Navigasyon programlarının neden olduğu ilginç kazalar

Navigasyon programlarının neden olduğu ilginç kazalar

Otomobil kullanırken bize yol gösteren navigasyon uygulamalarına bazen gereğinden fazla güveniyoruz! Bunun sonucu olarak da kendimizi bir anda ilginç kazaların içerisinde buluyoruz. İşte o kazalardan birkaç derleme...

Gölde biten yolculuk

kaynak: sabah.com.tr
kaynak: sabah.com.tr

Geçen yıl meydana gelen bu kazada 23 yaşındaki Kanadalı kadın, kullandığı Toyota Yaris ile göle uçtu. Navigasyonu takip ederken kendini bir anda gölde bulan kadın, birkaç saniyede kendini camdan dışarı atmayı başararak 30 metre derinlikteki suda boğulmaktan son anda kurtuldu!

100 km yerine 1500 km!

Nagivasyonuna fazlaca güvenen 67 yaşındaki Belçikalı Sabine Moreau, Brüksel’e arkadaşını ziyaret etmeye giderken kendini Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te buldu. Normalde 1 saat sürmesi gereken yol iki gün sürdü ve yaşlı kadın yanlışlığın farkına ancak Zagreb tabelasını gördüğünde vardı!

İkizde Barajı’na uçan araç

kaynak: hurriyet.com.tr
kaynak: hurriyet.com.tr

Konya’dan İzmir’in Tire ilçesine gitmek için yola çıkan 35 yaşındaki Rus iş adamı Alexsandr Anekcahap, arkadaşları 28 yaşındaki Maxim Makcnm ve 25 yaşındaki Elena Eneha ile kaza yaptı. Aydın’ın İncirlova İlçesi’ndeki İkizde Barajı’na uçan Rus turistler, son anda camı kırıp dışarıya çıkmayı başardılar ve kazanın kendilerini yanlış yönlendiren navigasyon yüzünden gerçekleştiği söylediler. Rus iş adamı Alexsandr Anekcahap, navigasyonun gidecekleri yönü o şekilde gösterdiğini, farları açık da olsa baraj sularını fark edemediklerini dile getirdi.

Nehre giren talihsiz adam

kaynak: yenisafak.com.tr
kaynak: yenisafak.com.tr

Çin’in Anhui bölgesinde GPS’e bakarak yoluna devam eden bir adam, kendini nehrin ortasında buldu. Navigasyon programına inatla güvenen adam, yanlışlığın farkına vardığında nehrin ortasına kadar gelmişti!

GPS’in komutuyla ters yöne giren araç

Bavyeralı 45 yaşındaki Alman bir sürücü GPS’in komutlarını takip ederek otoyolda ilerliyordu. O sırada Osnabrüc şehri yakınlarında otoyol çıkış şeridinden ters yöne girdi ve kaza yaptı. Alman gazetesi Die Welt, sürücünün navigasyona fazlaca güvendiği dile getirirken kazada 11 yaşındaki bir çocuk da yaralandı.

Köprünün altında sıkışan kamyon

kaynak: ranker.com
kaynak: ranker.com

Nisan 2008’de, kızlar softbol takımını taşıyan bir otobüsün şoförü, GPS’in gösterdiği rotadan ilerleyerek Washington Park Arboretum’da bulunan yaya köprüsünün altından geçmek istedi. Halbuki otobüsün yüksekliği geçiş için uygun değildi. Yoldaki sarı tabela uyarılarına, ve köprü üzerinde yazan yazıya rağmen GPS’e inanarak otobüsü sürmeye devam etti. Sonuçta, otobüs köprünün altında sıkışıp kaldı, çokça öğrenci de yaralandı. Bunun üzerine sürücünün söylediği şey ise, “Rotanın güvenli olacağını düşündüm yoksa GPS otobüs için neden o yolu göstersin ki” oldu.

7- Kum yığınına saplanan sürücü

Ekim 2006’da Hamburg yakınlarındaki “Yol Çalışması Yüzünden Kapalıdır” uyarısını dikkate almayan ve gözü kapalı navigasyona güvenen yaşlı Alman sürücü, kendisini eşiyle kum yığınlarının içinde buldu. Sürücü, ilerledikçe kuma daha da kötü saplanacağını ancak yanıp sönen son uyarı tabelalarıyla fark etti. Bu sefer GPS’i değil tabelaları dinleyen sürücü kazadan son anda kurtuldu.

Google Maps’e dava açtı!

Ocak 2009’da Kaliforniya’da Park City, UT’e gitmek isteyen Lauren Rosenberg, Google Maps’i takip etti ve kendini ana yolun ortasında buldu. Kendisine çarpan araç yüzünden hastanelik olan Rosenberg, Google Maps’e güvensiz yolları rota olarak gösterdiği için dava açtı. Google ise suçlamayı reddetti.