Şehrin gizli lezzet durakları

Şehrin gizli lezzet durakları

Lezzetli yemekler, tablo gibi tabaklar sadece şehrin en popüler caddelerinde hazırlanmıyor. Şehrin gizli kalmış köşelerinde de midenize bayram ettirecek lezzetler var...

İstanbul artık tek bir merkezden oluşan bir şehir değil. Eskiden belli yerlerde karşılaştığımız mekanlar artık şehrin her yerinde karşımıza çıkıyor. Her semt kendi homojen yeme/içme/eğlence merkezini oluşturdu neredeyse. O yüzden artık hiçbir mekan gizli kalmıyor. Bunda teknolojinin de katkısı var. Ancak şehrin hâlâ gizli kalmış mekanları yok değil! İşte onlardan bazıları…

Rezervasyonla kokoreç

OZZIE’S 1968 

Artık efsane haline geldi. Tarihi 1968 yılına kadar gidiyor. Sahibi Oğuzhan Sayı’nın babası Ali Sayı tarafından Çiçek Pasajı’nda başlayan hikaye şimdi Asmalımescit’de devam ediyor. Ozzie’s 1968’te satılan kokoreçler, Oğuzhan Sayı’nın kendi imalatı. Tezgahın başında bizzat kendisi duruyor. Mekana gitmeden mutlaka rezervasyon şart. Rezervasyon yer için değil, Oğuzhan Sayı aldığı rezervasyona göre kokoreçleri taze taze pişiriyor ve bu şekilde sunuyor.

Kimyon ve pul biberle, sebzesiz sunuluyor. Ayrıca kalabalık giderseniz masada bir porsiyon şiş kokoreç 380 lira. Ozzie’s 1968’de sosis ve sucuklar kendi imalatları. El yapımı kiraz biber, soğan turşusu ve yine ev yapımı hardal da bu lezzetlere eşlik ediyor. Mekanın açık olduğu günler katıldıkları festival ve etkinliklere göre değişiyor. Bu nedenle instagram adreslerinden güncel bilgiler takip edilebilir.

Asmalımescit Mah. General Yazgan Sok. No:3/B Tünel Beyoğlu

0 212 361 91 23

Fine dining’in halk şubesi

CAN OBA

Sirkeci’de, esnaf lokantalarının arasında üç masalı kendine has bir restoran Can Oba. Gastronomi dünyasının önemsediği dünya çapında ödülleri var. Michelin Guide’da yer alıyor bu minik mütevazı restoran. Mütevazı şef Can Oba ismini verdiği dükkanda lezzet ve görsel açıdan hiç de mütevazı olmayan yemeklere imza atıyor. Sirkeci’deki dükkanında Michelin yıldızlı şeflerin yanında öğrendiklerini halka sunmaya devam ediyor. Fiyatlar ise tabloyu andıran bu gurme lezzetler için fazlasıyla adil. Açıldığı günden beri yaklaşık 25 bin kişiye hizmet etmiş Can Oba’nın menüsünde dünya mutfağının en iyi örnekleri Türk damak tadına uygun hale getirilerek yeniden yorumlanıyor. Örneğin İstanbul’da en çok deniz tarağı satan mekan haline gelmiş birkaç yıl içinde. Can Oba’nın tüm tabaklarında bu coğrafyaya özgü yorumlar var. Vişne soslu ördek ve kestane çorbası bunlara en güzel örnekler. Can Oba’nın en büyük kozu ise tatlıları. Kestane, nar, sirke, mandalina dondurması, süzme yoğurt pastası övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Mekan 13.30-21.30 saatleri arasında açık.

Hoca Paşa Mah. Hocapaşa Hamamı Sok. No: 10 Fatih

0 212 522 12 15

Ara sokakta sürpriz

AKALİ 

Akali, İstanbul’un en lezzetli hamburgerlerini sunan mekanlardan. Ana caddede yer almadan, bir ara sokakta sürpriz olarak karşınıza çıkıveriyor. Modern bir dekorasyonu var. Yemekler yanı başınızda, mekanın hemen ortasındaki mutfakta hazırlanıyor. İçerisi biraz küçük olsa da mekanın önündeki masalar keyifli bir kalabalıkla doluyor. Mahalle pub konseptindeki mekanda 80, 160 ve 240 gramlık hamburger köfterlerinin içine istediğiniz malzemeleri koydurarak kendi özel lezzetinizi yaratabilirsiniz.

