Gençlere yaz tatili için dizi önerileri

Gençlere yaz tatili için dizi önerileri

İnternetin hayatımızdaki yeri derinleştikçe yayıncılık sektörü de bu yöne evrilmeye başladı. Online yayıncılık platformlarına özel yapım dizilerin popülaritesi giderek artarken bu dizileri kış temposunda izlemeye vakit bulamayan gençler için yaz tatili büyük bir fırsat sunuyor.

Ölmek İçin 13 Sebep

Jay Asher'ın aynı adlı romanından Brian Yorkey tarafından Netflix için uyarlanan Ölmek İçin 13 Sebep orijinal adıyla 13 Reasons Why’ın yönetici prodüktörlüğünü dünyaca ünlü şarkıcı Selena Gomez üstlendi. Netflix’te yayınlanan gençlik dizisi 17 yaşındaki lise öğrencisi Hannah Baker’ın intiharının ardından lisenin başarılı öğrencilerinden Clay Jensen kapısının önünde içinde eski kasetler olan bir kutu bulmasıyla başlıyor. Özellikle lise çağlarında gençlere yapılan baskıların gençler üzerindeki psikolojik etkisine ve sonuçlarına dikkat çeken dizinin ilk sezonu 13 bölüm olarak 2017’de yayınlandı. Ünlü gençlik dramasının yine 13 bölümden oluşan ikinci sezonu ise 18 Mayıs’ta Netflix’te yayınlandı.

Everything Sucks!

Bu komedi gençlerin dönemsel sancılarını konu alıyor.
Bu komedi gençlerin dönemsel sancılarını konu alıyor.

Netflix’in gençlik komedi dizisi Everything Sucks! Oregon'un "Boring” isimli kasabasında geçiyor. Netflix’in orijinal yapımlarından 16 Şubat’ta yayınlanan gençlik komedi dizisinin başrollerini Peyton Kennedy ve Jahi Winston’ın paylaşıyor. Video ve drama kulüplerine üye olan, ergenlik çağındaki uyumsuz altı gencin dönemsel sancılarını konu alan dizi 90’lar nostaljisi yaşatıyor. Bir sezon yayınlanan Everything Sucks! 10 bölümden oluşuyor.

The End of The ****ing World

Her bölümü 20 dakika süren bu dizi bir solukta izlenebilir.
Her bölümü 20 dakika süren bu dizi bir solukta izlenebilir.

World Charles Forsman'ın aynı adlı bir çizgi romanından uyarlanan İngiliz karanlık komedi-drama dizisi The End of the F***ing World, annesi gözünün önünde intihar eden 17 yaşındaki ergen sosyopat James ile ailesinden travmatik izler taşıyan yalnız ve asi genç kız Alyssa’nın başlarına gelenleri konu alıyor. Netflix orijinal yapımı olan sekiz bölümlük dizi ortalama 20 dakikadan oluşuyor. Ekim 2017’de yayınlanan The End of The ****ing World bir solukta izlenecek sürükleyici dizilerden.

Riverdale

Riverdale, kasabadaki gizemi çözmek için bir araya gelen gençlerin yaşadıklarına odaklanıyor.
Riverdale, kasabadaki gizemi çözmek için bir araya gelen gençlerin yaşadıklarına odaklanıyor.

Archie Comics'in karakterleri üzerine bir Amerikan gençlik draması olan Riverdale’de okul ve aile ekseninde yolunu bulmaya çalışan Archie ve arkadaşlarının yaşadıkları anlatılıyor. Luke Perry’i seyirciyle yeniden buluşturan Riverdale dışarıdan sakin görünen kasabanın iç yüzünü yansıtıyor. ABD’li eğlence kanalı The CW’de 2017 yılında yayınlanan Riverdale, kasabada yaşanan gizemli bir olayla başlıyor. Kasabadaki nehirde boğulan lise öğrencisi Jason Blossom’un cesedi bulunamayınca popüler bir futbol oyuncusu Archie Andrews, yardımsever tavırlarıyla dikkat çeken Betty Cooper ve Jughead Jones gizemi çözmek için mücadele etmeye başlıyor.

%3

%3, distopya sevenlere hitap eden bir yapım.
%3, distopya sevenlere hitap eden bir yapım.

Netflix’in Brezilya ürettiği ilk yapım olma özelliğiyle dikkat çeken %3, Portekizce bir distopya. Bir taraf modern ve gelişmişlik düzeyi ile iyi durumdayken diğer tarafın ekonomik açıdan oldukça kötü durumda olduğu dünyanın ikiye ayrıldığı bir zamanda geçen %3’ün anlamı ise bu iki dünya arasında geçiş yapma şans yakalayan insanların yüzdesi. Adayların sadece yüzde 3’ü dünyanın kötü tarafından iyi tarafına geçmeye hak kazanıyor. Dizinin yönetmenliğini Oscar adayı Tanrı Kent filminin görüntü yönetmeni Cesar Charlone üstleniyor. %3’ün ilk sezonu 8, ikinci sezonu ise 10 bölümden oluşuyor.

Gossip Girl

Yayınlanmasının üzerinden 10 yıl geçse de Gossip Girl popülerliğini yitirmedi.
Yayınlanmasının üzerinden 10 yıl geçse de Gossip Girl popülerliğini yitirmedi.

2007 yılında yayınlanan Amerikan dizisi Gossip Girl yani “Dedikoducu Kız” yıllar geçse de hâlâ popülerliğini yitirmedi. Kristen Bell’in ”Who am I? xoxo Gossip Girl” sözleriyle başlayan Gossip Girl, Manhattan’da yaşayan bir grup zengin liseli gencin hayatından kesitler sunuyor. Çevresindeki olayları Gossip Girl’ün blogundan öğrenen gençlerin dizide aşk, arkadaşlık ilişkileri ön plana çıkıyor. Her bölümünde mutlaka bir olay yaşanan dizide partiler de vazgeçilmezlerden. Von Ziegesar'ın aynı adlı kitap serisinden uyarlanan Gossip Girl, altı sezon devam etti.

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars da roman uyarlaması...
Pretty Little Liars da roman uyarlaması...
Sara Shepard’ın roman serisinden uyarlanan ve Freeform kanalında yayınlanan Pretty Little Liars beşinci sezonunun ilk bölümüyle izlenme rekoru kırdı. 2010 yılında yayınlanan dizi yedi sezon boyunca devam etti. Dört genç kızın grup liderleri Allison öldükten sonra “A” adlı kişiden onları takip ettiklerini içeren mesajlar almalarıyla yaşadıkları olayları anlatan Pretty Little Liars’ın final bölümünde A”nın kim olduğu ortaya çıkıyor.