İstanbul’daki en iyi 8 dondurmacı

İstanbul’daki en iyi 8 dondurmacı

16 Temmuz Ulusal Dondurma Günü’ne özel, dondurma hayranlarının bayılacağı bir liste hazırladık. Doğal ürünlerle üretim yapanlardan gelato uzmanlarına kadar İstanbul’daki en iyi dondurmacıları yazımızda bulabilirsiniz. 

Yaşar Usta’nın Dondurması

1962’de açtığı ilk ve orijinal dükkanı Bostancı bulunan Yaşar Usta, taze ve doğal dondurma hayranlarının ev sevdiği yerlerden biri. Kadıköy, Caddebostan, Ümraniye, Ataşehir, Maltepe, Cihangir, 4. Levent, Bakırköy gibi semtlerde şubesi bulunan Yaşar Usta, üretiminde en kaliteli süt ve meyveleri tercih etmesiyle biliniyor. Koruyucu madde ve glüten içermeyen Yusdo; cicibebeli ve tahinli dondurmalarıyla, mevsim meyvelerinden yaptığı sorbelerle ünlü.

Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cad. No: 34 Bostancı

www.instagram.com/yasarustanindondurmasi

Dondurmacı Ali Usta

Moda sahiline doğru yürürken uzun bir kuyruk görürseniz, Ali Usta’ya geldiniz demektir. 1969’dan beri aynı yerde hizmet veren dondurmacı, çeşitlerine her geçen gün yenisini ekliyor. Doğal ürünler kullanan dondurmacı hakkında “Eskisi kadar iyi değil” dense de ne müdavimleri oradan vazgeçiyor ne de önündeki kuyruk azalıyor.

Caferağa Mah. Moda Cad. No: 176/B Kadıköy

www.instagram.com/dondurmacialiusta

Mini Dondurma

1968’den beri Bebek Hotel’in sırasındaki küçük dükkanında hizmet veren Mini Dondurma, şehrin en popüler dondurmacılarından biri. Naneli, gül lokumlu, muzlu gibi farklı lezzetleriyle öne çıkan mekan, uzun sahil yürüyüşlerinin uğrak noktası. Mini Dondurma’nın 2021 yılında Bağdat Caddesi’nde açtığı bir şubesi de bulunuyor.

Cevdet Paşa Cad. 38/A Bebek

www.instagram.com/bebekminidondurma

Serez Dondurmacısı

Saydığımız İstanbul klasikleri kadar eski olmasa da doğal dondurmasıyla çok sevilen Serez, 2010 yılından beri hayranlarının sayısını arttırmaya devam ediyor. Doğru ham madde kaynaklarını belirleyerek doğrudan tarımsal üretimi gerçekleştiren çiftçiler ile çalışmayı misyon edinen Serez Dondurmacısı’nın Kartal, Maltepe, Acıbadem, Kozyatağı, Bostancı, Bakırköy, Ataşehir, Bağdat Caddesi ve Tuzla’da şubeleri bulunuyor.

Caddebostan Mah. Bağdat Cad. No: 311 Kadıköy

www.instagram.com/serezdondurmacisi

Tekin Usta Dondurma

Datça’dayken bal badem dondurma yiyip aklı kalanlar için müjde! Datça’nın ünlü dondurmacısı Tekin Usta’nın yeni şubesi artık Erenköy’de. 1986’dan beri dondurma severleri ağırlayan Tekin Usta, mevsim meyvelerinden ve yüzde 100 keçi sütünden yaptığı dondurmalarıyla biliniyor. 30 çeşit arasından en popülerleri ise Datça bal badem, Datça karadut, Datça bal kavun, özel karamel ve kızılcık.

19 Mayıs Mah. Şemsettin Günaltay Cad. No: 140 Erenköy

www.instagram.com/tekinustadondurma

Mua Dondurma

Gelato tarzı dondurma severler için İstanbul’un hemen hemen her yerinde şubesi bulunan Mua’dan bahsedelim. Gerçek İtalyan dondurmasını İstanbul’a getiren markalardan biri olan Mua; her gün müşterilerine en taze, en sağlıklı, en kaliteli dondurmayı sunuyor ve Antep fıstığı sorbesi, dondurmalı pastaları, el yapımı çikolatalarıyla da çok seviliyor. İlk dükkanını Yeniköy’de açan Mua’nın; Bebek, Şaşkınbakkal, Caddebostan, Arnavutköy, Nişantaşı, Akaretler, Acarkent, Göktürk, Reşitpaşa, Ataşehir’de şubesi bulunuyor.

Köybaşı Cad. No: 126/B Yeniköy

www.instagram.com/muadondurma

Loved Gelato

Şimdi de gelato hayranı olan veganlara bir öneri, Cihangir’de bulunan Loved Gelato. Bitkisel bazlı dondurma üreten; Chili chocolate ve orange peel, birthday cake, lemon ve coconut, peanut butter, cookie dough, Turkish coffee, strawberry cheesecake gibi çeşitler sunan dükkan pazartesi günleri kapalı.

Firuzağa Mah. Kadiriler Yokuşu No: 37/A Cihangir

www.instagram.com/lovedgelato

Paseo Gelato & Sorbet

Artizan gelato ve sorbe çeşitleriyle dikkat çeken Paseo Gelato, hiçbir yerde göremeyeceğiniz lezzetler yaratıyor. Caddebostan’da bulunan dükkanında, iki ayda bir dondurma menüsünü güncelleyerek hizmet veren Paseo’nun Temmuz ve Ağustos menüsünde; beyaz çikolata ve lime, bitter çikolata, badem, yer fıstığı, gianduja, ricotta ve portakal, espresso ve bitter çikolata, Lotus bisküvi, erik, kavun, şeftali, nane ve parça çikolata, vişne, yoğurt ve passion fruit, bal ve fındık yer alıyor. Paseo dönem dönem ve sınırlı sürelerde; köz biber ve çilek, kabak çekirdeği, kuşkonmaz ve portakal, baklava, irmik helvası ve portakal, dereotu ve salatalık gibi çok özel deneysel lezzetler de sunuyor.

Caddebostan Mah. Ömer Paşa Sok. No: 24/B Kadıköy

www.instagram.com/paseogelato