Erkekler de bakımlı olur...

Erkekler de bakımlı olur...

Geçtiğimiz yıllarda hayatımıza giren metroseksüel akımı, erkekler arasında her sezon daha da güçleniyor. Adı ne olursa olsun görüyoruz ki günümüzde erkekler, bakımlarına ve nasıl göründüklerine çok daha fazla dikkat ediyor...

Moda camiasının klasikleşen ismi David Beckham, yıllar geçse de hala metroseksüel erkek denilince parmakla gösterilenlerden… Oyunu o kadar kurallarına göre oynuyor ki, bakımlı erkek tahtından ineceğe de pek benzemiyor.

Ancak ülkemizde kişisel bakım denildiğinde, kadınlara yönelik birçok farklı öneri ve uzman görüşü olsa da, erkeklere yönelik kişisel bakım önerileri konusunda kaynaklar oldukça kısıtlı. Bakım, ilgi çekici bir görünümün çok ötesinde, kişinin fiziksel ve ruhsal olarak kendisini iyi hissetme halinin önemli bir parçası. Ayrıca çekiciliğin de temeli… Metroseksüel kavramı da uzun zamandır hayatımızda olduğuna göre artık bizim toplumumuzda da erkeklerin bakımlı olması gerektiği gibi bir algı söz konusu.

Billy Jealousy adlı erkeklere özel kişisel bakım markasının Türkiye Temsilcisi İsmail Burduroğlu’dan, erkek cilt bakımına ilişkin bilgiler aldık. Ardından biraz da erkek modasına göz attık...

İsmail Burduroğlu, erkek cildinin de en az kadınlar kadar nemlendirilmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor.
İsmail Burduroğlu, erkek cildinin de en az kadınlar kadar nemlendirilmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Kulaktan dolma bilgiler

İsmail Burduroğlu, erkeklerde cilt bakımı söz konusu olduğunda üç temel konuda görüşlerini şöyle aktarıyor.

Nemlendirme

“Kadınlar kadar erkeklerin de cilt bakımına ihtiyaçları var. Bunun için erkeklerin kişisel bir bakım rutini geliştirmesi gerekir. Doğallıkla hayatımıza katacağımız ve alışkanlık haline gelecek bir bakım rutini... Önemli olan kendi bedenimiz için en iyisinin ne olduğunu saptayabilmek. Bu, haftada iki kez sabah akşam arındırıcı ürünlerle yüzünüzü yıkamak olabilir. Ya da vücudunuzun daha fazla neme ihtiyacı olduğunda, nemlendiricili ürünlere ağırlık vermek olabilir. Cildinizdeki gözlemlenebilir değişikliklerle kendinize en uygun yöntem ve kişisel bakım alışkanlıklarını geliştirebilirsiniz.”

Sakal bakımı

Son dönemde sakal bırakmak erkekler arasında yaygınlaştı ama işin bir de bakım boyutu var.
Son dönemde sakal bırakmak erkekler arasında yaygınlaştı ama işin bir de bakım boyutu var.

“Sakallarınız için yüzünüze mutlaka ekstra bakım yapmanız gerekiyor. Sakal kullanmayı sevmeyen ve daima tıraş olan bir erkekseniz, cildinizin sağlığı için özen göstermeniz gereken konuların başında sakalları kesme yönüne dikkat etmek geliyor. Sakallarınızı çıkış yönünün tersine kesmek, batıkların oluşmasının ve cildin tahriş olmasının başlıca sebeplerinden. Bu nedenle sakallarınızı daima çıkış yönünde kesmeye özen gösterin ve sonrasında mutlaka, tıraş sonrası bakım ürünlerini kullanın. Eğer sakal uzatmayı seviyorsanız, haftada en az üç- dört kez cildinize bakım uygulamalısınız. Yüzünüzdeki ölü hücreleri temizleyerek sakalların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına olanak veren bakım ürünleri sizin için ideal olacaktır. Yine sakalınızı nemlendirici içerikli bir sakal şampuanıyla yıkamak, cildinizin pul pul dökülmesini ve kepek oluşumunu da engelleyecektir. Sakalınızı parlatmak ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak için sakal yağları ile bakım da yapabilirsiniz.”

Saç bakımı

“Babalarımızın 40'lı yaşlardan itibaren yaşadığı saç dökülme sorunu günümüzde artık 20'li yaşlara inmiş durumda. Saçlar artık daha erken zayıflıyor ve daha fazla dökülüyor. Oysa sosyal yaşamda güzelliğimizi tamamlayan bir unsur olan saçlarımızın, bakımlı, parlak ve gür olması kendimize olan güvenimizi artırıyor. Bu nedenle işi şansa bırakmamak gerek. Gün geçtikçe zayıflayan, yıpranan saçlarımızı sıklaştırmak ve gürleştirmek için bakım ürünlerinden faydalanmayı ihmal etmeyin. Saç bakım ürünleri saçların dışarıdan beslenmesini sağlayarak özellikle koparak dökülmelerin önüne geçiyor. Ancak saçlarımızın beslenmesi ve güçlenmesi, bizim beslenme şeklimizle de doğrudan bağlantılı. Bu nedenle saç bakım ürünlerini düzenli bir şekilde kullanırken beslenmenize de dikkat etmeyi ihmal etmeyin.”

Günün sonunda yine moda…

Metroseksüel erkekler dünyadaki moda trendlerini yakından takip ediyor
Metroseksüel erkekler dünyadaki moda trendlerini yakından takip ediyor

David Beckham’ın başarısını yakalamanın yolu sadece cilt bakımından geçmiyor elbet. Baştan aşağı iyi bir izlenim bırakabilmek için gardıropları da düzene sokmak şart. Bunun için 2018 sezonunda önde gelen erkek aksesuarları ve kılık kıyafet konusundaki fikirlere sadece kulak vermekle kalmayıp uygulayabilmek lazım.

Aksesuarlar

Aksesuarlar, bir erkeğin kendi stilini yaratırken olmazsa olmazlarından...
Aksesuarlar, bir erkeğin kendi stilini yaratırken olmazsa olmazlarından...

Stilleriyle konuşulan erkek sayısı günden güne artarken, dikkatimizi çeken nokta, tıpkı ikonik kadınlar gibi bu erkeklerin de her bir detaya önem vermeleri. Sezonun konuşulan aksesuarlarından bel çantaları, bereler, fular ve uzun örgü atkılar, bir erkeğin stilini yaratırken üzerine düşünmesi gereken detaylardan. Sportif görünümler için akıllı saat ve bileklikler 2018’de vazgeçilmez olacak.

Kılık kıyafet

Gömlek üzerine hırka ve onun üzerine ceket, farklı tarzınızı ortaya koyabilir
Gömlek üzerine hırka ve onun üzerine ceket, farklı tarzınızı ortaya koyabilir
Yeni sezonda kıyafet konusunda trendler tükenmez ama bakımlı bir erkek, dikkatini belli başlı kurallara verse yeterli. Baştan aşağı tek renk pantolon, ceket ve boğazlı triko üçlüsü, sokakta istenilen centilmen etkiyi anında yakalayacaktır. Klasikler dışına çıkıp yenilikçi riskler almaya varım diyenler ise şunları tercih edebilir: Sahte kürklü paltolar, ‘art school’ esintili ürünler, 80’lerin vazgeçilmezi deri pantolonlar, ultra oversize uzun puf montlar…