Sigorta poliçesi nedir?

Sigorta poliçesi nedir?

İş, sağlık, araç, konut gibi hayatımızın her alanında, sigorta poliçesi kavramı ile karşı karşıya kalıyoruz. Sigorta poliçesi hakkında aklınıza takılan pek çok sorunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz. Sigorta poliçesi nedir? Sigorta poliçesi nasıl kesilir? Sigorta poliçesi çeşitleri nedir? Sigorta poliçesinde nelere dikkat etmek gerekir? 

Sigorta poliçesi nedir?

Sigorta poliçesi, sigortalı ile sigorta şirketi arasında tarafların karşılıklı hak ve borçlarını gösteren belgedir. Sigorta sözleşmenin kanıtlanması amacıyla düzenlenen bu belgede, sözleşme koşulları detaylıca yer alır. Sigorta poliçesi; sigortalıyı, sigorta şirketini ve varsa diğer tarafları korur. En çok kullanılan sigorta çeşitleri olan konut sigortası, hayat sigortası, trafik sigortası ismiyle bilinen zorunlu mali sorumluluk sigortası, ferdi kaza sigortası ve kasko sigortasının poliçeleri sigorta şirketleri tarafından düzenlenir. Örneğin ferdi kaza poliçe belgesinde, sigortalının başına gelebilecek olaylar sonrasında meydana gelen bedensel zararların teminat altına alınır. Sigorta poliçesinde yer alan tüm detaylar önemlidir ve belirtilen koşullar gereğince, olası tüm hasarlar sigorta şirketi tarafından güvence altına alınır. Ayrıca her sigorta branşının genel şartları değişiklik gösterir, özel şartlar da belirlenebilir. Poliçe işleme alınmadan önce sigorta şirketi bu genel şartları ve özel şartları sigortalıya iletir, sigortalı da bu şartlar için onay verir.

Poliçe nasıl kesilir?

Sigorta poliçelerini, sigorta şirketleri ve sigorta acenteleri düzenler. Poliçenin doğru hazırlanması, geçerli maddelerin ve şartların iyi belirlenmesi, beklentilere uygun olması önemlidir. Sigorta çeşidine bağlı olarak farklı bilgiler de isteyebilen sigorta şirketleri, sigorta poliçesini hazırlamak için şu bilgilere ihtiyaç duyar:

● Poliçe düzenlenme tarihi

● Sigorta şirketi bilgileri

● Sigortalının kişisel bilgileri ve iletişim bilgileri

● Sigorta çeşidi

● Sigorta süresi (başlangıç-bitiş)

● Poliçe ödeme detayları ve prim ücreti

Bu bilgileri baz alarak 24 saat içinde poliçeyi hazırlayan sigorta şirketi, belgeyi sigortalıya iletir. Poliçede yer alan maddeler karşılıklı olarak onaylanır ve belge imzalanır. Sigorta ücretleri ve primleri de sigorta branşına bağlı olarak değişir. Eğer sigortalı kişisel ayrıcalıklar isterse poliçede eklenen bu şartlar da artı ücret olarak yansıtılır. Tüm bu maddeler üzerinde sigorta şirketinizle anlaşarak olası risklere karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Sigorta poliçesi çeşitleri nelerdir?

Quick DASK Zorunlu Deprem Sigortası
Quick DASK Zorunlu Deprem Sigortası
Sigorta poliçesi çeşitleri arasında; konut, kasko, trafik, hayat, özel sağlık gibi poliçeler yer alır.
Sigorta poliçesi çeşitleri arasında; konut, kasko, trafik, hayat, özel sağlık gibi poliçeler yer alır.

Trafik, kasko, deprem, konut, hayat, özel sağlık, ferdi kaza, seyahat, bireysel emeklilik gibi sigortalar için poliçe düzenlenir. Zorunlu trafik sigortası her araç için yaptırması gereken DASK zorunlu deprem sigortası ise belediye sınırlarındaki her mesken için yapılması gereken sigortalardır. Ayrıca Tehlikeli Madde, Tehlikeli Atık ve Tüpgaz Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası da tehlikeli madde ve tüpgaz depolaması yapan ilgili firmaların yaptırması gereken sigorta poliçesidir. Araç kasko, hayat, konut, sağlık gibi sigortalar kişinin kendi tercihinde olup poliçe detayları taraflarca belirlenebilir.

Sigorta poliçesi kapsamı nasıl değerlendirilmelidir?

Sigorta poliçesi kapsamı, sigorta şirketi ve sigortalının talepleri üzerine belirlenir. Genel şartlar ve özel şartlar üzerinde tarafların anlaşmasıyla birlikte poliçe kesilir.
Sigorta poliçesi kapsamı, sigorta şirketi ve sigortalının talepleri üzerine belirlenir. Genel şartlar ve özel şartlar üzerinde tarafların anlaşmasıyla birlikte poliçe kesilir.

Sigorta poliçesi kapsamında, sigorta şirketi tarafından güvence altına alınan riskler yer alır. Sigorta poliçe türüne göre sigortalının yaşadığı bir trafik kazasında (kasko) veya herhangi bir sağlık durumunda (özel sağlık) karşılaştığı maddi riskler teminat altına alınır.

Adlandırılmış tehlikeler sigorta poliçesi, ev ve iş yerleri için belirli riskleri kapsayan poliçelerdir. Örneğin yangın riski olan bir yer için sigorta yapılacaksa sadece bu risk için sigorta yapılır ve sigorta poliçesi buna göre düzenlenir. Kapsamı belirli olan bu sigortalar, daha uygun fiyatlıdır. Tüm risk sigorta poliçesi ise daha detaylı bir teminat sunar. Sigortalıyı tüm riskler için korur ve fiyatı daha yüksektir. Her sigorta poliçesi kapsamı farklıdır ve sigortalının ihtiyaçlarına göre belirlenebilir. Sigorta poliçesi kapsamı için önce sigorta tipi, sigorta şirketine iletilir. Poliçe türüne göre genel şartlar ve özel şartlar belirlenir. Eğer sigortalının teminat alınmasını istediği özel bir durum varsa bu madde sigorta kapsamına eklenir. 

Quick DASK Zorunlu Deprem Sigortası

Dakikalar içinde DASK poliçeni sorgula, primini öğren, hemen satın al! Üstelik poliçen e-postana gelsin.

Zorunlu Deprem Sigortası fiyatları tüm sigorta şirketlerinde aynıdır. Poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için birinci, ikinci ve üçüncü yinelemelerde %10 oranında indirim yapılır. Daha uzun süre yapılan yenilemelerde ise %20 oranında indirim yapılmaktadır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/dask-sigortasi