Modada semPATİ yaratan bir fenomen: Zappa

Modada semPATİ yaratan bir fenomen: Zappa

Modayı takip edenleri ve kedi severleri (kim değil ki?) buraya alalım. Son zamanların favori Instagram hesabı bir kediye ait. “İsmi Zappa. Ev kedileriyle kıyafetlerin, gardırobun nasıl bir alakası olabilir?” diyorsanız; buyurun, açıklıyoruz…

Çoğunlukla kediler dolabın içine girip yumuşacık giysilerin üzerinde uyumaktan keyif alır. Fakat Hollanda'da yaşayan Zappa'nın durumu biraz daha ilginç. Beyaz kürkünün üzerine geçirdiği kıyafetlerle stil ikonuna dönüştü. Sokak modasının en havalı parçalarıyla verdiği pozlar sayesinde bir internet fenomeni oldu. @zappa_the_cat hesabını 95 bin kişi takip ediyor. Üstelik röportajlar da veriyor. Gelin Zappa'yı daha yakından tanıyalım.

Zappa'nın annesi Lana, People.com'a Zappa'yı meşhur eden fotoğrafın hikayesini şöyle anlatmıştı: “Erkek arkadaşımla bulaşıkları yıkıyorduk. Zappa evin her köşesinde yatabiliyor. Cam bir kaseyi masaya koydum. Zappa da bu kasede uyuyabileceğine karar verdi ve ben de fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştım. Büyük etki uyandırdı.” 

Zappa’ya modellik kariyerinin kapısını aralayan pozu, işte buydu!
Zappa’ya modellik kariyerinin kapısını aralayan pozu, işte buydu!

Zappa ise Hypebae.com'a verdiği röportajda kendisini şöyle anlatıyor: “Benim adım Zappa. Çoğu takipçim, erkek olduğum yanılgısına kapılıyor ama ben dişi bir kediyim. 25 Şubat 2015 tarihinde doğdum. Yani üç yaşındayım. Spesifik bir cins değilim, bu yüzden Avrupalı, kısa tüylü diye tanımlanıyorum. Babamın İngiliz (British Shorthair) olduğunu tahmin ediyoruz. Ama emin değiliz. Altı haftalıkken beni evlat edinenlerin Rotterdam'daki evinde yaşıyorum. Asla dışarı çıkmam. İkinci kattaki apartman dairesinin penceresinden dışarıdaki kuşları izlemeyi ve güneşli havalarda uzun uzun kestirmeyi severim.”

"Instagram ünlüsü olmak size nasıl hissettiriyor?" sorusuna Zappa'nın cevabı şöyle oluyor: “Gerçekten çok keyif alıyorum. Fotoğraflarıma yapılan olumlu yorumları çok seviyorum. Başkalarının hayatını pozitif bir şekilde etkilemek bana neşe veriyor. Bazen insanlar bana, onlara vefat eden evcil hayvanlarını hatırlattığımı ve beni görmenin onları rahatlattığını anlatan mesajlar yazıyor. Bundan gurur duyuyorum. Fakat tüm bu ilgi beni bir divaya dönüştürdü. Odadaki herkesin ilgisini çekmek hoşuma gidiyor.”

Tam bir stil ikonu!

Zappa evcil hayvan kıyafetlerini sıkıcı bulduğunu, bütün giysilerinin ısmarlama olduğunu söylüyor.
Zappa evcil hayvan kıyafetlerini sıkıcı bulduğunu, bütün giysilerinin ısmarlama olduğunu söylüyor.

Zappa’nın diğer fenomen kedilerden en büyük farkı, bir stil ikonu olarak Stussy, Gucci, Stone Island, Supreme ve Celine gibi markalarla çalışıyor olması. "Sokak modasının büyük bir hayranıyım, evcil hayvanlar için yapılan kıyafetleri çok sıkıcı buluyorum. Bu yüzden tüm kıyafetlerim ısmarlama" diyen Zappa büyük moda markalarından, sokak giyiminden ilham aldığını ve ikonik parçaları süper sevimli, mini versiyonlarla taklit ettiklerini anlatıyor. Dikkat ettikleri tek hususun parçaları gerçekçi hale getirmek olduğunu söyleyen Zappa'ya özel hale getirilen bu giysiler Off White (Kirli beyaz) etiketi altında birleşiyor.

Zappa’nın bir günü

Zappa’nın bir günü fotoğraf çekimleri ile fotoğraflarına gelen yorumları okumakla geçiyor.
Zappa’nın bir günü fotoğraf çekimleri ile fotoğraflarına gelen yorumları okumakla geçiyor.
Toplumda büyük bir etki bırakan biri olarak Zappa, bir gününün nasıl geçtiğini de şöyle anlatıyor: “Normalde sabahları sahiplerimde birlikte uyanıyorum. Sonra bir şeyler yiyorum. Onların nasıl kahvaltı hazırladıklarını izliyorum. Ondan sonra evde yapacağım işler oluyor. Sahiplerim işe gittiğinde genellikle uzun bir şekerleme yapıyorum. Ve onlar eve geri gelene kadar kuş gözlemciliği yapıyorum ve esniyorum. Onlar eve geldiklerinde esas işim başlıyor. Bazen evin içinde sevimli olduğum, oynadığım ya da esnediğim çekimler yapıyoruz. Ama markalar ürünlerini tanıtmamı istediğinde annem kamerayı kuruyor ve ben de her zamanki gibi poz veriyorum. Bundan sonrası fotoğrafları düzenlemek, Instagram'da paylaşmak ve gelen yorumları okumakla geçiyor. Tırmalama faslından sonra biraz daha uyukluyorum. Sonra yatağa gidene kadar sahiplerimle oyun oynuyorum.”