Salamura soğan ve avokado kreması denemeniz gerekenlerden. Ekmekleri kendi özel reçeteleriyle hazırlanıyor. Salıdan cumartesiye 12.00-22.00, pazar ise 15.00-21.00 saatleri arasında açık.

Vişnezade Mah. Dibekçi Sok. No:11 Beşiktaş

0 212 227 42 42

Antikacılar arasında bir dünya starı

SALON CUMA

Cuma açıldığı günden beri Monocle’dan tutun da New York Times’a kadar sayısız uluslararası prestijli mecrada yansıma buldu. Mekanın sahibi Banu Tiryakioğlu üst katı da Cuma’ya ekleyerek farklı bir konseptte harika bir mekan daha kazandırdı Çukurcuma’nın antikacılar arasındaki tarihi atmosferine... Salon Cuma, Cuma gibi tarihi binanın genel dokusu bozulmadan korunarak, renove edilerek dekore edilmiş. Mekana, Cuma içerisinden ya da bir arka sokaktan ulaşmak mümkün.

Cuma’nın restoran bölümü yanından geçtiğinizde kendini çok belli etmese de içine girdiğinizde kendinizi arkadaşınız evine, misafirliğe gelmiş gibi hissettirecek cinsten. Ekmekleri taş değirmende öğütülen karakılçık buğdayının unu ile ekşi mayayla yoğurularak hazırlanıyor. Cuma’da mevsimlik değişen menülerde yöresel lezzetler sunuluyor. Pazar günleri 09.00-20.00 saatleri arasında açık. Diğer günler ise 09.00-24.00 saatleri arasında…

Çukurcuma Cad. No:53/A Beyoğlu

0 212 293 20 62

Kaburgaya sınıf atlatan mekan

MARKUS

Gastronomi tutkunlarına şehirde yeni bir adres var. Maslak Atatürk Oto Sanayi. Oto tamircileri arasında aniden karşınıza çıkan Markus, kaburga ve onunla ilgili yemeklerin sunulduğu bir mekan. Sadece damağa değil göze ve ruha da hitap etmeyi hedefleyen Markus Prime Ribs Society, tasarım, sanat ve birçok farklı disiplinin deneyimlenmesine olanak sağlıyor. Açık mutfakta şefin ve ekibinin itinalı çalışmasını gözlemleyebiliyorsunuz. Tasarımda birbirinden bağımsız referanslara sahip olan unsurlar uyum ve zerafetle bir araya getirilmiş. Öğlen 12.00’den akşam 22.00’ye kadar hizmet veriyor. Ana yemeklerin tamamı kaburga üzerine... Dana ve kuzu kaburga önünüze geldiğinde et zaten kendiliğinden kemikten ayrılıp tabağa düşmüş oluyor. Dana ve kuzu kaburga burger’ları da inanılmaz lezzetli.

Atatürk Oto Sanayi 2. Kısım 3. Sok. No:42-43 Maslak

0 212 286 44 04

Tamirhaneler arasında gurme yemekler

SANAYİ 313

Atatürk Oto Sanayi, son zamanlarda birbiri ardına açılan gurme restoranlarıyla ses getirmeye başladı. Ancak henüz o gurme restoranlar yokken karşımıza çıkan Sanayi 313, birçok disiplini bir araya getiriyor. Sıra dışı mobilyalar, ev tekstil ve aksesuarları ile kadın/erkek aksesuarları, sağlıklı ve rafine bir menü dükkanının giriş katında sizi bekliyor. Serena Uziyel’in estetik anlayışı Sanayi 313 Atölye ile dünyaca ünlü kadın ve moda dergilerinde sık sık kullanılıyor. Şef Müge Ergül’ün idaresindeki restoranda kahvaltı ve öğle yemeği sunulurken, akşam saatlerinde yalnızca özel partiler için rezervasyon alınıyor. Öğle yemeklerinde mevsimsel sebzelerin yer aldığı açık büfeyle beraber ana yemekler servis ediliyor. Sanayi 313, pazar günleri hariç her gün 08.00-18.00 saatleri arasında, cumartesi günleri ise 10.00-18.00 saatleri arasında açık.

10. Sok. No: 313 Maslak, Sarıyer

0 212 286 38 57