Cildiniz bahara hazır mı?

Cildiniz bahara hazır mı?

Bahar aylarında da daha sağlıklı ve daha parlak bir cilde sahip olmak için cilt bakım rutinini değiştirmek gerekiyor. Kullandığınız kozmetiklerden makyaj malzemelerine, tükettiğiniz gıdadan su oranına kadar değişim zamanı!

Baharda cilt bakım rutini değişiyor

Cildimizin değişen mevsime uyum sağlaması için bakım rutinini değiştirmek gerekiyor. Cildin uzayan günlerden, ısınan havadan, etkisini artıran güneşten etkilenmemesi için yapılması gereken birkaç işlem var. Bu işlemleri uygulayarak cildinizin daha parlak ve daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bahar temizliğine, kozmetik ürünlerinde ve makyaj malzemelerinde başlayın

Son kullanma tarihi geçmiş olan her ürünü mutlaka çöpe atın. Bu ürünlerin cildinize yarardan çok zarar vereceğini unutmayın.

Nemlendiricinizi hafif veya su bazlı ürünlerden seçin

Kışın soğukları geride kaldı. Kış aylarında kullandığımız yoğun nemlendiricileri ve serumları çekmeceye kaldırıp hafif ürünlere geçmenin tam zamanı. Nedeni de bahar aylarında havanın daha nemli olması ve cildin daha fazla nemlenmesi, Özetle her mevsim değiştiğinde cildin nem dengesi bozuluyor. Yoğun nemlendiricilere devam etmek, cildimize ağır gelebiliyor, gözenekleri tıkayabiliyor ve sivilce oluşumuna neden olabiliyor.

Cilt temizleme ürünlerinizi yenileyin

Eğer yoğun ürünlerle cildinizi temizliyorsanız, cildinizde kalıntı bırakmayan hafif ürünlere hatta misel su temizleyicilere yönelin.

Makyaj ürünlerinizi de hafifletin

Bahar aylarında kullanılan yoğun fondötenler ve pudralar da cildimize ağır geliyor ve gözeneklerin tıkanmasına neden oluyor. BB ve CC kremler, mineral pudralar bahar ayları için en uygun makyaj ürünleri olarak öneriliyor. 

 Kış aylarında kullandığınız yoğun nemlendirici, serum ve makyaj ürünlerine veda edin. Bahar rutininize hafif içerikli ürünleri alın.
Kış aylarında kullandığınız yoğun nemlendirici, serum ve makyaj ürünlerine veda edin. Bahar rutininize hafif içerikli ürünleri alın.

Güneş koruyucunuzun SPF’sini yükseltin

Artık biliyoruz ki güneşten korunmanın mevsimi yok. Kışın da kullanmamız gereken ve bahar aylarında da cildimizi UVA ve UVB ışınlarının potansiyel zararından koruyan SPF’li ürünleri yükseltmek gerekiyor. Cilt tonunuza göre en az 30 SPF’li (beyaz tenliyseniz SPF 50) bir güneş koruyucu veya 30 SPF nemlendirici seçin, dışarıdaysanız iki saatte bir yenileyin. Hatta lekeye eğilimli bir cildiniz varsa yüzünüzü güneşten koruyan bir şapka kullanmaya özen gösterin. Bu ürünün de hafif ve kolay emilebilir bir yapıda olmasına dikkat edin.

Peeling kullanmayı ihmal etmeyin

Bahar, kış aylarının kalıntılarını temizleme zamanı. Kış boyu cildimizde biriken ölü derileri temizlemek ve donuk cildinizi canlandırmak için haftada bir hafif peeling ürünü kullanın. Bu sayede daha parlak ve daha taze bir cilde kavuşun.

Gün içinde içtiğiniz suyu artırın

Gün içinde ortalama iki litre su içmek mevsim fark etmeksizin önemli. Havalar ısınırken içtiğiniz suyun miktarını artırmanızın, bedeniniz kadar cildiniz içinde faydalı olduğunu unutmayın.

Beslenmenize dönemin sebze ve meyvelerini ekleyin

Sağlıklı beslenmenin cilt üzerindeki olumlu etkisi tartışılmaz. Bu dönemlerde özellikle antioksidan, omega-3 yağ asidi ve vitamin açısından zengin bir beslenme rutini, kendinizi daha dinç hissetmenize, cildinizi onarmanıza ve hasarlardan korumanıza yardımcı oluyor. 

Bahar aylarında su tüketimini artırmak ve dengeli beslenmek, cilt bakımında kullanacağınız ürünler kadar önemli.
Bahar aylarında su tüketimini artırmak ve dengeli beslenmek, cilt bakımında kullanacağınız ürünler kadar önemli.

Düzenli egzersiz yapın

Kış aylarının karanlık, kasvetli ve soğuk havaları geride kaldı. Bu güzel havalardan faydalanarak haftada üç gün tempolu bir yürüyüşü rutininize eklerseniz birçok faydasını göreceksiniz. Çünkü kan dolaşımını artıran egzersiz, cilt hücrelerine daha fazla oksijen ve besin iletilmesini sağlıyor.

Alerjilere dikkat edin

Eğer alerjiniz varsa ve bahar aylarında cildinizde kızarıklık ve kaşıntı görülüyorsa, mutlaka bu alanda uzman bir cilt doktoruna başvurun. Aynı şekilde egzama gibi cilt rahatsızlıklarınız varsa ürün değişikliği yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Kaynaklar :

https://naturewellbeauty.com/

https://www.healthshots.com/

https://www.womenshealthmag.com/