En güncel motosiklet kaskı modelleri

En güncel motosiklet kaskı modelleri

Güvenli ve keyifli bir sürüş için kasklar hayati öneme sahip. Bu da kaskları, bir motosiklet sürücüsünün en önemli koruma ekipmanlarından biri yapıyor. Peki 2019’un en güncel kask modelleri arasında neler var?

Çeneliksiz açık kasklar
LS2 OF562 mat yeşil kask.
LS2 OF562 mat yeşil kask.

Çeneyi koruma kısmı olmayan bu kasklar özellikle scooter ve chopper motosiklet kullanıcıları tarafından tercih ediliyor. Açık kasklar, tam güvenliği sağlayabilmek adına yetersiz olsa da şehir içi kısa yolculuklar için uygun bir ekipman. Bu türk kasklar herhangi bir düşme anında sadece kafatası ve alın bölgesini koruyabilir. Kaska göz atmak için tıklayın.

Yarım kasklar 

AGV RP 60 Cafe Racer black yarım kask.
AGV RP 60 Cafe Racer black yarım kask.

Yarım kasklarda çeneyi koruyan bir aparat olmadığı gibi çoğunda vizör de bulunmayabilir. Ayrıca kafatasını enseye kadar değil de kulak arkasına kadar korur. Dolayısıyla güveni bir kask olmamasının yanında rüzgar ve çevresel etkenlere karşı bir koruyuculuğu yoktur. Düşük hacimli motorlarda düşük hızda tercih edilmelidir. Ayrıca bu kaskın bir diğer özelliği de sıcak iklimlerde tercih ediliyor olmasıdır. Bu kaska göz atmak için tıklayın.

Kapalı kasklar

Caberg Xtrace mat siyah kapalı kask.
Caberg Xtrace mat siyah kapalı kask.

Yüzü tamamen örten, göz kısmınında vizör bulunan ve çene kısmında da çeneliği bulunan kasklar, kapalı kask olarak adlandırılıyor. Ayrıca kask modelleri arasında en güvenli kabul edilen bu tür modeller, kafa bölgesinde tam korumayı sağlar. Genellikle yarış motosikletleri, enduro, kros ve touring motosikletlerde bu ekipman tercih edilir. Bu kaska göz atmak için tıklayın.

Çeneden açılır kask

Shoei Neotec 2 çeneden açılır kask.
Shoei Neotec 2 çeneden açılır kask.
Tam koruma sağlayan kapalı kaskların bir farklı modeli de çeneden açılır kasklardır. Genellikle enduro tipi motosiklet sahiplerinin tercih ettiği bu kask modelini, touring ve chopper sürücüleri de kullanıyor. Kaskın ön kısmının açılmasıyla, düşük hızlarda sürücünün rüzgar alması ve artçısı ile konuşabilmeye yardımcı olduğu için sıkça tercih edilen kask modellerinden biridir. Kullanım kolaylığı açısından daha rahat bir model olduğu için polisler de çeneden açılır kaskları tercih ediyorlar. Bu kaska göz atmak için tıklayın