin başında Pagani Zonda HP Bachetta geliyor. Pagani Zonda HP Barchetta, 6.0 litrelik çift turbo özellikli V12 motoruna sahip. 789 beygir gücüne ve altı ileri manuel şanzımana sahip olan otomobil, 0 - 100 km/s hızlanmasını sadece 3,1 saniyede tamamlayabiliyor. Aracın maksimum hızı ise 338 km/s olarak biliniyor. Sadece üç adet üretilen otomobilden biri ise şirketin kurucusu Horacio Pagani’ye ait. Aracın fiyatı, 17,5 milyon dolar. 

Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire de Chiron, Chiron Sport ve Divo modellerinde de sekiz litrelik dört adet W16 motoru kullanıyor. Bu motorlar, 1500 beygir gücü ve 1600 nanometre tork üretebiliyor. Bunun yanı sıra altı adet egzozu bulunan La Voiture Noire’dan, özel sipariş üzerine sadece bir adet üretildi. Aracın fiyatı 18,9 milyon dolar. 

Bugatti, Centodieci
Bugatti, Centodieci

Bugatti Centodieci

Listemizde yer alan bir diğer otomobil ise Bugatti Centodieci. Diğer Bugatti araçlarından büyük bir farkı olmasa da Chiron ile kıyaslandığında en büyük farkı Centodieci’nin 20 kilogram daha hafif olması. Bugatti Centodieci’de 8,0 litre W16 motor bulunuyor. Aynı zamanda araç 1576 beygir gücüne sahip. Bu otomobilin fiyatı ise 9 milyon dolar.

Rolls - Royce Boat Tail
Rolls - Royce Boat Tail

Rolls - Royce Boat Tail

Listenin en pahalı otomobili ünvanını ise Rolls - Royce Boat Tail elinde bulunduruyor. Rolls - Royce’un yaptığı açıklamaya göre bu otomobilden sadece üç adet bulunuyor. Rolls Royce Boat Tail 570 beygir güce ve 6,75 litre çift turbo V12 motora sahip ve bu araç 28 milyon dolar değerinde. Aracın bir diğer özelliği ise bünyesinde iki adet tabure, şemsiye ve şampanya soğutacak yer barındırıyor olması. 

Lamborghini Veneno
Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno

Lamborghini’nin en pahalı modellerinden biri olan Veneno, V12 motora sahip. Aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 2,8 saniye alıyor. Veneno’nun ulaşabildiği maksimum hız ise 355 km/s. Aracın fiyatı 4,5 milyon dolar.

Mercedes Maybach Exelero
Mercedes Maybach Exelero

Mercedes Maybach Exelero

Mercedes’in diğer otomobillerine kıyasla daha farklı bir tasarımı olan Maybach Exelero, çift turbo beslemeli V12 motoruyla hareket ediyor. Araç 690 beygir güce sahip ve 100 nanometre torka sahip. Maksimum hızı 350 km/s olan Maybach Exelero, sıfırdan 100 km/s hıza ortalama dört saniyede ulaşıyor. 2005’te sadece bir adet üretilen otomobil hala dünyanın en pahalı otomobilleri arasında yer alıyor. Mercedes Maybach Exelero’nun fiyatı ise 8 milyon dolar. 

Rolls - Royce Sweptail
Rolls - Royce Sweptail

Rolls - Royce Sweptail

Rolls-Royce, Sweptail tamamen sipariş veren kişiye göre tasarlandı ve üretimi toplamda dört sene tamamlandı. Araç, 6,75 litrelik çift turbo W12 motora sahip. Ayrıca motor 453 beygir gücüne sahip. Böylece araç 0-100 km/s hızlanmasını altı saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 250 km/s'dir. Her şeyiyle özel üretim olan otomobilin fiyatı 13 milyon dolar.