İstanbul’da kışın da gidilebilecek teraslar

İstanbul’da kışın da gidilebilecek teraslar

Kışın keyfini en iyi çıkarabileceğiniz yerlerden biri, şehir ya da Boğaz manzaralı teraslar. İstanbul’daki en popüler terasları bir araya getirdik. 

Ruby

Ruby’de manzara da dekor da etkileyici.
Ruby’de manzara da dekor da etkileyici.

Ortaköy’de Anjelique’in yerine açılan Ruby, kısa sürede çok tuttu. Harika bir Boğaz manzarası olan mekanın dekorasyonu, içeri girer girmez insanı ele geçiriyor. Menüsü Akdeniz ve geleneksel Türk mutfağından oluşuyor. Kinoalı tabule salata, morel mantarlı ve kuşkonmazlı papardelle ve ızgara somon öneririz. Saat 23.30 gibi mekan, house ve nu disco parçalar eşliğinde canlanıyor. Gün batımını ödüllü barmenlerin hazırladığı kokteyller eşliğinde izlemek isterseniz burası tam size göre.

Adres: Muallim Naci Cad. Salhane Sok. No: 5 Ortaköy

Tel: 0212 327 28 44

ON10 Teras

kaynak : morganshotelgroup.com
kaynak : morganshotelgroup.com

10 Karaköy otelinin içindeki ON10 Teras, Karaköy’e tepeden bakabileceğiniz muhteşem manzaralı bir mekan. Mekanın mutfağı Akdenizli. Menüde

carpaccio da var, çıtır mantı da, Antakya zeytin salatası da... Paylaşımlık tabak isterseniz tapas da var. 15.00 itibarıyla açılan mekan, gecenin geç vakitlerine kadar açık. Özel kokteyllerinin dışında klasik kokteylleri de mevcut. Haftanın bazı günleri canlı müzik de yapılıyor.

Adres: Kemeraltı Cad. No: 10 Karaköy

Tel: 0212 703 33 33

Armada Teras

Salı günleri peynir ve şarap tadımı var.
Salı günleri peynir ve şarap tadımı var.

Armada Oteli’nin en üst katındaki mekan, manzarası kadar yemekleriyle de iddialı. Manzara eşliğinde İstanbul mutfağının en lezzetli örneklerinin bulunduğu menünün keyfini çıkarabilirsiniz. Her salı da yerel peynir ve yerel şarap tadım akşamları var.

Adres: Ahırkapı Cad. No: 24 Cankurtaran Mah. Fatih

Tel: 0212 455 44 55

A’ya Rooftop Lounge

A’ya Teras, turistlerin gözdesi.
A’ya Teras, turistlerin gözdesi.

Four Seasons Sultanahmet’in terasında hizmet veren A’ya Teras, İstanbul’a turist olarak gelenlerin ziyaret edilecekler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Hem eski hem yeni İstanbul manzarasıyla yerli yabancı herkesi büyüleyen A’ya Teras’ın kokteylleri, bu manzara ile yarışır nitelikte. Mekanın imzası kokteyllerden Prison Rose elma, gül suyu, votka ile yapılıyor.

Adres: Tevkifhane Sok. No:1 Sultanahmet

Tel: 0212 402 30 00

Backyard

kaynak : bizevdeyokuz.com
kaynak : bizevdeyokuz.com

Bebek sırtlarında Boğaz’a nazır bir konumda bulunan Backyard, bahar ve yaz aylarının en popüler mekanlarından. İster yeşillikler içindeki şık masaları ister direkt çimenleri isterseniz de şezlongu mesken edinin. Şehir içinde şık bir pikniğe çıkmışsınız hissi veren mekanın gayet sade ancak lezzetli bir menüsü var. Özellikle kahvaltısı çok meşhur.

Adres: Etiler Mah. Otlukbeli Cad. Bebeköy Sok. No:4

Tel: 0212 287 15 00

Duble Meze Bar

Duble’de eski 45’likler çalıyor.
Duble’de eski 45’likler çalıyor.

Pera’da, Palazzo Donizetti Hotel’in Haliç manzaralı terasında yer alan Duble Meze Bar, açıldığı günden beri yenilikçi yaklaşımıyla büyük ilgi görüyor. Geleneksel Türk mutfağı mezelerinin modernize edilerek sunulduğu mekanda eski 45’likler eşliğinde eğlenmek garanti. Izgara enginar, ahtapot salata, kokoreç bruschetta önerilir. Haftanın her günü 19.00-02.00 arasında açık.

