Televizyonun en uzun soluklu dizileri

Televizyonun en uzun soluklu dizileri

Televizyonun icadından beri hayatımıza birçok dizi girdi. Bunlardan bazıları kısa sürerken bazıları da uzun soluklu oldu. Sizler için ülkemizin ve dünyanın en uzun süren dizilerinden bazılarını derledik. 

The Simpsons 

Bu yıl 31’nci yaşına giren The Simpsons, Matt Groening tarafından Fox için yaratıldı. Springfield adlı kurgusal bir kasabanın sakinleri olan orta sınıf Simpson ailesinin hayatını anlatan dizi Amerikan kültürünü ve toplumu mizah yoluyla ele alıyor. The Simpsons bu zamana kadar 25 Primetime Emmy Ödülü, 26 Annie Ödülü ve bir Peabody ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Time dergisi de 1999 yılında diziyi 20’nci yüzyılın en iyi dizisi olarak adlandırdı.

Kaynanalar 

Türkiye’nin ilk sitcom’larından ve yerli dizilerinden biri olan Kaynanalar, Anadolu’dan Ankara’ya göçen Nuri Kantar ve ailesinin hayatına odaklanıyordu. 19 Mayıs 1974 yılında TRT’de yayınlanmaya başlayan dizi, 10 yıl ara vermesine rağmen 14 sezon ve 314 bölüm sürdü. Kaynanalar’ın son bölümü 24 Ocak 2005’te yayımlandı. Dizinin başrollerinde tiyatro sanatçıları Tekin Akmansoy ve Leman Çıdamlı vardı.

Grey’s Anatomy 

TV’de uzun yıllardır izlediğimiz “Doktorlar” dizisinin orijinali olan Emmy ve Altın Küre ödüllü Grey’s Anatomy’nin ilk bölümü 27 Mart 2005 tarihinde yayımlandı. Başrollerinde Patrick Dempsey, Sandra Oh, Katherine Heigl, Justin Chambers, T.R. Knight, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Sara Ramirez, Eric Dane, Chyler Leigh yer alırken, dizinin yapımcılığı ise Shonda Rhimes üstleniyor.

Arka Sokaklar 

Quick Konut Sigortası

Huzurlu bir ev için, hem hesaplı hem kapsamlı konut sigortan 2 dakikada hazır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/konut-sigortasi

Quick Konut Sigortası
Quick Konut Sigortası

Günümüz popüler kültürümüzün en önemli dizilerinden biri olan Arka Sokaklar, 16 yıldır yayın hayatına devam ediyor. Türk televizyon tarihinin kesintisiz olarak en uzun süren dizisi olan Arka Sokaklar, Asayiş Özel Ekip kurucusu Rıza Soylu ile ekibinin meslek ve özel yaşamlarına odaklanıyor. Arka Sokaklar’ın toplamda 601 bölümü bulunuyor.

Law & Order 

Ülkemizde de bir süre yayımlanan “Kanun ve Düzen” yani Law & Order, 20 senelik yayın hayatıyla, televizyonun en uzun soluklu dizilerinden biri. İlk bölümü 13 Eylül 1990 tarihinde yayımlanan dizinin yaratıcısı ise Dick Wolf. New York’ta geçen dizi bir grup savcı ve polisin meslek yaşamlarını konu ediniyor. Dizinin büyük bir başarı kazanması Law & Order: Special Victims Unit, Law & Order: Criminal Intent, Crime & Punishment, Law & Order: Trial by Jury gibi çok sayıda benzer dizilerin yaratılmasını sağladı.

Bizimkiler 

Arka Sokaklar’dan sonra Türkiye’nin 15 yıl kesintisiz olarak yayımlanan en uzun soluklu dizisi olan Bizimkiler, bir nesli büyüttü diyebiliriz. İlk bölümü 1989 yılında yayımlanan Bizimkiler, yıllar boyunca oluşturduğu oyuncu kadrosu ile adeta bir “şampiyonlar ligi” idi. Diziye katkıda bulunan oyuncular arasında Erdal Özyağcılar, Aykut Oray, Ercan Yazgan, Ayşe Kökçü, Meral Çetinkaya, Savaş Dinçel, Mehmet Akan, Selçuk Uluergüven, Zihni Göktay, Rutkay Aziz, Güler Ökten, Cezmi Baskın, Uğurtan Sayıner ve Güzin Özipek bulunuyordu.

EastEnders

Londra’nın East End bölgesinde yaşayan insanların hayatını anlatan dizinin ilk bölümü 1985 yılında BBC’de yayımlandı ve dizi günümüzde de devam ediyor. Toplamda 5 bin 232 bölümü bulunan dizinin 1985-1989 yılları arasında yayımlanan sezonlarında Haluk Bilginer de yer almıştır. 

Quick Konut Sigortası

Huzurlu bir ev için, hem hesaplı hem kapsamlı konut sigortan 2 dakikada hazır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/konut-sigortasi