Sabahları güne nasıl daha enerjik başlayabilirsiniz?

Sabahları güne nasıl daha enerjik başlayabilirsiniz?

Sabahları erken kalkmakta zorlanıyor musunuz? Güne başlarken enerji dolu hissetmiyor musunuz? Hayatınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklikle çok daha enerjik bir şekilde yeni güne uyanabilirsiniz.

Sabah uyanmak için mücadele eden bir insan mısınız? Belki de yataktan çıkmadan önce en az beş kez alarmı erteliyorsunuz. Belki de sabah 10'dan önce çalışabilmek için büyük bir fincan kahveye ihtiyacınız oluyor. Eğer tüm bunlar sizi tarif ediyorsa, okumaya devam edin. Kahve içmeden de sabahları daha enerjik hissetmenin basit yolları var.

Alarmınızı erişilemeyen bir yere koyun

Alarmınızı veya telefonunuzu yatağınızdan uzak bir yere koyun. Bu, alarmı kapatmak için sizi fiziksel olarak yataktan çıkmaya zorlar. Ayrıca erteleme düğmesine basma olasılığını da azaltır.

Bırak gün ışığı girsin içeri

Işık, özellikle güneşten gelen parlak ışık, vücuda uyanma vakti geldiğini gösterir. Ayağa kalkar kalkmaz güneşliklerinizi açın ve kendinizi doğal ışığa bırakın.

Aromatik yağların kokusu sabah yorgunluğunuzu atmak için ideal bir çözümdür.
Aromatik yağların kokusu sabah yorgunluğunuzu atmak için ideal bir çözümdür.

Kokulu uçucu yağlar

Aromaterapi, uyku sersemliğinizi önemli ölçüde azaltabilir. Nane ve okaliptüs kokuları, sabahları daha uyanık, odaklanmış ve uyarılmış hissetmenizi sağlayabilir. Biberiye kokusu, size daha fazla zihinsel ve fiziksel enerji verir. Narenciye kokuları, stresi azaltabilir ve vücudun serotonin üretimini artırabilir.

Yatağınızı düzeltin

Sabahları daha üretken hissetmek istiyorsanız, yapılacak en kolay şey yatağınızı düzeltmek olacaktır. Küçük bir iş gibi görünebilir ancak yatağınızı düzelterek güne başlamak size bir başarı hissi verir. Bu küçük iş, günün geri kalanında başarmak için size bir neden verecek.

Duş alın

Sabahları enerjinizi artırmak için yapabileceğiniz 90 saniyelik bir sır verelim sizlere. Duşunuzu, 30 saniye boyunca soğuk suyla, ardından 30 saniye boyunca sıcak suyla, ardından da 30 saniye boyunca soğuk suyla bitirin. Sıcaklıktaki hızlı değişim kan akışını artıracak böylece vücudu ve zihni uyaracaktır.

Sabah kahvenize bir parça hindistan cevizi yağı ekleyerek tüm gün enerjik hissedebilirsiniz.
Sabah kahvenize bir parça hindistan cevizi yağı ekleyerek tüm gün enerjik hissedebilirsiniz.

Kahvenize biraz aroma ekleyin

Kendinizi kahve bağımlısı olarak tanımlıyorsanız, kahvenize iki çay kaşığı hindistancevizi yağı veya tereyağı ekleyin. Kahvenize sağlıklı yağlar eklemek, kafeinin yavaş yavaş metabolize olmasını ve gün boyunca çalışmasını sağlar. Sonuç olarak daha uzun süre uyanık kalır ve enerjik hissedersiniz.

Egzersiz

Sabahları egzersiz yapmak kendinizi uyandırmanın en iyi yoludur. Egzersiz yapmak size daha fazla enerji veren ve sizi daha iyi bir duruma sokan endorfinleri artırır. Aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırır ve daha fazla kalori yakarsınız. Sadece daha enerjik hissetmekle kalmaz aynı zamanda daha sağlıklı olursunuz.

Limonlu su için

Sabahları ılık limonlu su içmenin sağlığa yararları vardır. Birincisi, toksinleri temizler ve sindirim sistemine yardımcı olur. İkincisi, limon kalsiyum, potasyum ve C vitamini gibi besinler açısından zengindir. En önemlisi, vücudu nemlendirir ve tazelik hissi verir.

Sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlamak harikadır.
Sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlamak harikadır.

Muz yiyin

Muzlar mükemmel bir kahvaltılıktır çünkü muzun içindeki karbonhidrat, doğal şeker, amino asitler ve beyin güçlendirici vitaminler kombinasyonu size hızlı bir enerji artışı sağlayacaktır.

Müziğin sesini açın

Çalışmaya başlarken veya işe gidip gelirken pozitif şarkılar dinleyin. Enerji veren melodiler sizi havaya uçuracak ve sizi heyecanlandıracaktır.