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 85 Beyoğlu

Tel: 0212 244 01 88

Frenkie İstanbul

Kaya levreği
Kaya levreği

Nişantaşı’nın klasikleşen mekanlarından Frenkie, şehre tepeden bakan terasıyla yaz/kış iddiasını sürdürüyor. Akşamüstü ödüllü kokteyllerinin tadına bakmak için uğrayabilir ya da geniş bir Akdeniz mutfağı seçkisine sahip menüsünün tadına varabilirsiniz. Lounge alanında DJ performanslarına ek olarak, Sezen Aksu’nun direktörlüğünde yerli ve yabancı sanatçıların akustik performanslarını takip edebilirsiniz.

Adres: Teşvikiye Cad. 41/A Kat:8 Şişli

Tel: 0212 230 66 66

L’eclipse

L’eclipse, Le Meridien otelinin terasında.
L’eclipse, Le Meridien otelinin terasında.

Londra ve Barcelona’nın kokteylleriyle ünlü mekanı Eclipse, Etiler’deki Le Meridien otelin teras katında L’Eclipse adıyla hizmet vermeye başladı. Kokteylleri Londra’daki merkezde yetişen barmenler hazırladığı için bar, İstanbul’da da ilgi görüyor. Mevsimine uygun meyvelerle sürekli revize edilen tüm kokteyller, görsel olarak da sanat eseri gibi hazırlanıyor.

Adres: Etiler Mah. Cengiz Topel. Cad. No:39 Etiler

Tel: 0212 384 00 00

La Boom

kaynak : istanbulbites.wordpress.com
kaynak : istanbulbites.wordpress.com

Boğaz hattının son yıllardaki en popüler mekanı La Boom, ister kahvaltıya ister akşam yemeğine isterseniz de kahve ya da kokteyle gidebileceğiniz konforlu bir teras. Belli bir saatten sonra mekandaki müziğin sesi yükseliyor ve eğlenceli bir bar haline dönüşüyor.

Adres: Emirgan Mah. Sakıp Sabancı Cad. No:14/A Sarıyer

Tel: 0212 277 88 07

Lacivert

Lacivert’e özel teknesiyle gidebilirsiniz.
Lacivert’e özel teknesiyle gidebilirsiniz.

Lezzetli öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra pazar kahvaltılarıyla da ünlü Lacivert Restaurant’a kahvaltı için pazar günü 10.00-14.00 arası uğrayın. Ana yemeklerde ise Lacivert’in imzası, İskenderun karidesli ve dereotlu Bayrampaşa enginar salatası. Anadolu yakasında bulunan mekana Rumeli Hisarı’ndan kalkan özel teknesiyle trafiğe takılmadan ulaşmak mümkün.

Adres: Anadolu Hisarı Mah. Körfez Cad. No: 57/A

Tel: 0216 413 37 53

Mükellef Ocakbaşı

Mükellef, mezeleriyle iddialı.
Mükellef, mezeleriyle iddialı.

Karaköy’deki Mükellef Ocakbaşı, Arda Türkmen imzası taşıyor. Mükellef’in meze dolabı kadar manzarası da herkesin dilinde. Mezeleri bildiğimiz mezeler ancak Mükellef yorumuyla masaya geliyor. Sırf ciğeri, favası ya da sarması için bile gidilebilir.

Adres: The Haze İstanbul, Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Maliye Cad. No:8/A Beyoğlu

Tel: 212 252 48 48

Mikla

Şef Mehmet Gürs’ün mekanı, turistlerin gözdelerinden.
Şef Mehmet Gürs’ün mekanı, turistlerin gözdelerinden.

The Marmara Pera Hotel’in terasında, eşsiz Tarihi Yarımada manzarasıyla Mikla, Şef Mehmet Gürs’ün Yeni Anadolu Mutfağı konsepti ile yarattığı, İstanbul’un en özel mekanlarından. Kullanılan her ürünün Anadolu’daki orijinal yerinden getirtildiği Mikla’da yemek yanında içilecek şarap ve benzeri içkiler açısından menüsü de oldukça zengin. Menü, mevsimine göre sürekli yenileniyor.

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 15 Beyoğlu

Tel: 0212 293 56 56

Ravouna1906 Terrace & Bar

Mekan, çok özel bir binada yer alıyor.
Mekan, çok özel bir binada yer alıyor.

Ravouna binası, günümüz İstanbul’una kalan Beyoğlu’ndaki içi ve dışı iyi muhafaza edilmiş iki adet Art Nouveau eserden biri. Şehirdeki en iyi esspresso’yu servis etme iddiasıyla yola çıkan mekan, kahveseverlerin uğrak noktalarından biri. Mutfağı da yine dünyanın en iyi örneklerinin toplandığı bir menü ile anılıyor. Mevsimine uygun doğal, organik, yerel ve yöresel gıdalar en eski tekniklerle pişirilerek sofraya getiriliyor.

