Quick Sigorta’dan #iyilikresitali’ne büyük destek

Quick Sigorta’dan #iyilikresitali’ne büyük destek

Dünyaca ünlü Piyanist Odelia Sever, bu kez Darüşşafakalı çocukların eğitimine katkı sağlamak için sahne alacak. #iyilikresitali olarak isimlendirilen konser, Quick Sigorta’nın ana sponsorluğu’nda 12 Eylül Perşembe akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek. 

Howden Group’un tüm dünyada düzenlediği sosyal sorumluluk projesinin Türkiye ayağını oluşturan konserde Odelia Sever, piyano çalıp dans ederek parçalar seslendirecek. Bu etkileyici konserin gelirleri ise Darüşşafaka'da okuyan babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, 927 yetenekli öğrencinin eğitimi için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak. Kurulduğu günden bu yana yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Quick Sigorta ise bu dev organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenecek.

Odelia Sever
Odelia Sever
İngiltere merkezli Hyperion Insurance Group’un 1994’ten beri sigorta brokerlik kolu olan Howden, 90'ın üzerinde ülkede 10 binden fazla çalışanla faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 22 milyar dolarlık prim üretimi gerçekleştiren şirketin 25'inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen organizasyonun üçündü durağı Türkiye. Kariyeri boyunca Zarastro Trio, Amadeud Quartet ve Arjantinli bir tango beşlisi olan Tangobar gibi birçok müzik grubuyla çalışan Piyanist Odelia Sever; #iyilikresitali kapsamında Hindistan ve İspanya’dan sonra Türkiye’ye gelmiş olacak. Dünya çapında düzenlenen bu organizasyonların belirlenen kurumlara toplamda 1 milyon dolarlık bağış toplaması hedefleniyor.

Howden için Türkiye’nin önemi

Howden Türkiye'ye ilk olarak 2009 yılında reasürans brokeri, 2012 yılında da sigorta brokeri olarak girdi. Önceleri reasürans yapan butik bir firma iken 2018 yılında Türkiye sigorta brokerliği tarihinin en büyük satın almasını yaparak ACP Sigorta'yı bünyesine kattı ve Türkiye’nin ilk üç brokeri arasına girdi. Şu an Türkiye’de 150’ye yakın çalışanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da hizmet veriyor.

Brokerlik kariyerine 1981’de başlayan Hyperion Insurance Group’un kurucusu ve CEO’su David Howden, Türkiye’ye yaptığı son ziyarette ise şunları kaydetmişti: “Tüm dünyada sermaye hareketlerinin son yıllarda gelişmekte olan ülkelere yönlendiğini görüyoruz. Türkiye de bundan pay alması gereken önemli ülkeler arasında. Geçirdiği zor dönemlere rağmen Türkiye’nin ortaya koyduğu performans, temelinde sağlam bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Howden olarak biz de Türkiye yatırımlarımızı artırarak devam ettirme konusunda bir an bile tereddüt etmedik. Aksine bu yatırım iştahımız, bizi Türkiye’de hedeflediğimiz liderliğe ulaşmak için daha hızlı adımlar atma konusunda motive etti.”