Kadınlar için motosiklet aksesuarları

Kadınlar için motosiklet aksesuarları

Motosikletler artık sadece erkeklerin tekelinde değil. Motosiklet kullanmanın keyfini süren birçok kadın var. Üstelik artık kadınlara özel motosiklet ekipmanları ve aksesuarları da geniş bir ürün çeşitliliğine sahip.

Motosiklet denince aklımıza özgürlük hissini tattıran birçok şey geliyor. Fakat nedense bu “özgürlük alanı” sadece erkeklerle özdeşleştiriliyor. Oysa kadınlar da bu özgürlüğün tadını çıkarmaya başlayalı çok uzun bir zaman oldu. Peki, motosiklet tutkunu kadınlar için hangi ekipman ya da aksesuar seçenekleri sunulmuş durumda?

Şu hatırlatmayı yapmamıza izin verin: Motosiklet ekipmanları sadece birer aksesuar değildir. Bu ekipmanlar sizi birçok tehlikeden korur. Düşme, burkulma ve sürtünme gibi durumlarda hasarı en aza indirirler. Ayrıca hava koşullarına uygun olarak kullanılan termal içlik ve çoraplarla sürüş konforu artarken hastalanma riski azalır.

Kadın motosiklet ekipman ve aksesuarları arasında kask, mont, pantolon, eldiven, bot, çorap ve termal içlik gibi özel şeyler bulunuyor. Tüm bunlara motosiklet aksesuarları adı verilse de bu kelimeyi hafife almamak gerekiyor. Çünkü her birinin varlığı hayati önem taşıyor. İşte kadın motosikletçilere özel aksesuarlar.

Hem güvenli hem özenli 

Motosiklet aksesuarları söz konusu olunca kadınlar da siyahi tercih ediyor.
Motosiklet aksesuarları söz konusu olunca kadınlar da siyahi tercih ediyor.

Kadınlara özel motosiklet aksesuarları ya da ekipmanları eskiden markalar için çok fazla anlam ifade etmemiş olabilir. Fakat kadın motosikletçilerin sayısındaki artış üretim alanını genişletti. Hatta tasarım ürünlerin çıkmasına ön ayak oldu.

Artık kadın motosiklet aksesuarları geniş bir yelpazeyle bizi karşılıyor. Kadın motosiklet aksesuarları denince güvenlikten yoksun ürünlerle karşılaşacağınızı düşünmeyin. Araştırdığınız zaman rengarenk ve şatafatlı ürünleri görmüyorsunuz. Motosiklet kullananların birçoğu cinsiyetini belli etmek istemiyor ya da motorun kendine has aura’sını bozmamak adına abartılı ve renkli şeylerden uzak durmayı tercih edebiliyor. Daha çok koyu tonlar, tek renkler ve özellikle siyah ürünler tercih ediliyor.  

Bazı kasklar kadınları cezbedecek renklere sahip.
Bazı kasklar kadınları cezbedecek renklere sahip.

En vazgeçilmez ekipman, hiç kuşkusuz kask. Kask takmak kafatasımızı ve vücudun kaptanı diyebileceğimiz beyni, hasar durumlarından korurken bir yanda da diğer hassas bölgemiz çene ve boyun kısımlarını güvende tutmaya çalışıyor.

Kask tercihi yaparken en önemli şey güvenlik testlerini başarıyla geçmiş bir ürün satın almak. Birçok marka bu talebi karşılamak için kask üretimi yapıyor. Birbirinden ilginç ve değişik tasarımlar kaskların albenisini de artırıyor.

Yalnızca kask değil daha pek çok şey var

Motosiklet kullanmak özgüveni de artırır.
Motosiklet kullanmak özgüveni de artırır.
Erkeklerin hakimiyeti altında görülen motosiklet tarihe karıştı desek abartmış olmayız. Çünkü trafiğe çıkan çok sayıda kadın motosikletçi var. Kadınlara uygun aksesuarlar bulmak son derece basit. Kask takmak alınabilecek ilk güvenlik önlemi elbette. Fakat bundan sonra da yapacağınız bazı seçimlerle bu güvenlik alanını genişletebilirsiniz. Kaskla birlikte motosiklet eldiveni ve montu, dizlik, bellik, sırtlık gibi koruyucu malzemeleri alarak ve bunları düzenli kullanarak kendinizi koruyabilirsiniz.
Kadınlar için eldivenler de büyük öneme sahip.
Kadınlar için eldivenler de büyük öneme sahip.
Eldiven sayesinde elinizde oluşabilecek çizik veya darbeleri en aza indiriyor ve zararın şiddetini azaltıyorsunuz. Monttan pantolona, yarış tulumundan dizliklere, sırtlıktan belliklere tüm bu ekipmanlar da kullanıldıkları bölgelerde kas ve kemik yapısını korumak için görev yapıyor. 
Kadınlar için üretilen ekipmanlar detaylarıyla kendini belli ediyor.
Kadınlar için üretilen ekipmanlar detaylarıyla kendini belli ediyor.
Ayrıca, şıklığından ödün vermeyen hanımlara uygun deri pantolonlar da var. Hem şıklık hem de tutkunun birleşimiyle motosikletçi kadınlar artık daha özgün! Çünkü kendisine güvenen kadınlara ihtiyacımız var. Motosiklet kullanmak tıpkı otomobil kullanmak ya da bisiklet sürmek gibi hem bireyleri mutlu ediyor hem de özgüveni artırıyor.