Dünyanın farklı demir yolları ve trenleri

Dünyanın farklı demir yolları ve trenleri

En keyifli ulaşım araçlarından biri olan tren; eşsiz güzergahları, lüks hizmetleri veya hızlı olması nedeniyle çok seviliyor. Dünyanın en güzel, en uzun, en hızlı ve en ilginç trenlerini listeledik. 

Dünyanın en lüksü: The Pride of Africa 

Dünyanın en lüks treni olarak bilinen The Pride of Africa, üç günden 14 güne kadar değişen büyüleyici Güney Afrika yolculukları yapıyor. İçinde televizyon ve radyo bulunmayan, 1920’lerdeki gibi dekore edilen Rovos Rail’e ait The Pride of Africa; misafirlerini bir zaman yolculuğuna da çıkarıyor. Cape Town, Durban, Victoria Şelalesi, Namibya, Darüsselam gibi güzergahlarda farklı yolculuklar yapan The Pride of Africa’da; konaklama vagonu, restoran vagonu, dinlenme vagonu, hediyelik eşya dükkanı ve açık hava balkonu bulunuyor. Tabii ki trenin, taze ve yerel malzemelerle leziz yemekler hazırlayan bir şefi ve mutfak ekibi de var.

Moskova’dan Pekin’e: Trans-Moğolistan Demir Yolu

Rusya, Moğolistan ve Çin’den geçen bu yol, eskiden Çin’den Rusya’ya çay taşınan güzergahı kullanıyor. Moskova ve Pekin arasındaki yolculuk, tam on beş gün süren ve beşten fazla zaman diliminden geçen, ulaşımı zor bölgelerin görülebileceği harika bir deneyim. Yolculuğu 10.621 kilometre süren bu hattı, istenilen şehirde bitirmek ve başlatmak da mümkün.

Manzarada iddialı: White Pass ve Yukon Demir Yolu

White Pass ve Yukon Demiryolu, Kanada'nın Whitehorse şehri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaleti Skagway arasında bulunuyor. 1898’de inşa edilen, 175 kilometre uzunluğunda olan demiryolu rotası; nehirler, ormanlar, şelaleler, buzullar arasından geçiyor. Yolculuğu boyunca 914 metre tırmanan tren, 3.360 koltuk kapasiteli ve 79 adet vagondan oluşuyor.

Dünyanın en hızlısı geliyor

Çin, Fransa, İngiltere ve Tayvan’da hızlı trenler uzun zamandır var. Fakat dünyanın en hızlısı Japonya’da, 2027 yılında Tokyo ve Nagoya arasında yolcularını taşımaya başlayacak. 2021 yılının Temmuz ayında tanıtılan, manyetik kaldırma teknolojisiyle çalışan bu tren; Kasım ayında yapılan hız testi sonucunda saatte 603 kilometrelik hıza ulaştı ve dünyanın en hızlısı unvanını kazandı. Maglev hız denemesinde, 280 kilometrelik mesafeyi 40 dakikada kat etti. 

İngiltere’nin eşsiz kırsal hattı: The Heart of Wales

Swansea ve Shrewsbury arasında muhteşem bir demiryolu olan The Heart of Wales (Galler'in Kalbi Hattı) haftanın yedi gün çalışıyor. Tren Crewe, Shrewsbury, Craven Arms, Llanelli, Swansea ve Cardiff üzerinden Birleşik Krallık ağındaki büyük şehir rotalarına bağlanıyor. Ormanların, nehirlerin, kasaba ve köylerin arasından geçen hat, İngiltere’nin kırsal güzelliğini görmek için harika bir yolculuk sunuyor.

Türkiye’nin gözdesi: Doğu Ekspresi

Ankara-Kars ve Kars-Ankara arasında her gün yol alan Doğu Ekspresi, Türkiye’deki en popüler gezilerden biri. Doğu Ekspresi’nin kuşetli vagonlarında dörder kişi kapasiteli 10 kompartıman bulunuyor ve bu kompartımandaki koltuklar yatak olarak kullanılabiliyor. Trenin her gün ve 24 saat açık yemekli vagonu 47-52 kişi kapasiteli ve 14 masalı. Seyahat için yaz aylarını tercih eden yolcularını genellikle pulman vagonlarda (koltuklu), kış aylarında ise genellikle kuşetli vagonlarda taşıyan Doğu Ekspresi; Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars rotasını izliyor. Rotanın tek yönü 24 saat sürüyor.

Yılda iki milyar insan taşıyor: Mumbai Treni

Dünyadaki en yoğun demiryolu olan Mumbai Treni’nde, her yıl iki küsür milyar insan seyahat ediyor. Aynı zamanda şehrin en ucuz ulaşım aracı olan Mumbai demiryolu, 465 kilometreye yayılmış halde. Birkaç dakikada bir duran ve insanların hıncahınç doldurduğu bu treninin ürkütücü fotoğraflarını görmüşsünüzdür. Mumbai yerel trenleri normal zamanlarda ortalama 1.700, yoğun saatlerde ise ortalama 5.000 kişiyi taşıyor. 

Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası

ŞİMDİ COVID-19 TEMİNATLI!

Yurt Dışı seyahatlerinizde koronavirüs ile ilgili karşılaşabileceğiniz riskleri de teminat altına alan Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası ile güvendesin. Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası Covid-19 Destek Paketi, yurt dışı seyahatiniz sırasında Covid-19 tanısı konulması durumunda sizi güvence altına alıyor.

Vize başvurularında da kullanabileceğin sigortanı 2 dakikada al, poliçen e-posta adresine hemen gelsin.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/seyahat-sigortasi