Yeni Honda Hornet, şehirdeki yerini aldı!

Yeni Honda Hornet, şehirdeki yerini aldı!

Honda’nın ünlü motosiklet modeli Hornet, mart ayında Türkiye’de satışa sunuldu. Şehir içi kullanım için tasarlanan, güvenli sürüşü ve yüksek performansıyla öne çıkan Hornet; 755 cc’lik çift silindirli motora sahip.

Çevik, verimli ve dengeli

92 beygir gücünde, 755 cc’lik çift silindirli motora sahip naked segment yeni Honda Hornet; siyah ve beyaz olarak iki renk seçeneğiyle mart ayında Türkiye pazarındaki yerini aldı. Hornet; sıvı soğutmalı, dört zamanlı, 8 supaplı motoru ve gelişmiş sürüş teknolojileriyle ilgi çeken bir model. Motosikletteki hassas gaz tepkisi için özel olarak geliştirilen hava emiş kanalları (Vortex şeklinde) yüksek çekiş gücü sağlıyor. Performanslı bir sürüş deneyimi sunan motosiklet, orta devir aralığında da yüksek çekiş gücünü koruyor. Hornet, ani frenlemelerde sorunsuz bir şekilde debriyajın kaymasına izin veriyor; bu sayede güvenli bir şekilde vites düşürülebiliyor.

Şehir içi kullanım için özel olarak tasarlanan Honda Hornet, 100 km’de 4,4 litre yakıt tüketiyor.
Şehir içi kullanım için özel olarak tasarlanan Honda Hornet, 100 km’de 4,4 litre yakıt tüketiyor.

16,6 kg ağırlığındaki şasisi ve hafif alüminyum jantlarıyla çevik, Showa tarafından geliştirilen SFF-BP amortisörleriyle üstün yol tutuşlu, radyal lastikleriyle verimli, hafif debriyaj koluyla dengeli bir motosiklet olan Honda Hornet’te 6 vitesli manuel şanzıman bulunuyor. İki kanal ABS fren sistemine sahip Hornet’in ağırlığı 190 kg, sele yüksekliği 795 mm, dingil mesafesi 1420 mm, yerden yüksekliği ise 140 mm. Şehir içi kullanım için özel olarak tasarlanan, 100 km’de 4,4 litre yakıt tüketen motosikletin yakıt kapasitesi 15,2 litre. Modelin Honda’nın web sayfasında belirtilen ücreti 253 bin 800 TL.

Güvenli sürüş ön planda

Honda Hornet; İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Ar-Ge Merkezi’nde çalışan, markanın en sevilen modelleri olan Africa Twin, X-ADV ve Neo Sports Café Naked serilerini de geliştiren Honda mühendislerinin özel bir tasarımı. Sport, Standart ve Rain olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunan motosiklette, gidondan kontrol edilebilen Honda Seçilebilir Tork Kontrolü yer alıyor. Bu kontrol sayesinde motor gücü ve fren kişiye özel ayarlanarak özelleştirme yapılabiliyor. Kontrol sistemi, arka tekerlekteki torku en uygun hale getirmek için motor gücünü ayarlayarak arka tekerin kaymasını önlüyor. Motosiklette acil durum fren sinyalleri, ön tekerlek kalkış kontrolü ve elektronik kontrollü gaz kolu yer alıyor.

Gelişmiş teknoloji ve özel aksesuarlar

Honda Hornet’in yüksek çözünürlüklü TFT ekranı.
Honda Hornet’in yüksek çözünürlüklü TFT ekranı.

Hornet’te bulunan yüksek kalitede çözünürlüğe sahip 5 inçlik LCD düz panel ekran TFT, tüm sürüş bilgilerini anlık olarak aktarıyor. Ayrıca, Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVCS) konforlu ve güvenli bir sürüş sunuyor. Android ve IOS telefonlarla uyumlu, bluetooth kulaklıkla bağlanılan, Honda RoadSync uygulamasıyla çalışan sistemle; yoldayken sesli komutlarla navigasyon ayarlanabiliyor, arama yapılabiliyor ve mesajlar kontrol edilebiliyor. Ayrıca Hornet’in tüm aydınlatmalarında LED kullanılıyor ve sürüş güvenliğini sağlamak için ani frenlemelerde otomatik olarak flaşörler çalışıyor.

Honda, Hornet’e özel olarak üretilen; jant çıkartma seti, sürücü basamak kiti, yan çanta seti, üç litre depo üstü çantası, arka sele üstü çantası, vizör kit, elcik ısıtma seti, hızlı vites değiştirici, motor koruma takozu, alüminyum gidon tutucu, özel sürücü selesi, sportif denge topuzu seti gibi birçok ek aksesuarı da kullanıcılara sunuyor.

Honda hakkında

Japonya merkezli şirket, 1949 yılından beri motosiklet üretiyor. Dünyanın 150 ülkesinin otomotiv pazarında yer alan Honda, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretim yapan ilk Japon şirketi unvanına sahip. Dünyanın farklı yerlerinde üretimlerine ve Ar-Ge çalışmalarına hızla devam eden Honda, bu sayede kullanıcıların ne istediğini daha iyi anlıyor ve onlara daha da iyi bir mühendislikle hizmet veriyor. Honda; scooter, adventure, naked, touring, supersport ve cub segmentlerinde motosiklet üretiyor.