Kaç paraya “motorcu” olunur?

Kaç paraya “motorcu” olunur?

Motosiklet tutkusunun tavan yaptığı günümüzde motora ilginiz varsa ve bu hobinin ucuz olduğunu düşünüyorsanız haberimizi mutlaka okuyun.

Motosiklet fiyatları, kullanım amacına göre değişiklik gösteriyor. Şehir içi kullanımlarda 2 bin TL ile 20 bin TL civarı bir bütçeyle motor kullanmaya başlayabilirsiniz. Yok, eğer “Dünyayı gezmek istiyorum” diyorsanız, orta segment bir motor kullanmanız ve ona göre giyinmeniz gerekiyor. Bunun da bütçesi ortalama 60 bin TL’den başlıyor. En üst segmente çıkmak istediğiniz de ise, son seviye olan hobi motorlarına geçiş yapıyorsunuz. Hobi motorlarında fiyat aralığı çok geniş, 200 bin TL’ye ulaşan bütçelerle karşılaşabilirsiniz. Şöyle ki 100 bin TL değerindeki bir motora, 100 bin TL’lik aksesuar ve bir o kadar da giysiler için bütçe ayırabilirsiniz.

Ama şunu unutmayın: Motosikletiniz için aldığınız ürünlerin pahalı olması kaliteli olması anlamına gelmiyor. Burada önemli olan, satın aldığınız aksesuarları nasıl kullandığınız ve bu parçaların motorunuza ne kadar uygun olduğu. 14 bin TL değerinde bir kaskı scooter motorda kullanmanın bir anlamı olmadığı gibi, 400 TL’lik bir kaskı da 100 bin TL değerindeki bir motorda kullanamazsınız.

Bakım ve masraflardan kaçınmayın

Motosiklet bakım masraflarıyla ilgili net bir rakam vermek pek mümkün değil. Çünkü bakım masrafları, markasına ve modeline göre değişiyor. İlk bin kilometrede rodaj bakımı, 3 bin ve 10 bin kilometre de servis bakımlarının düzenli olarak yapılması önemli. Her 15 günde bir lastik havalarının mutlaka kontrol edilmesi, uzun yola çıkılacaksa her 500 kilometre de bir zincirlerin yağlanması mecburi. Kısacası en önemli kural; motorunuza iyi bakarsanız, o da size iyi bakacaktır.

Özel üretim giysiler hayat kurtarıyor

Motosiklet kıyafetlerinin temelde iki önemli işlevi yerine getirmesi gerekiyor: Koruma ve konfor. Bu nedenle çoğu zaman ileri teknolojik özelliklerle donatılmış oluyorlar. Nasıl özellikler mi? Örneğin bu kıyafetler, kaza sırasında belli bir standartta koruma sağlamalı, sürücüyü sıcak, soğuk ve yağışlı ortamlarda konforlu tutabilmeli ve diğer yol kullanıcıları tarafından kolay fark edilmesini sağlamalıdır.

Aldığınız motora göre seçtiğiniz kıyafetler kaza anında hayatta kalıp kalmayacağınızı belirler. Zira motosikletten düşerek yere sürtündüğünüzde ortaya çıkan sıcaklık 400 ile 900 santigrat derece arasında olabilir! Kıyafet fiyatları motorun cinsine göre değişirken, en düşük giysi fiyatı 125 TL, en pahalısı ise 20 bin TL’yi bulabiliyor.

Yakıt tüketimi makul mü?

Motosiklet, yakıt tüketimi bakımından en ekonomik araçlar arasında ilk sırada yer alsa da, aslında o kadar da az yakmadığını söyleyebiliriz. 1,7-8 litre arasında yakıt deposu bulunan motorlar, kullanıcılar tarafından ekonomik sayılmaları için kilometrede 10 kuruş yakıt tüketmesi gerekiyor. Bunun üstünde olanlar lüks sınıfına giriyor.

Avrupa’da her 1000 kişiden 200’ü motosiklet kullanırken, Türkiye’de bu rakam 20’lerde seyrediyor. Bu nedenle ülkemizde trafiği rahatlatmak, ekonomiye katkı sunmak ve zaman kazanmak açısından motosiklet kullanımının teşvik edilmesi oldukça önemli.

“Motosiklet, parayla değil eğitimle alınır”

Ömer Gürbüz
Ömer Gürbüz

Ama teşvikte de bilinçli olmak çok önemli. Örneğin Tuna Motor Genel Müdürü Ömer Gürbüz, Türkiye’deki motosiklet algısının ne düzeyde olduğunu ilginç bir örnekle şöyle açıklıyor: “İki sene önce telefonla beni arayan bir müşterim Suzuki marka motorun en üst seviye olan bir modelini sipariş verdi. Biz de doğal olarak işlemlerini başlattık, satışı gerçekleştirdik. Çünkü telefonla sipariş veren birisi motoru kullanmayı biliyordur diye düşündük. Bahsettiğimiz bu motor 0’dan 100 kilometreye 2,8 saniye de çıkıyor! Müşterimiz motoru teslim almak için geldiğinde gaz ve fren yerini bilmediğini söyleyince, müşteriye parasını iade ederek satışı gerçekleştirmedik. Müşterimiz bize çok bozuldu ve ‘Parasıyla değil mi? Neden böyle yapıyorsunuz?’ diyerek serzenişte bulundu. Kendisine böyle bir motorun parayla değil, eğitimle alınabileceğini söyledik.”