Karantinada annenizin kalbine dokunun

Karantinada annenizin kalbine dokunun

Bu sene Anneler Günü'nü alışık olmadığımız şekilde kutlayacağız. Ama teknoloji ve internet sayesinde, karantinadayken bile annenize “seni seviyorum” demenin yolları var.

Her yıl mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan Anneler Günü, bu yıl dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ev karantinası nedeniyle biraz buruk geçecek gibi gözüküyor. Birçok kişi onların sağlığını korumak, güzel günlerde kucaklaşabilmek adına uzun süredir annelerini göremiyor. Bu hasret, yarın Anneler Günü'nde belki ikiye katlanacak. Annelerimizin yanına gidemesek de sarılıp öpemesek de karantinadayken bile bu günü özel kılabilmenin, annelerin kalbine dokunabilmenin yolları var. Hakları hiçbir zaman ödenmeyecek anneler için kuşkusuz çocukları en büyük hediye. Bu yıl fiziksel olarak annelerimizin yanında olamasak bile kalplerimizin sosyal mesafe kuralından muaf olduğu ve sımsıkı sarıldığı kesin. Teknoloji ve internet sayesinde, annenize ya da size anne sıcaklığını hissettirenlere, sevginizi göstermenin pek çok yolu var. Bu yıl karantinada geçecek Anneler Günü için annenize uzaktan yapabileceğiniz küçük sürprizleri sizin için derledik.

Telefonda bir güzel söz bile yeter

Teknolojiden ve akıllı cihazlardan uzak bir anneniz varsa yapabileceğiniz en güzel şey annenizi arayıp güzel hatıraları yad ederek sohbet etmek olabilir. Bir güzel sözle bile, uzakta da olsa varlığını her an hissettiğimiz annelerimizi mutlu etmek mümkün. Hatta telefonda ona en sevdiği şarkıları söyleyerek gününü şenlendirebilirsiniz.  

Teknolojiyle uyum sağlamayan bir anneniz varsa ona telefonda sürprizler yapabilirsiniz.
Teknolojiyle uyum sağlamayan bir anneniz varsa ona telefonda sürprizler yapabilirsiniz.

Görüntülü görüşmeyle karşılıklı yemek yiyin

Sevdiklerimize özlem duyduğumuz bu günlerde görüntülü görüşmeler adeta hayat kurtarıyor diyebiliriz. Sıra dışı geçecek bu Anneler Günü'nde de Whatsapp, Zoom ya da Facetime gibi uygulamalar üzerinden annenizle dijital olarak kucaklaşabilirsiniz. Hatta küçük sürprizlerle daha bu günü daha anlamlı kılmak mümkün. Örneğin eğer annenizle aynı şehirde yaşıyorsanız, hem kendinize hem de annenize onun en sevdiği restorandan yemek siparişi vererek karşılıklı güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Böylece anneniz bu özel günde yemek hazırlamak ve bulaşık toplamak zorunda kalmaz. Tıpkı geçmiş yıllardaki Anneler Günü'nde annenizi yormamak ve birlikte güzel vakit geçirmek için dışarıda yemek yediğiniz gibi. 

Whatsapp, Zoom ya da Facetime gibi uygulamalar üzerinden Anneler Günü görüntülü görüşme yaparak kutlayabilirsiniz.
Whatsapp, Zoom ya da Facetime gibi uygulamalar üzerinden Anneler Günü görüntülü görüşme yaparak kutlayabilirsiniz.

Kardeşlerinizle birlikte sanal parti düzenleyin

Duygusal değil de eğlenceli bir Anneler Günü sürprizi yapmak isteyenler ise yine Zoom, Facetime vb uygulamalar üzerinden annelerine sanal bir parti düzenleyebilir. Kardeşlerinizden, annenizle ilgili güzel ve komik hatıraları anlatmasını isteyebilirsiniz ya da herkes evindeki aile albümünden fotoğrafları paylaşabilir. Sonrasında ise annenizden de çocukluk anılarını paylaşmasını isteyebilirsiniz. Partinin ne kadar süreceği size ve yaratıcılığınıza kalmış. Oldukça eğlenceli olabilecek bu seçenek annenizin keyifli anlar geçirmesine vesile olur.

Birlikte dünyaca ünlü müzeleri gezin

Koronavirüs salgını nedeniyle Louvre'dan British Museum'a kadar dünyaca ünlü pek çok müze ücretsiz sanal erişime açıldı. Kültür sanata meraklı bir anneniz varsa birlikte yapacağınız bu sanal gezi annenizi oldukça mutlu edecektir. Sanal ziyaretlerde seçenekler elbette müzelerle ve kültür sanatla sınırlı değil. Annenizle birlikte NASA’nın Langley Araştırma Merkezi’ni gezerek bilgilenebilirsiniz. Ya da hayvansever bir anneniz varsa onu bu Anneler Günü'nde Ulusal Akvaryum veya San Diego Hayvanat Bahçesi'ne bile götürebilirsiniz. Böylelikle Anneler Günü’nde fiziken olmasa bile annenizle birlikte güzel bir yolculuğa, maceraya çıkmış olacaksınız.

Anneler Günü videosu hazırlayın

Bebekliğinizden bu yana ailenizle birlikte çekilen fotoğraflardan oluşan bir video hazırlayarak Anneler Günü sabahı annenize e-posta gönderebilirsiniz. Üstelik artık fotoğraflardan kolaj yapmak ya da video hazırlamak için montaj bilmenize gerek yok. InShot Video Editor, PicPlayPost, WeVideo gibi akıllı telefon uygulamaları ile istediğiniz şekilde fotoğrafları ve videoları düzenleyebilir, güzel sözler ekleyerek süsleyebilirsiniz. Biraz duygusal bir sürpriz olsa da, bu özel video karantina sonrası birlikte izleyebileceğiniz, sevdiklerinizle paylaşacağınız hoş bir hatıra olarak kalacaktır. 

Eski fotoğraflardan oluşturacağınız sürpriz bir video annenizi mutlu edecektir.
Eski fotoğraflardan oluşturacağınız sürpriz bir video annenizi mutlu edecektir.

Komşusuyla ortak bir çalışmaya imza atın

Son olarak, eğer annenizin bir komşusuyla samimiyetiniz varsa sürpriz için ondan yardım isteyebilirsiniz. Örneğin; annenize yazdığınız bir mektubu komşusuna mesaj olarak atabilir, ondan bu mektubu kağıda geçirmesini ve Anneler Günü sabahı annenizin kapısına bırakmasını rica edebilirsiniz. Kısacası unutmayalım ki sevgiyle yapacağımız her sürpriz, bizleri binbir fedakarlıkla büyüten, yeri asla dolmayacak annelerimizi mutlu etmeye yeter