Yazı İstanbul’da geçirenlere workshop alternatifleri

Yazı İstanbul’da geçirenlere workshop alternatifleri

Instagram Çeşme, Bodrum ve Antalya dolaylarından yapılmış plaj hikayeleri ile dolup taşsa da yaz boyunca İstanbul’da da yapılacak çok şey var. Hem eğlendiren hem de yeni şeyler öğrenmeyi sağlayan atölye çalışmaları. 

Tatil kimilerine göre hiçbir şey yapmadan dinlenmek kimisine göre yorgun düşene kadar gezmek / eğlenmek, kimisine göre de yeni bir şeyler deneyimlemek demektir. Eğer siz bu saydıklarımız arasında üçüncü gruptaysanız ve yazı bir sebeple İstanbul’da geçirmeniz gerekiyorsa haberler iyi. Çünkü bu koca şehirde yaz boyunca, sadece yaza değil aynı zamanda ruha da renk katan onlarca eğitim ve atölye çalışması gerçekleştiriliyor.

İşte yazı yeni şeyler öğrenmek ve yeni donanımlar kazanarak geçirmek isteyen İstanbulluların çok hoşuna gidecek bazı workshop etkinlikleri.

Defne Suman’la Shadow Yoga ile Tanışma Dersi / Galeri Feriye, Beşiktaş

Tarih: 27 Ağustos Salı, 17:00

Defne Suman başlangıç workshop’larına her seviyeden yoga meraklısını kabul ediyor.
Defne Suman başlangıç workshop’larına her seviyeden yoga meraklısını kabul ediyor.

Görsel Kaynak: defnesumanblogs.com

Yaz aylarında şehirden ayrılamıyorsanız yapılacak en iyi şeylerden biri daha önce denemediğiniz bir fiziksel aktiviteye girişmektir. Kişinin bedeninde ve davranışlarında saklı alışkanlıklarını, kör noktalarını, duygusal tıkanıklıklarını ve direnme kalıplarını gözleme imkanı sunan Shadow Yoga bu aktivitelere şahane bir alternatif. Hem kas gücü hem denge hem de duygusal stabilizasyon kazandıran bu yoga tekniğini, Türkiye’nin önde gelen yoga eğitmenlerinden Defne Suman’la, üstelik Galeri Feriye’nin boğaza nazır atmosferinde deneyimleyebilirsiniz.

Fit Mutfak Atölyesi / USLA, Mecidiyeköy

Tarih: 27 Ağustos Salı, 11:00

USLA’da Fit Mutfak dışında vegan mutfak atölyesi, meze ve sushi yapımı gibi birçok farklı atölye düzenleniyor.
USLA’da Fit Mutfak dışında vegan mutfak atölyesi, meze ve sushi yapımı gibi birçok farklı atölye düzenleniyor.

Yemek yapmaktan keyif alan aynı zamanda da sağlığına düşkün kişilerin çok keyifli bilgiler edinebileceği Fit Mutfak Atölyesi “bir şey lezzetliyse zararlıdır” algısını yerle bir eden bir atölye. Ulaşılabilir malzemelerle şekersiz, unsuz ve düşük glisemik indeksli menüler hazırlamanın püf noktalarının anlatılacağı bu lezzetli workshop’ta aynı zamanda salatalıklı avokadolu soğuk çorba, sebzeli tavuk ruloları, şekersiz - unsuz - yağsız brownie topları gibi lezzetleri de uygulama şansı bulacaksınız.

Mindfullness Modern 101 Atölyesi / Fairmont Quasar İstanbul, Mecidiyeköy

Tarih: 24 Ağustos Cumartesi, 09:30

Mindfulness’ın temel amacı kişiye “anda kalmayı “öğretmesi.
Mindfulness’ın temel amacı kişiye “anda kalmayı “öğretmesi.

Uluslararası konuşmacı ve yaratıcı yönetmen Erhan Ali Yılmaz’ın zihinsel fitness programı Mindfulness Modern 101, bu yaz kişisel gelişimine vakit ayırmak isteyenler için ideal bir deneyim.

Yıllardır farklı şehirlerde binlerce kişiye ulaşan, bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış verilere dayanan ve beynimizi yeniden yapılandırmayı öğrendiğimiz bu atölyede, Oprah Winfrey’den Apple CEO’su Tim Cook’a, Michael Jordan’dan Keanu Reeves’ kadar pek çok başarılı ismin uyguladığı mindfulness egzersizlerini de bulacaksınız.

Cocktail Workshop / Eataly Mutfak Atölyesi, Zincirlikuyu

Tarih: 27 Ağustos Salı, 19:00

Bol bol kokteyl tadımı yapılacak bu atölyede müzik ve eğlence de eksik olmayacak.
Bol bol kokteyl tadımı yapılacak bu atölyede müzik ve eğlence de eksik olmayacak.

Farklı tatları birleştirme konusu ilginizi çekiyorsa ve evde misafir ağırlamak sizin için bir zevkse, misafirlerinizi mest edecek yepyeni kokteyl tarifleri öğrenmek için Zorlu Center’da bulunan Eataly’nin düzenlediği kokteyl atölyesini kaçırmayın. Aperol Spritz, Peperoncino / Acılı Cocktail, Rosa Nera / Sambuca ve Kahveli cocktail ve Old fashion gibi profesyonel kokteyllerin püf noktalarının öğretileceği bu atölye 22:00’ye kadar sürecek.

Hikaye ve İçerikle Pazarlama Atölyesi / Tezgahçılar, Levent

Tarih: 24 Ağustos Cumartesi, 11:00

Levent’te bulunan ortak çalışma alanı Kolektif House içinde bulunan ve Tezgahçılar tarafından gerçekleştirilen bu atölye çalışması özellikle işi gereği hikayelere ve iyi içeriklere ihtiyaç duyanlara ilaç gibi gelebilir. Yaratıcı fikir üretme yöntemleri, rakip analizi, hedef kitle ve iç görü, marka stratejisi, marka için persona yaratma, içerik pazarlaması ve dijital hikaye anlatıcılığı gibi konuların ele alınacağı bu eğitici atölye, ödüllü reklamcı ve gezgin Bengisu Gençay tarafından veriliyor.