Adres: İstiklal Cad. No: 201 Tomtom Mah. Beyoğlu

Tel: 0212 924 87 60

Vogue

kaynak : voguerestaurant.com
kaynak : voguerestaurant.com

Şehri en tepeden panaromik olarak izlemek isterseniz, BJK Plaza’nın çatı katında bulunan Vogue çok ideal. Dünya mutfağının en lezzetli yemeklerine menüsünde yer veren mekanda, ılık lagos carpaccio ton balığı tartar, deniz mahsülleri tabağı, fırında doğal besi ördek gibi kalemler çok tutuyor.

Adres: Spor Cad. No: 48 K:13 Akaretler

Tel: 0212 227 25 45

READ

READ
READ

Tarabya Oteli’nin koya hakim manzaralı terasında bulunan Read, kafe ve restoran olarak hizmet veriyor. Dünya mutfağının en seçkin yemekleriyle kendinizi Meksika ya da İtalya’ya ışınlanmış hissedebilirsiniz. Ancak bize özel klasiklerden Çökertme kebabını da denemenizi öneririz. Kahvaltı için de ideal bir mekan.

Adres: Tarabya Mahallesi, Haydar Aliyev Cad. No:154, Sarıyer

Tel: 0212 363 33 00

Sunset

kaynak : sunsetgrillbar.com
kaynak : sunsetgrillbar.com

İstanbul’un en güzel manzaralı teraslarından biri de Sunset’e ait. Mekanın yıllardır aynı kalitede hizmet sunuyor olması da en büyük özelliklerinden. Mekanın servis elemanları sürekli müşterilerinin ne yediğini ve içtiğini takip edip siz sipariş vermeden servise başlamış oluyor. Sunset’te mevsimine göre Akdeniz, Türk ve Japon mutfağının en lezzetli örnekleri servis ediliyor.

Adres: Kuruçeşme Mah. Yol Sok. No:2 Ulus

Tel: 0212 287 03 57

Ulus 29

İstanbul’un en eski ve ünlü mekanlarından biri.
İstanbul’un en eski ve ünlü mekanlarından biri.

1993’ten beri kalite ve hizmet anlayışından taviz vermeden Boğaz’ın en nefis manzaralı noktasında varlığını sürdürmeye devam ediyor. Şef Mert Şeran tarafından hazırlanan menüsü ile İstanbul’da yeme/içme trendlerini belirleyen mekanlardan olan Ulus 29’da dry aged etleri, tütsülenmiş ürünleri, dondurmaları ve makarnalarını kendileri yapıyorlar. Sahne alan dünyaca ünlü DJ’leri ile tanınan kulüp kısmını da es geçmemek gerek.

Adres: Adnan Saygun Cad. Ulus Parkı içi No:71/1

Tel: 0212 358 29 29

Whisper Arnavutköy

kaynak : whisperistanbul.com
kaynak : whisperistanbul.com

Henüz açılalı bir yıl olmadı ancak yılların mekanlarına meydan okuyor. Boğaz manzaralı mekanın DJ setleri de kulaktan kulağa yayılıyor. Bar kafe restoran konseptindeki mekanda yemek menüsü de çok zengin.

Adres: Arnavutköy Bebek Cad. No:56/A Beşiktaş

Tel: 0212 263 10 45

Beyoğlu Eleos

Eleos’un mezeleri iddialı.
Eleos’un mezeleri iddialı.

Ege’nin iki yakasından derlenen lezzetlerin bulunduğu menüsü, ferah dekorasyonu ve kendine has tatlarıyla Beyoğlu ve Yeşilköy’de hizmet veren Eleos, açıldığı ilk günden itibaren oldukça popüler. Özellikle hamsi dolma, balık kokoreç, kalamar dolma, kağıtta balık, börek ve suflesini denemelisiniz.

Adres: İstiklal Cad. No: 231 Kat: 2 Hıdivyal Palas, Beyoğlu

Tel: 0212 244 90 90

Koç Pera by Divan

kaynak : divan.com.tr
kaynak : divan.com.tr

İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Koç Pera binası yalnızca kapsamlı bir kütüphane sergi alanına değil, aynı zamanda muhteşem manzarasıyla Koç Pera by Divan’a da ev sahipliği yapıyor. Divan şeflerinin hazırladığı özel tatlar da burayı ideal bir seçenek haline getiriyor. Dana kürek mutlaka tadılmalı.

Adres: Tom Tom Mah. İstiklal Cad. Merkezhan Kat:5 No: 181 Beyoğlu

Tel: 0212 243 24 81